Ultima actualizare: azi, 12:10

Locale

FOTO. Deputatul Adrian Cozma: “Unitatea ne face puternici și liberi, dezbinarea ne face slugi!”

Comunitatea sătmăreană s-a adunat, ieri, într-un moment solemn pentru a marca 105 ani de la intrarea Armatei Române în municipiul Satu Mare. Printre cei prezenți s-a numărat și Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, care a participat activ la ceremonia de comemorare.

În urma evenimentului, desfășurat la statuia „Soldatului Român”, Adrian Cozma a făcut o declarație, amintind importanța sacrificiului eroilor și rolul lor în eliberarea orașului de sub amenințarea trupelor bolșevice conduse de Bela Kun.

„La 19 Aprilie 1919, primii soldați ai Armatei Române erau întâmpinați, pe podul Sătmarului, de către oficialitățile orașului de la acea vreme, marcând în mod simbolic eliberarea acestuia de sub amenințarea trupelor bolșevice ale lui Bela Kun, pentru ca apoi să-și continue drumul eliberator până la Budapesta.
​În semn de recunoștință pentru jertfa înaintașilor noștri, astăzi, după 105 ani de la acele evenimente, ne-am adunat în fața statuii ”Soldatului Român”, monument edificat prima dată în anul 1922, pentru a spune tuturor că sacrificiul lor a ne-a redat țara, demnitatea și unitatea.
​Trăim vremuri în care mulți așa-ziși conducători ar vrea să ne dezbine, să minimizeze valorile acestui popor, să șubrezească instituțiile lui cele mai iubite, Armata și Biserica, lovind în identitatea noastră de neam, limbă și credință. ​Dragi sătmăreni, Unitatea ne face puternici și liberi, dezbinarea ne face slugi! Glorie eternă eroilor neamului nostru”, a declarat deputatul Adrian Cozma. 

33 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Și în imagini se poate admira exminoritarul tuciuriu de etnie maghiară, expesedistul apoi exaldeistul. Cam atât valorează tot. Nu aș fi reacționat dacă nu era tot timpul în prim plan pe tot parcursul evenimentului. Dar cel mai important că s-a pus o tablă pe pod (îmi scapă de ce) dar important e că e menționat numele cuiva acolo. Trebuia să-i puneți și o poză călare. Nici nu știți cât de ieftin v-ați vândut.

    • Fasz Răspunde

      Ce vesel e popa din prima imagine, visează la bani, parohii și ceva tineret să – i aranjeze cărțile din bibliotecă

  2. Varu Răspunde

    Cea mai mare slugă ești chiar tu Cosma.

    • Ionuț Răspunde

      Cozma nu mai mâri pe la colțuri că nu se unește nimeni cu tine, motivele sunt multe și le știe toată lumea, Govor ți-a arătat că este profesor de șmecheri, aranjând la București cu băieții lui să nu te facă președinte de Cj, pune mâna pe carte învață să faci politică și poate șansa in 2028 îți va surâde!

  3. Stefan Răspunde

    Vezi Adi, cum e cu educatia!? Scrii, dupa mari eforturi, cateva randuri si si acelea-s gresite: “…pentru a spune tuturor că sacrificiul lor a ne-a redat țara, demnitatea și unitatea.” A redat sau ne-a redat, dar si “a” si si “ne-a” nici la nivel de liceu forestier nu se admite a se folosi in limba romana. A fi patriot, a fi roman, inseamna pe langa multe altele sa stii si limba natiunii. Finalul drumului tau politic este foarte foarte aproape, educatia si pregatirea ta isi spun cuvantul si se vor cantari si-n voturi. Cei care voteaza, nu admit astfel de indivizi ca tine. Ne-am desteptat deja, nu-ti face iluzii. Nu ti-ai meritat banii primiti de la bugetul de stat, bani proveniti din munca tuturor cetatenilor onesti. Au fost sume risipite, ti se termina visul. E timpul sa te gandesti sa mai si muncesti, ca asa nu-ti va mai merge. Si, precum ti-am tot semnalizat, daca ai fi tacut, macar, pareai mai inteligent. Dar, si la acest capitol, ti se vede (non)valoarea reala.

