Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Moldovean fără permis, oprit în Satu Mare. A zis că l-a uitat acasă, apoi ”s-a sucit” de frica închisorii

Moldovean fără permis, oprit în județul Satu Mare. Bărbatul, aflat la volanul unui autoturism, a vrut să iasă din țară, însă polițiștii de frontieră l-au oprit și i-au cerut să prezinte permisul de conducere. Individul a încercat ”să se scoată”, spunând că și-a uitat permisul acasă, apoi a zis că a dat examen dar încă nu a primit permisul. Într-un final a recunoscut tot, de frică să nu ajungă în închisoare.

Potrivit informațiilor PortalSM, la data de 04.06.2021, în jurul orei 13:10, în Punctul de Trecere al Frontierei Petea, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat un cetățean moldovean aflat la volanul unui autoturismul marca Citroen. Cu ocazia controlului de frontieră, fiindu-i solicitat să prezinte documentele personale și ale autoturismului, bărbatul a precizat că deține permis de conducere eliberat de către autoritățile din Republica Moldova, însă nu îl are asupra sa. În urma verificărilor a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere.

Fiind audiat, moldoveanul a relatat că în data de 28.05.2021 a susținut examenul pentru obținerea unui permis de conducere, examen pe care l-a promovat, ocazie cu care a obținut și un înscris care atesta că are dreptul de a conduce, urmând ca ulterior să primească și permisul de conducere. În data de 02.06.2021 a pornit din Republica Moldova, cu intenția de a ajunge în Cehia, unde se afla mama sa. În acest sens, a trecut prin Punctul de Trecere al Frontierei, iar în data de 03.06.2021, în jurul orei 17:00, a ajuns în parcarea unei benzinării situată în apropierea vămii, unde a rămas până în ziua următoare.

Astfel, în data de 04.06.2021, în jurul orei 13:10 s-a prezentat la controlul de frontieră, iar la solicitarea polițistului de frontieră de a prezenta permisul de conducere, i-a spus acestuia că și-a uitat acasă permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate, polițistul i-a comunicat că nu deține permis de conducere. În cele din urmă, bărbatul a recunoscut fapta reținută în sarcina sa și a manifestat regret față de săvârșirea acesteia.

Bărbatul, fără antecedente penale, a fost condamnat, săptămâna aceasta, la doi ani de închisoare cu suspendare ,,pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

4 comentarii

  1. jean Răspunde

    Il doare la patina de aceasta condamnare cu suspendare,3 ani sa dureze un astfel de proces? rusine justitiei romane!

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Buuun. Acum mai rămâne să ne explice careva cum naiba a trecut granița cu România fără să aibă permisul la el?????

  3. io Răspunde

    iaiaoooooooo

  4. H&R Răspunde

    În Moldova nu treb’e carnet. Doar €. 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.