Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Elev din Satu Mare, șantajat de un traficant de droguri. Individul îi cerea bani și îl amenința cu bătaia

Un elev din Satu Mare a fost șantajat de un traficant de droguri. Potrivit informațiilor PortalSM, individul l-a amenințat în mod repetat pe minor cu exercitarea unor acte de violență, iar totul a început după ce copilul, în vârstă de 17 ani, elev la un liceu din municipiul Satu Mare, ar fi fost constrâns să vândă 10 grame de cristal cu suma de 2.000 lei unei alte persoane. Doar că, după primirea drogurilor, cumpărătorul a plecat în străinătate și nu a mai plătit. De la acel moment, traficantul l-a contactat în mod repetat pe minor, solicitându-i plata/remiterea sumei de 2.000 lei.

Solicitările inculpatului erau însoțite de amenințări care au creat minorului o stare de temere. Acesta din urmă a cedat constrângerilor inculpatului și i-a povestit mamei sale (asistent maternal care îl are în grijă pe minor de când acesta avea trei săptămâni) situația în care se află și de comun acord au hotărât să achite pretențiile inculpatului, în mod eșalonat. În acest sens, la data de 26.09.2023, minorul i-a remis inculpatului suma de 1.500 lei (pusă la dispoziție de mama sa), ocazie cu care inculpatul i-a transmis acestuia că îi mai datorează suma de 1.500 lei, reprezentând atât diferența din datoria de 2.000 lei, cât și dobânda socotită la suma inițială.

În contul acelorași pretenții, minorul i-a mai remis inculpatului sumele de 150 lei și, ultima oară, la data de 10.10.2023, suma de 600 lei (sume de bani puse la dispoziție de către mama minorului). Și cu această ultimă ocazie, inculpatul i-a transmis că îi mai datorează suma de 1.500 lei. În aceste condiții, copilul a relatat problemele sale unui profesor consilier din cadrul liceului și, de comun acord, au sesizat organele de poliție. Cu ocazia audierii din cursul urmăririi penale, inculpatul a arătat că este consumator de cristal și a recunoscut că i-a solicitat în mod repetat minorului suma de 1.500 lei, amenințându-l chiar cu bătaia.

Pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de mare risc, deținerea în vederea consumului propriu de droguri de mare risc și șantaj, individul a fost condamnat 4 ani și 8 luni închisoare cu executare.

Un comentariu

  1. Vasy Răspunde

    Si sunt abosult sigur ca a fost prima si singura data cand a vandut drogul! Ei na! Asa ghinion sa ai, fuai ma sa imi trag una!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.