Ultima actualizare: azi, 15:40

Locale

Polonez prins în flagrant. Voia să vândă țigări în Satu Mare, dar a fost înconjurat de polițiști

Polonez prins în flagrant. Voia să vândă țigări în Satu Mare, dar a fost înconjurat de polițiști. Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul cetățean polonez, a deținut și transportat cu o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, cantitatea totală de 14.730 pachete țigări, fără marcaje fiscal, fără ca acestea să fi fost introduse în sistemul legal de accizare aplicabil pe teritoriul României. Acesta a fost prins de oamenii legii pe drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

În data de 21.03.2023, în jurul orei 00.50, polițiștii de frontieră sătmăreni, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cadrul unei acțiuni de combatere a contrabandei și a traficului ilicit cu produse accizabile din tutun, s-au deplasat pe drumul Careiului din municipiul Satu Mare, unde au observat o autoutilitară marca Mercedes Sprinter și au procedat la oprirea acesteia în trafic și la identificarea și legitimarea conducătorului auto.

Cu ocazia controlului sumar al autoutilitarei, i s-a solicitat șoferului să se legitimeze și să deschidă compartimentul de marfă pentru control, moment în care au fost observate, în partea din spate a compartimentului marfă, mai multe cutii de carton care conțineau țigări, acestea fiind ascunse sub încărcătura de marfă care conținea pilote/plapume. Întrucât existau suspiciuni rezonabile că respectivele colete conțin țigări de contrabandă s-a procedat la conducerea autoturismului și a persoanei la sediul Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare.

Fiind audiat, șoferul a declarat că a cumpărat întreaga cantitate de țigări de la diverse persoane, dar nu își amintește exact cât a plătit, pentru că a cumpărat cu preț diferit și timp de mai multe zile. A mai spus că nu avea în vedere vreo persoană căreia trebuia să-i vândă țigările in România, ci a venit sperând sa aibă noroc și să găsească un cumpărător, dar pentru că nu l-a găsit, a vrut să se întoarcă acasă în Polonia, cu tot cu țigări.

Bărbatul a fost trimis în judecată, săptămâna aceasta, ,,sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile”.

2 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Nu e din gașca. Aici poți doar dacă dai ceva cotizație.🤔

  2. Joliku Răspunde

    Ma mir cum de nu inconjoara piata somes!? Țighi, țighi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.