Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

FOTO. Cum distrug vandalii arborii din Satu Mare. Copaci rupți sau uciși cu substanțe chimice

Vandalii lovesc din nou și distrug copacii plantați în municipiul Satu Mare. În parcul Cubic mai mulți puieți au fost rupți, în timp ce în mai multe cartiere copacii au fost uciși cu substanțe chimice. 

,,Din păcate, anumite persoane continuă să distrugă arborii pe care îi plantăm. Cel mai recent exemplu, în parcul Cubic, unde Primăria Satu Mare a plantat recent 400 de copaci, dar din păcate o parte din acești puieți au fost rupți de vandali!

Totodată, în mai multe cartiere, vandalii au pus la rădăcina copacilor o substanță chimică pentru a provoca uscarea lor”, a transmis Primăria Satu Mare.

29 comentarii

  1. pop Răspunde

    Asta-i ROMANISTAN!!!!

  2. vadimT Răspunde

    sunt zeci de camere, sau sunt de forma?

  3. comentator Răspunde

    Și când vă ziceam că stai să vezi ce va fi puțin mai încolo ce ziceați? Acolo trebuie supraveghere, paznic la parc și patrule de la poliția locală. Chiar dacă nu fac nimic mai dau jos din burtă.

  4. vadimT Răspunde

    este politie, in masina. Nu pot umbla pe jos , au scutire de la medic.

    • comentator Răspunde

      Nu trebuie să-mi povestești. Când e vorba să facă ceva excelează prin absență. Dacă și-ar face treaba nu ai recunoaște orașul. Pentru că e mare nevoie de ei, mai ales de ei și mai ales în astfel de zone. Să vezi cum va arăta punctul de colectare selectiv în 5 fracții al lui Florisal din zonă! Dar cine trebuie să-i tragă la răspundere? Că zici că ăștia-s din ăia gata pensionați deja! 😲😢

    • ВадимT Răspunde

      Daca ar avea scutere 😐 ar fi bine. Si niste trotinete electrice ar fi bune. S-ar misca mai repede. Acum cinci ani am vazut in Cluj politie locala dandu-se pe biciclu. Si s-au descurcat de minune. Ca nu-i usor sa mergi cu un biciclu.

  5. Sătmărean Răspunde

    Sunt multe camere de supraveghere acolo, urgent Politia Locală identificarea vandalilor și luarea masurilor legale ce se impun !!! Este inadmisibil așa ceva !!!

    • ВадимT Răspunde

      Asta-ai marea intrebare care ne roade pe toti? Cu oricine am vorbit. Ce treaba au camerele de supraveghere? Ca sa nu intrebam de cei care supravegheaza camerele de supraveghere. O mare dilema…Totusi, este o investitie…

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Nu este o investiție. În forma actuală și la modul de neexploatare a sistemului sunt bani aruncați pe geam.

        • ВадимT Răspunde

          Totusi. S-au cheltuit niste ban. De la buget. Sau? Numai intreb.

          • 🤔🤔🤔

            Și mai grav, din fonduri UE. Apoi dacă careva se supără și va depune o reclamație unde trebuie ce ofensați vor fi unii că iar sunt luați la rost! Că parcă a mai fost o tură tocmai cu parcul ăsta cu datul subsemnatului. Nu mai bine eviți așa ceva? Numai întreb și eu. Indiferent, prin tot orașul s-au plantat tot felul de puieți foarte scumpi din care dacă 30% s-au prins.

  6. ВадимT Răspunde

    Mai este o teorie a conspiratiei. Ca, cică, florisalul nu se plange. Alti copaci plantati, alti bani, alta distractie. Eu nu sunt conspirationist si nu sustin conspirationistii. Da ma minunez de impotenta autoritatilor care trebuie sa vegheze la linistea comunitatii si a orasului.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Florisalul nu are nici un interes. Crește copacul și face mai multe frunze care toamna cad și trebuie măturate. Dacă rupe bățul ăla plantat pe post de copac nu mai face frunze. E așa de simplu. Parcul trebuia să fie dat la cineva în administrare și ceva paznici acolo plus niște patrule de la poliția locală. Că acolo trăiesc niște specimene prin zonă care și așa fără acest parc meritau atenția sporită a miliției locale.

      • ВадимT Răspunde

        Nu iti raspund pentru ca o sa zici ca sunt conspirationist. Si chiar nu sunt. Poate ca ai dreptate.

