Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

PROGRAM. Filmul în care un actor din Satu Mare îl joacă pe Avram Iancu, proiectat la Carei

Filmul în care un actor din Satu Mare îl joacă pe Avram Iancu va fi proiectat la Carei, informează jurnaliștii de la opiniedecarei.com. Este vorba de producția Avram Iancu – Împotriva imperiului, prima docudramă dedicată eroului din Transilvania.

Documentarul „Avram Iancu împotriva imperiului”, recent lansat, va putea fi vizionat la Teatrul Municipal Carei, miercuri, 27 martie 2024, informează opiniedecarei.com.

Proiecțiile vor avea loc după următorul program:

  • ora 10.00 – programare obligatorie;
  • ora 12.00 – programare obligatorie;
  • ora 18.00 – fără programare (intrarea în ordinea sosirii).

Preț bilet: 25 lei. Biletele se găsesc la biroul Centrului Cultural Carei.

Avram Iancu – Împotriva imperiului, prima docudramă dedicată eroului din Transilvania

O echipă de producție independentă, condusă de actorii Alin Panc și Alexandru Pop – PaPa Pictures, a realizat prima docudramă pentru cinematografie dedicată acestei figuri istorice importante. Filmul „Avram Iancu – Împotriva imperiului“, este regizat de Theo Thorn și îl are în rolul principal pe actorul sătmărean Horia Fedorca, angajat al Teatrului Național „Radu Stanca“ din Sibiu – ambii aflați la debut.

În momentul în care a primit propunerea de a participa la castingul pentru acest film, Horia Fedorca era ca și ales, fiindcă asemănarea sa cu eroul este izbitoare. Avea 26 de ani, cu doar doi ani mai mult decât Avram Iancu (la Revoluția din 1848), pe care trebuia să-l întruchipeze. A fost nevoie, însă, și de probe.

„Prima dată când l-am văzut, nu mi-a venit să cred ce potrivire fantastică este din punct de vedere vizual. Și m-am bucurat apoi să descopăr că Horia este și un actor foarte bun. Nu exagerez cu nimic când spun că atunci când i-am văzut probele mi-a înghețat sângele în vene: am avut sentimentul că îl văd pe Avram Iancu“, a declarat Alin Panc.

Filmările pentru „Avram Iancu – Împotriva imperiului“ au avut loc în perioada 9-15 octombrie 2023 și s-au desfășurat în nordul județului Hunedoara, pe lângă localitatea Brad.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.