Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

S-a decis! Nu se face alianţă PSD-PNL la Satu Mare. Candidează Mircea Govor şi Radu Roca

Nu se face alianţă PSD-PNL la Satu Mare. Comitetul Executiv al PSD a hotărât, astăzi la Bucureşti, să meargă cu proprii candidaţi şi să nu facă alinaţă cu PNL la nivelul judeţului Satu Mare, potrivit informaţiilor PortalSM.

În şedinţă s-a mai decis ca preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, să fie candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean iar actualul prefect, Radu Roca, să fie candidatul PSD la Primăria Satu Mare.

Decizia vine după mai multe discuţii cu privire la o posibilă alianţă între PSD şi PNL la Satu Mare.

Prim urmare, PSD şi PNL vor avea proprii candidaţi la Satu Mare.

20 comentarii

  1. Calin Culcean Răspunde

    Succes!

  2. c-block Răspunde

    Corectă decizie. Nu că astfel ar aduce apă la moara UDMR dar să nu uităm totuși sunt persoane cu care poți face alianță și sunt persoane care prin alianță își închipuie că îi subordonează pe ceilalți, indiferent de opțiunea politică întru realizarea țelului personal imaginar măreț. Știți la ce și la cine mă refer, nu? După părerea mea astfel PSD pe plan local sigur nu pierde votanți ba din contră. Vă spune asta un liberal cu ștate vechi dar sătul. Sincer nu mă mir de decizia luată. Ața fiecare are dreptul să pună ștampila pe candidatul preferat.

    • Horea Răspunde

      Atâta egoism că să câștige iar UDMR și să râdă de unii prosti, chiar dacă aceștia au acum nemaivazuta oportunitate să pună stampila pe candidatul preferat (în alte ocazii au votat cu candidatul… “nepreferat”?).

      • c-block Răspunde

        @Hprea, nu te supăra dar românii sunt majoritario deja în municipiu de o vreme. Nimeni nu-i împiedică să procedeze cum procedează UDMR și fac sondaje în rândul lor, prealegeri și așteaptă propuneri din rândul alegătorilor. Nu acum cu o lună-două înainte de alegeri ci permanent. Apoi când vine vremea votului nici nu-i de mirare că votanții lor merg la vot pentru că țin minte că măcar au fost ascultați și poate și ajutați dacă se putea. Ce îi împiedică pe români să-și caută un candidat profesionist care le are cu administrația publică și s-ar putea să fie acceptat și de către alegătorii unguri. La momentul în care se va căuta și se va găsi un asemnea candidat fii sigur că hegemonia se va sparge. Vina este în rândul partidelor românești unde fiecare are câte un fripturist-două și care atâta vede că vrea să ajungă acolo în fotoliu în locul lui …… mr. K sau mr. P. Nu așa se face. Ai rămâne suprsins de rezultat. Nu ungurii sunt de vină pentru situația creată. Ei doar reacționează la consecințele mizeriei de manageriat produse de Sanfira (care a și fugit din scaunul în care a fost pus), de Coica să nici nu pomenim. De aia nici nu prea se insistă pe coaliția mare (asta este impresia mea) pentru că se știe că este mai greau decât să tot bage bețe prin gard și să aștepte oportnitățile cum face Govor sau eventual și Cozma. Numai că Govor e uns cuu toate alifiile pe când Cozma sistematic pică de fraier. În situația dată cheltuielile pe campanie sunt bani aruncați la coșul de gunoi, rezultatul final se cam cunoaște. Și drept vorbind primarul actual chiar a încercat să facă câte ceva nu ca și Coica. Spre ca doftorul să nu mai apuce să fie nici consilier că mai mult încurcă. Dar asta este treaba partidului, adică cum se face lista de consilieri.
        PS. Să se caute odată din rândurile românilor un candidat transpartinic și profesionist ca să se termine odată votul etnic! Refuz să cred că nu există nimeni. De la cine așteptați să vină propunerea? De la UDMR? Trist este că am scris asta și acum 4 ani și nu ajunge la urechile cui ar trebui. Credeți-mă sunt mulți unguri care nici nu merg la vot, cunosc destui. Aceia sunt plaja de unde se poate lua voturi în plus. Dar pentru asta trebuie vorbit pe limba lor. Actualul prefect nu are ce căuta în scaunul de primar. A mai fost vice și cred că suntem lămuriți de ce și cum. Consider candidat de umplutură, candidat de dragul de a fi candidat și din partea PSD la funcția de primar și atât.

  3. Mircea Marghitas Răspunde

    Succes!

