Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO/VIDEO. Incendiu la o benzinărie din Satu Mare. Persoană intoxicată cu fum (exercițiu)

Conform programului de pregătire pentru intervenții în diferite situații de urgență, Detașamentul de Pompieri Satu Mare a desfășurat, astăzi, joi, 25 aprilie, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren. Situația tactică a fost reprezentată de un incendiu produs la un operator economic din municipiul Satu Mare, distribuitor al carburanților uzuali, dar și de tipul GPL, unde prin apel la 112 este semnalat un incendiu la o pompă de alimentare cu carburant, existând pericolul propagării acestuia la rezervorul de GPL.

Exercițiul s-a desfășurat simulând condiții reale de avertizare și de intervenție operativă în cel mai scurt timp. Astfel, pentru a gestiona optim situația de urgență, la locul producerii incendiului, s-au deplasat peste 20 de cadre militare cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare la înălțime, o ambulanță SMURD și o Autospecială pentru Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM).

Succesiv cu lichidarea incendiului s-a constituit o echipă de căutare- salvare, care a identificat o victimă ce prezenta semne ale intoxicației cu fum. După finalizarea exercițiului, situația a fost readusă la normal, operatorul economic putându-și relua activitatea.

Astfel de exerciții vor avea loc periodic pentru pregătirea și antrenarea forțelor implicate în gestionarea diferitelor tipuri de situații de urgență. Pe parcursul exercițiului s-a urmărit:

  • asigurarea suportului logistic necesar efectuării manevrelor de forțe și mijloace în teren pentru desfășurarea acțiunilor operative de intervenție;
  • evacuarea persoanelor și animalelor  din zona afectată;
  • supravegherea factorilor de mediu, a surselor de pericol complementare și neutralizarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.