Ultima actualizare: azi, 20:10

Naţionale

Fisc: Dacă nu primești bon fiscal la coafor sau frizerie, poți cere să fi tuns gratis

Frizerii și coafezele sunt luați în vizor de ANAF. Fiscul încearcă să convingă persoanele fizice care prestează activități în saloane să își declare veniturile realizate în urma activităților de înfrumusețare.

Fiscul îi încurajează practic pe români să ceară bon fiscal atunci când merg să se tundă sau să se epileze. “Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit”, spun cei de la Fisc.  Potrivit INS serviciile de cosmetică și înfrumusețare s-au scumpit erau în februarie, în medie, cu 14% mai scumpe decât în urmă cu un an, potrivit Digi24.

Un tuns și coafat poate să coste de la câțiva zeci de la lei la câteva sute de lei în saloanele din Capitală sau marile orașe. Așa că nu e de mirare că Fiscul vrea aceste venituri declarate și impozitate.  Practic este o încercare a celor de la administrația fiscală de a crește încasările din zona de servicii de îngrijire și cosmetică, unde evaziunea este mare. Tot în acest scop Fiscul îi încurajează și pe cei care obțin venituri oferind astfel de servicii să-și declare veniturile.

Aceștia au obligația de a depune declarația unică. Termenul limită este 27 mai.

9 comentarii

  1. aiai Răspunde

    Da’ cu ciubucul cum ramane domnul Bolos???? Auzi tu, bon fiscal. Parca si vad ca urmeaza sa o obligati pe cea mai mare evazionista din tara, baba cu patrunjelul ca s[ fie obligata sa dea bon fiscal in piata! Dar cu TVA-ul nerecuperat nu vreti sa faceti nimic? Aaaaa, acolo e mai dificil?

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Degeaba pun declaratia unica daca in ele declara ca venit salar minim pe economie ,venit pe care il face in 2-3 zile. Frizeriile ca frizeriile,dar vezi ce tarife sunt la coafuri, epilari, tatuatje etc Bon zero. Ar fi bine sa-si indrepte ANAF-ul atentia si asupra DJ-urilor, manelistilor.Si acolo evaziunea e in floare.

  3. Linda Răspunde

    Treceți și pe la cabinetele medicale private, cer taxe după ochi!!! Nu au nimic afișat legat de costul consultații lor
    Ginecologie și stomatologie in prima linie!

  4. Unul Răspunde

    Ia sa incepem cu Bisericile! Fiscalizarea lor si fara salariu de la stat!

    • Bagator in seama Răspunde

      Subscriu!
      Numa’ cu taxele incasate de pe acesti duhovnici de toate riturile am scoate Romanica pe plus.
      Problema e ca dupe aia tot tzatza Floare cu Baciu Ambrush platesc nota de plata, ca dee, Sf. Petru a primit control de la ANAF si Doamne Doamne era in concediu in Gaza ajutand bastinosii.
      Da la capat totusi ceva e de contemplat:
      1) Hotu striga hotu! Da, are omu dreptate, aceste saloane fac si ele un ban cat pot si fiscalitatea lasa de dorit.
      2) Faza cu evaziunea trebuie rezolvata de sus in jos, antevorbitorul are dreptate, nu la frizerii, crasme si conturi de Onlyfans tre’ sapat, cel putin nu acum cand is tinte grase pe masa, gen culte religioase si companii multinationale specializate pe combustibili fosili, prima tre taxata a 2-a tre oprita din exportul profitului.
      3) revenind la concluzia din punctul 2), care-i talambu’ de la butoane care sa-si taie craca de sub picioare? Cand vin aia si-ti toarna in jeb sa nu stai “pe drojdie”, is ei cei mai prosti de la Dancila incoace, da inca nu-s chiar asa de tampiti, cine stie poate facaturile astea extremiste or da tonu’ da m-as mira, pentru ca primul lucru care te invata la politichie mai nou este cum sa furi (asta ca sa ne intelegem de ce incepeam punctul 1 cu “hotu striga hotu”) al 2-lea ce te invata (da se uita si asta-i bine) cum sa acoperi mizeria sa nu puta.

      Pana una alta s-auzim de bine, in cazu asta de minunea economiei , recuperarea a miliarde de lei din frizerii si coafoare.

  5. Ciuciu Răspunde

    “Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit”, spun cei de la Fisc.
    Mai Fiscule, esti complet prost? Serviciu gratuit? O poola de cal nu ai vrea Fiscule?

  6. Satmarean1 Răspunde

    @Ciuciu. Esti vizat? Doare? Eu sigur nu- ti platesc daca nu dai bon de acum inainte si sa vad cat te tine!

  7. 🤣🤣🤣 Răspunde

    Asociația frizerilor și coafezelor cred că se gândește că în astfel de cazuri îi servește pe clienții în cauză cu toată plăcerea și le tunde zero. Ce ziceți de asta? 🤣 Vă dați seama ce de economie aduce asta la bugetul familiei că până crește iar părul sigur vor trece ceva luni și nu doar niște săptămâni! Mai dați idei la oameni că românul se știe că e inventiv!

  8. H&R Răspunde

    Dupa placul frizerului te tunde frizerul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.