  4. Bia Răspunde

    Ne merităm soarta din plin dacă ajunge pușcăriașul ăla acolo!!
    Dar de fapt ăștia suntem

    • Un satmarean Răspunde

      @Bia-Nu va ajunge niciodată,stai liniștită.UDMR va câștiga și primăria și consiliul județean,fără nicio problemă.E posibil ca psd să prindă un loc de vicepreședinte la cj ,dar la primărie nu cred să prindă nimic înafară de consilieri.Asta pentru că foarte mulți români îl vor vota pe Kereskenyi pentru că omul chiar are multe realizări până în prezent.Iar oamenii nu mai pot fi prostiți cu sloganuri politice,demagogice sau naționaliste.

  5. Radical2 Răspunde

    Ce-l recomandă pe acest Govora?:)))

  6. Ionel Răspunde

    Govor nu este ăla care a avut un bar de striptease, judecat în ‘jde dosare penale, celebru la nivel național, pe șantaj, afaceri, etc, condamnat, achitat, cercetat în curs, etc?! Într-un oraș atât de mic, unde majoritatea îl cunoaște? E nebun?! Păi nu îl votează nici pesedistii 🤣🤣🤣, îl bate până și Roca, o să râdă lumea de el, păi el nu știe că votul este secret, că nu poate să îi manevreze?! Ar fi distractiv dacă nu ar rupe majoritatea românească pentru orgoliile lui prostești. Sau este răsplătit regește și face jocul UDMR.

    • Un satmarean Răspunde

      @Ionel-A fost discipolul lui Dragnea dar la ”convins” deneaul că a făcut cea mai proastă alegere.Probabil costurile au fost mari,dar a meritat după cum se vede.T.Blaga avea o vorba ”decât să-mi angajez un avocat mai bine îmi cumpăr un judecător,pentru că ies mai ieftin”…

  7. Unu Răspunde

    La așa candidați votez UDMR cu 2 mâini 🤣🤣🤣

  8. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Nu prea am idee cine e Roca, dar pe Govor nu îl votez.
    Ca român îl votez pe Roca.

  9. Ter cica Răspunde

    Gabor și Ciobi nici nu mai trebuie să candideze, ca pe bulangii ăștia nu ii votează nici dracu. Chelnerul pușcăriaș cu veterinaru, ha …….

  10. Lili Răspunde

    “Bătălia” pentru viceprimar continuă ……

  11. Ph Răspunde

    Păi nimic nou sub soarele de Satu Mare, psd ajută pe udmr și udmr ajută pe cine vrea, doar așa este când te prostituezi și ajungi să poți șantaja. Aici nu este vorba de români și unguri, aici este vorba despre posturi, combinații, prostit poporul (în continuare). De două ori am votat candidat udmr doar ca să nu ajungă psd, dar eram tânăr și idealist. Acum este totul foarte clar, totul pt ciolan. Dacă se mențineau alegerile în două tururi era altceva, dar nu se dorește, tocmai pt că într-un singur tur, fragmentările acestea ajută pe cine trebuie. Udmr profită la maxim dar privește cu îngrijorare la viitorul partid unic care e mic bebe, dar uite ce face din țara asta.. dacă sunteți orbi, masochiști și nostalgici după Ceașcă, aveți grijă ce vă doriți, dragi votanți.

  12. Mircea Marghitas Răspunde

    O decizie corecta! Era pacat sa mergem impreuna cu PNL. Fekicitari domnule presedinte Govor!

    • USR căcat Răspunde

      Mircea Govor groparul întregului județ. Daca UDMR o țin tot așa iar ii luăm fata la Baia Mare.

  13. Xyz Răspunde

    Daca Govor joaca tare, poate ajunge presedinte la Consiliul judetean, foarte simplu.
    Cam asa ar si urma, avind in vedere ca dupa doua mandate ale UDMR, sa se faca rotatia, ca in trecut de altfel, cind dupa doua mandate de vicepresedinte, UDMR a pretins si a si obtinut functia de presedinte.
    Acum ar fi rindul celuilalt aliat, adica al PSD-ului.
    Oricum PNL ramine pe tusa.
    S-a autoexclus de la calcule.
    Daca Govor se multumeste cu nivelul de vicepresedinte, PSD -ul se va dovedi a fi slab.
    Cit priveste pe primar, legea il da drept cistigator pe Gabor.
    Ce-i drept, chiar merita inca un mandat.
    Constat din discutii ca vor fi romani care-l vor vota.
    Omul asta chiar a facut ceva vizibil pentru oras !

  14. Sebi Răspunde

    Și Adisor Cozma ce zice, știe că fără alianța cu PSD, viața PNL e pustiu la butoanele puterii:))))!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.