Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Mii de cetățeni maghiari au zburat de pe Aeroportul Satu Mare. Dar și ucraineni sau bulgari

Peste 1,4 milioane de pasageri din țările vecine, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina și Republica Moldova, au zburat, în 2023, de la și spre aeroporturile românești, informează boardingpass.ro. De pe Aeroportul Internațional Satu Mare au zburat mii de cetățeni maghiari, dar și cetățeni din ucraineni sau bulgari. 

Numărul cetățenilor maghiari a fost mare în aeroporturile de lângă granița cu Ungaria, cum ar fi Oradea, Timișoara și Satu Mare, dar număr notabil de cetățeni maghiari au fost înregistrați în 2023 și la aeroporturile din Sibiu și Brașov. Concret, de pe Aeroportul Internațional Satu Mare au zburat, în 2023, 3.642 de cetățeni maghiari. Au mai zburat de la Satu Mare și cetățeni ucraineni (227), dar și cetățeni bulgari (18).

Totodată, de pe Aeroportul Satu Mare au mai zburat 8 cetățeni sârbi, 4 cetățeni moldoveni și un cetățean rus.

Mai multe zboruri de pe Aeroportul Satu Mare

Conducerea Aeroportului Internațional Satu Mare au declarat că vor fi mai multe zboruri pe săptămână spre Londra, de la Satu Mare, și se reiau cursele estivale către Turcia.

,,Din primăvară creștem frecvența zborurilor spre Londra de pe Aeroportul Internațional Satu Mare! Compania Wizzair a anunțat că începând cu data de 1 aprilie 2024, zborurile săptămânale către capitala Angliei vor crește de la două la trei pe săptămână. Din luna iunie vor fi reluate și cursele estivale spre Turcia. Începând cu data de 3 iunie, compania Hisky pune la dispoziția iubitorilor plajelor însorite din Antalya câte trei zboruri pe săptămână spre această destinație, în zilele de luni, joi și duminică”.

Totodată, directorul Aeroportului Internațional Satu Mare, Mihai Pătrașcu, a declarat, la sfârșitul lunii trecute, în cadrul unei conferințe de presă, că există discuții în legătură cu noi zboruri către spre orașe europene: ,,Săptămânal stăm de vorbă cu companiile și eu sper cât de repede să avem o veste bună în sensul acesta, sau nu numai una”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Satu Mare.

Reamintim că se fac progrese importante în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea Aeroportului Internațional Satu Mare, iar lucrările sunt vizibile. În aceste momente se lucrează pe patru fronturi: se construiește noul terminal și stația de pompieri și se reabilitează pista și terminalul vechi.

Un comentariu

  1. H&R Răspunde

    Bulgari au zburat de pe Aeroportul din Satu Mare. Acum serios! Bine ca nu Elon Musk in plm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.