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Nu poate. Sigur am dreptate. Au mai fost astfel de cazuri cu copaci tineri rupți în două noaptea și după multe lamentări s-a dovedit că era angajatul lor. Dar fiind și în zona Solidarității unde infracționalitatea este în floare din start trebuiau astfel de patrule. Eu așa făceam. Că de aia avem miliția locală, nu pentru a da amenda la parcare sau pentru a amenda baba de 80 de ani cu trei fire de floare în piață că nu are certificat de producător sau mai știe naiba ce îi lipsește.

          • ВадимT

            Sigur ai dreptate. Pai vezi cum te contrazici. Spui ca a fost angajatul lor. Pai cum sa fie angajatul lor(Ala care a rupt copacii pe Cuza Voda) daca ei au interesul sa mature frunzele asa cum spui tu. Sigur ai dreptate. Acuma lasa-ma. Discuta cu sotia si varsa-ti frustrarile in alta parte.
            PS
            Da de ce ma provoci?! Ca eu nu te-am abordat.

          • 🤔🤔🤔

            Vadime, tu te lași provocat. Și sigur am dreptate în tot ce am zis. Apoi că nu-ți convine mă lasă indiferent, așa lateral un metru jumate în orice direcție. Să scoată miliția locală banda și să belească ochii în înregistrare ca să găsească vinovatul. Că de aia sunt plătiți. Că de nu degeaba sunt camerele iar derbedeii vor prinde curaj.

          • ВадимT

            Bine mai ganditorule. Am luat la cunostinta. Transmite–le tu ” militienilor” ca ai o problema.
            PS
            Hahaha!!!! Este prima data cand am auzit ca cineva care “se lasa provocat” este vinovat.

          • 🤔🤔🤔

            Vadime, tu ești vinovat deja din momentul în care perseverezi să exiști.

  7. jolta Răspunde

    sigur ca distrug toate …. a fost investitia unui primar ungur
    cea ce e facut de unguri trebuie distrus….asta este in ADN -ul romanilor

    • ВадимT Răspunde

      Nu amesteca kakatu. Stai bland ca ilegalitatile nu tin de etnie. Ai dat cu mucii in fasole de data asta. Apropo, multi romani il voteaza pe Gabor. Despre ce vorbim.
      Un pic de respect si modestie nu strica la nimeni.

      • Vasy Răspunde

        E greu cu modernizarea si sa fi civilizat, nu va trebuie voua parc, pod pietonal si parcare subterna, da-va dreaqu, sa nu fie nimic si atunci e bine!

  8. comentator Răspunde

    Am zis că hai să vă ajut că uite alții reușesc să afle cine e de vină! Luați exemplu, poate data viitoare vă ese și vouă. Chiar nu aveți de gând să faceți jurnalism?
    UN MINOR SE FACE VINOVAT PENTRU DISTRUGERILE PROVOCATE ÎN PARCUL CUBIC
    In cursul zilei de 16.04.2024, politistii locali au identificat autorul distrugerii provocate in parcul Cubic din municipiul Satu Mare in persoana lui B.R. in varsta de 13 ani care in data de 12.04.2024 a rupt un copacel ornamental in apropierea terenului de fotbal din locatia sus mentionata. In cauza a fost sanctionata bunica minorului in calitate de tutore pentru nesupravegherea minorului (parintii acestuia fiind plecati in strainatate). Totodata aceasta va suporta si contravaloarea pagubei provocate.

  9. ilie Răspunde

    Pentru tot jegul moral din acest oras iar ati gasit tapul ispasitor…acea institutie calarita de toti,scoasa acarul Paun la orice….,nici o vorbulita de spre simt civic,,de apel la patrulare si pentru jandarmi si politie nationala! Dormiti linistiti,ati fost vigilenti,ati pus tunurile pe politia locala va felicit dragi concitadini!

    • @ilie Răspunde

      @ilie, cine are treaba asta în fișa postului? La asta să răspunzi.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Sunt curios dacă să zicem oamenii din zonă sătui de minunile săvârșite de unii ar începe să se organizeze la îndemnul tău în patrule cum spui tu și ce ar zice poliția (oricare, locală sau națională) vizavi de a face dreptate în felul lor. Că știi prea bine că nu e voie, nu? Așa că te rugăm frumos…… și taci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.