    • c-block Răspunde

      @Ștefan, și în toată treaba asta cu inițiativa cel mai jenant aspect este faptul că s-a găsit să se treacă acolo pe tablă cu numele. Asta pe lângă multe alte lucruri.

      • Mircea Govor ( groparul jud. SM) Răspunde

        Ma papagalule tu vb de unitatea. Sătmăreni nu te iartă pentru că ai blocat proiectul cu parcarea subterană din centrul orașului. Aaaa era o firmă ungurească? Și dacă erau americani care luau bani și plecau fara să facă nimic era ok? Cum sa întâmplat cu autostrada Bechtel. Mue PSD PNL USR.

        • c-block Răspunde

          Asta cred/sper că nu mie mi-ai scris drept răspuns. Iar dacă totuși mi te-ai adresat în ideea că sunt liberal (nu am ascuns asta) atunci adu-ți aminte când am scris acum cel puțin un an că tocmai din cauza lui i-am părăsit și nici nu-i votez (deocamdată) pentru că nu sunt de acord cu prea multe. Și că din partea mea poate socoti liniștit minus 6 voturi din partea familiei când va fi vorba de numărat voturi. Asta ca să-i ușurez treaba. Dar la alegeri stai calm că mă voi prezenta. Asta ca să-mi anulez votul. Nu sunt singur.

  4. Vasy Răspunde

    Ioi ma tulai! Adi asta ii simbolul natiunii, uite cu ce flacara in suflet canta, zici ca-i la Euovision! No veizi ca bine ai zis “dezbinara ne face slugi” – dar atunci de ce nu te unesti cu Gaborica sa il sustii? Tu esti ala care dezbina drago! No amu cine ii sluga? Veizi tu ca “gura pacatosului, adevar graieste” si “cine zice ala ii”

  5. H&R Răspunde

    În loc să fiți mândri că are și Satu Mare Cozmanaut, vă certați! Să vă fie rușine 🤗😁🤣

    • Opincarul Răspunde

      Nație de slugi și comentatori! Păi bine mă că se plimba alții pe 15 martie cu zeci de drapele și husari prin oraș si toată lumea-i de acord. Bravo celor care au fostbpenpod! am auzit, în sfârșit, cântece patriotice în oraș, am văzut drapele ROMÂNEȘTI și oameni care chiar fac ceva. Dacă toți pârliții care comentează ar scrie măcar o literă pe o placă de genul ăla sau ar face un centimetru cub dintr-o statuie ar fi orașul plin de ele, nu de vorbe!

  6. Anca Cornea Răspunde

    Oare pentru tablita prin care se lauda acest omulet a avut autorizatie? Sau si aceasta actiune este complet ilegala precum astuparea unei gropi pe un drum judetean?
    Oare un deputat nu ar trebui sa fie exemplu in respectarea legilor romanesti??
    Oare autoritatile statului (politia, jandarmeria, parchetul) ce pazesc???

  7. Vulpea bi-polara Răspunde

    Dl ltcol Balazs are oare permisiunea sa poarta, ca rezervist, uniforma la evenimente de acest gen? Iar daca o are, o si uitat ca legea ii cere sa poarte uniforma de oras, cu camasa, eghileti etc? Asa, da impresia so dus la un carnaval oarecare, sau un bal mascat

    • Chiminit Răspunde

      Nu degeaba a ramas doar lt colonel… Cam atat ii duce capul. Toti colegii lui si de la alte arme au iesit in rezerve ce putin in rang de colonel!

      • dima Răspunde

        Bravo exemplu, ulici, dima de la pompieri. spagarul de ulici acum este membru marcant psd, cine se aseamana se aduna.

