Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Controale înainte de Paște. Sătmărenii, avertizați: Atenție la carnea cumpărată de pe internet!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, prin inspectorii de specialitate, în perioada premergătoare a Sărbătorilor Pascale, a intensificat controalele în toate unitățile de pe raza județului, care procesează prepară și comercializează sortimente de produse alimentare de origine animală și non animală.

Cu această ocazie, DSVSA reamintește și sfătuiește toți consumatorii să nu cumpere carne în carcasă, carne tranșată, produse din carne, din surse nesigure, vânzători ambulanți, tarabe/ standuri din piețe sau târguri. Anunțurile prin care se aduce la cunoștința consumatorilor că se vând / sacrifică miei, iezi, porci și se comercializează cârnați, șuncă și alte produse alimentare de origine animală sau non animală – paste făinoase și prăjituri de casă – sunt tot mai dese pe paginile de socializare și sunt câteodată un real pericol pentru consumatori.

Odată cu încălzirea vremii, DSVSA recomandă tuturor consumatorilor să nu cumpere din surse necunoscute, necontrolate, neavizate, neautorizate/neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, deoarece se expun unui pericol imens de îmbolnăviri grave atât pentru ei cât și pentru familiile acestora.


Sursa: DSVSA Satu Mare

4 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    Nu cumva e risc si la supermarketurile care au fost amendate acu cateva zile cu 10.000 lei dar nu ati zis care dintre ele? Asa cum mergem la risc la supermarket, uite asa mergem la risc pe internet!

  2. Sătmărean Răspunde

    Atenție mare se vând mulți câini beliti pe internet ! Nu cumpărați !!!

  3. DSVSA, DSP Răspunde

    Controalele vor fi intensificate în perioada următoare atât în supermarketuri, magazine cât și online !

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Foarte corect. Că doar și ei estem oameni. Numai îmi aduc aminte cum ne-am intersectat acum niște ani cu unul dintre ei în spate la raionul de lactate la piața mare prefăcânde-se cu m-a văzut pe mine că era în căutare de …. Bună idee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.