Ultima actualizare: ieri, 15:49

Locale

Prefectul s-a întâlnit cu apicultorii păgubiți. Verificări în județ după moartea a mii de albine

Prefectul s-a întâlnit cu apicultorii păgubiți din Beltiug. Mii de albine au fost otrăvite, după ce agricultorii din zonă au erbicidat culturile cu substanțe care au dus la moartea albinelor.

În urma evenimentelor petrecute vineri, 5 aprilie, pe raza comunei Beltiug, legate de pagubele suferite de apicultorii din zonă cauzate de tratamentele aplicate culturilor de rapiță, fără respectarea procedurilor legale de înștiințare de către fermieri, prefectul Radu Roca a convocat, luni dimineață, o întâlnire la sediul Instituției Prefectului județul Satu Mare.

Apicultorii păgubiți prezenți la întâlnire alături de președintele Asociației Crescătorilor de Albine Satu Mare, Alin Andreescu, au solicitat sprijin din partea instituțiilor statului pentru a fi despăgubiți ca urmare a pierderilor de minim 50% în primele două zile iar conform specialiștilor întreg efectivul din stupi va fi afectat în scurt timp, iar producția din anul acesta va fi compromisă.

Prefectul Radu Roca a dispus instituțiilor abilitate efectuarea de verificări de specialitate de îndată, identificarea fermierilor vinovați, aplicarea măsurilor legale și identificarea căilor pentru ca apicultorii să fie despăgubiți în cel mai scurt timp.

La întâlnire au participat subprefecții Altfatter Tamas și Romeo Pop, directorul Cancelariei, Radu Iancu, primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok-Gurzău reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, Oficiului Fitosanitar Satu Mare, Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și ai Oficiului Județean de Zootehnie Satu Mare.


CITEȘTE ȘI:

4 comentarii

  1. Roka Răspunde

    Nu era ca a demisionat? Adica nu mai vrea funcția???? Penibil

    • 🤔 Răspunde

      Mă, altul care ești praf. A demisionat pentru că e practic obligat să candideze la județ. Nu cred că este foarte încântat dar cine alge să facă politică în detrimentul …….. asta pățește. Și nu poate candida dacă este pe o funcția ca asta pe care era acum. Ori-ori. Așa e legea. Comprende? Apoi dacă de acum câteva luni nu e el ci va fi Tibil tot una este.

  2. Opincarul Răspunde

    In câțiva ani de prefect, Roca nu a rezolvat nici o problemă. Doar a vorbit aiurea și a promis rahaturi. Dacă nu-i așa să mă contrazică cineva cu un exemplu.

  3. cetatean Răspunde

    pana joi ce plm sa mai faca, inca cateva promisiuni, sa intalnit pur si simplu sa nu steie toata ziua la birou, sau a vrut sa iasa un pic la o excursie mica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.