    • Opincarul Răspunde

      Băi vulpoi bipolar, tu nu ești vulpoi că nu ești șiret. Cred că ești de-al cu coarne, cum ii zice. Sau poate mâncător de rahat. Nu este nici o lege care să zică rezervistilor sa poarte eghileți. Păi dacă au fost atâția rezerviști îmbrăcați militar, înseamnă că n-or venit de prosti pe acolo. În schimb, l-am văzut și pe comunistul ăla, pe secretarul PCR de la pompieri pe acolo, pe Stramb. Am auzit că a fost cercetat penal sau ceva de genul. Ce caută milițienii și comuniștii la treburi de-astea?

      • Mirces Răspunde

        Da, așa este, am auzit de la cineva că ăla de la pompieri Strâmb a fost scos la pensie cu forța, că a scris și în presă chestia asta că nu vroia să iasă. A fost și secretar de partid, se zice că ar fi terminat și școala de activiști și trepăduși PCR, aia politică de la București și după aia o mai făcut și alte boacăne de s-or saturat aia de el și i-or zis se plece la pensie că are prea multe. Strâmb ăsta chiar că nu cred că are voie să poarte haine militare, cică trebuie să le scrie in livretul militar dacă au voie, ceilalți da, că de exemplu am văzut niște oameni de la armata foarte respectabili. L-a verificat cineva pe moșneagul de Stramb? Are voie?

    • Ionel Răspunde

      Domnul comandant Balazs a anunțat programul activităților pentru sătmăreni și a fost prezent la toate, așa cum a făcut întotdeauna de când îi cunosc. Un om deosebit. RUȘINE prefectului, nu a anunțat din timp, nu a organizat nimic, nu a făcut nimic, nici măcar la biserică nu a fost. Noroc cu Armata Română. Să ne trăiești, colonele Balaș și oamenii tăi și cei care ați fost cu steagul României pe pod! Tot așa să faceți, nu vă uitați la cârcotași și invidioși!

  8. Varu Răspunde

    In rezervă nu în rezerve !domnule chiminit,se vede că ai fost coleg cu tovarășul Ciucă.

  9. Mihai Răspunde

    Balazs are cel mai impresionant CV din județul Satu Mare. Un tip extrem de corect și curajos, toți cei care îl cunosc știu asta. A rămas locotenent colonel pentru că nu-a vrut să fie mutat din oraș și nici n-a pupat in dos pe nimeni. E prieten și cu Chiminiț, nu mai postați sub nume false…

    • Plutonier Răspunde

      Ce CV domnule, ca nici uniforma nu poate sa poarte! Balázs este un analfabet, care a devenit lingaul unui traficant de tigari! E strigator la cer, domnule.
      Dar, vad ca asta e la moda la toate partidele – (dar la PNL sint cei mai multi), aduna ciurucurile, pensionarii de lux care vor sa se mai lafaie in banii nostri! SA VA FIE RUSINE NESIMTITILOR!

      • Mihai Răspunde

        Băi tu ești milițian. Ian caută pe goagăl. Este uniforma de veteran de Afganistan. La veterani, legea 200 și ceva, nu mai știu, îi dă voie să poarte. Io nu știu la moșnegii care se flenduresc prin județ în haine de polițiști și pompieri daca au voie. Aia de la armată pot merge și la vânătoare cu haine, oricum nu amendează pe nimeni, am și eu un prieten de o făcut rost de țoale. Pe militieni îi verifică cineva?

      • Elena Răspunde

        Nu îl cunosc pe omul ăsta, dar sunt surprinsă de acuzații pentru că sunt absolut sigură că nu există ofițeri ai armatei române analfabeți. Nici la Jandarmi sau ISU nu sunt. Comentariul este ofensator. Vă este ciudă că ați rămas plutonier, probabil.

  10. Dinu Răspunde

    Invidioși sau slugi la alte”curți”, v ați găsit să lătrați! “Bravo” , se poate ușor observa pe cine serviți, cât de mult vă influențează niște analfabeți dubioși, care se cered”baroni” ai locurilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.