Ultima actualizare: azi, 14:00

Locale

Schimbare drastică a vremii! Urmează fenomene meteo extreme, anunță ANM

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, anunță schimbarea drastică a vremii. România este, în acest moment, sub avertizare de cod portocaliu și cod galben de vreme rea, iar la Satu Mare vântul va avea intensificări susținute, potrivit acesteia.

Sunt anunțate fenomene meteo extreme si au fost emise atenționări cod galben și cod portocaliu de vijelii și vânt puternic, până marți seara, pentru întreaga țară.

Cele mai afectate zone vor fi nordul Transilvaniei și al Moldovei, dar și sudul țării, inclusiv Capitala.

Codul portocaliu, valabil în intervalul 2 aprilie, ora 08:00 – 2 aprilie, ora 18:00

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Rafalele de vânt vor avea viteze în general de 80 – 85 km/h, iar la altitudini mari, în zonele montane, vor depăși 120 km/h.

Temperaturile sunt în scădere

Elena Mateescu a explicat, la Antena 3 CNN, la ce trebuie să ne așteptăm, din punct de vedere al vremii, în perioada următoare.

”Atât în Capitală cât și în foarte multe județe din partea de nord-vest, vest, nord-est a țării, precum și în sud-est, vorbim de intensificări ale vântului cu viteze de 80-85 km/h, iar la altitudini mari, în zonele montane, și rafale de peste 120 de km/h.

În restul țării vorbim și de o atenționare meteorologică de cod galben, pentru că și în celelalte zone vântul va avea intensificări puternice. Vorbim de viteze de 65-70 km/h, iar la munte și de 90-120 km/h”, a explicat Elena Mateescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.