Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Restaurant din Satu Mare, amendat cu 10.000 de lei. Ce nereguli s-au găsit

Un restaurant din Satu Mare a fost amendat cu 10.000 de lei, iar alte unități s-au ales cu avertismente. Acțiunile de control au avut loc în perioada 29 martie – 5 aprilie februarie 2024.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 29 martie – 5 aprilie, 93 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale din care – 1 amendă contravențională în valoare de 10.000 lei – 1 Restaurant din localitatea Satu Mare – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de depozitare și de valorificare a produselor alimentare și 11 avertismente pentru producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață, pentru comercializare.

În următoarea perioadă inspectori de specialitate din cadrul DSVSA Satu Mare, vor demara o nouă rudă de acțiuni de control în traficul rutier, împreună cu IJP Satu Mare, pentru depistarea de transporturi ilicite de animale vii, carne de pasăre congelată sau refrigerată, ouă, precum și alte produse alimentare de origine animală sau non animală și pentru a preîntâmpina răspândirea unor boli infectocontagioase.

De asemenea, DSVSA Satu Mare, prin inspectorii de specialitate din cadrul serviciului de control oficial al siguranței alimentare, vor relua, acțiunile de verificare a cantinelor școlare, a cantinelor care deservesc grădinițele și căminele de copii, a unităților și chioșcurilor din incinta unităților de învățământ pentru a preîntâmpina apariția unor  evenimente nedorite.

Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

6 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Complet inutile sunt aceste articole pana cand nu ne dați repere.

  2. dana Răspunde

    Ar trebui sa comunicati numele unitatilor ..sau preferati ca oamenii sa se imbolnaveasca!

  3. Militia Răspunde

    Aseara am fost la Lidl-u de pe Rodnei, voriam sa-mi iau un Steak dar cand am deschis frigideru si m-a lovit mirosu de diug… M-am amintit ca a fost inchis recent dar se pare ca fix degeaba.

  4. Vasy Răspunde

    O fi un restaurant misto pentru ca e protejat calumea. Cand au fost nereguli la un amarat de PFA care a vandut placinte, i-au dat numele, datele, poze interior – exterior… acuma, doamne ferste sa isi piarda clientela ditamai restaurantul!

  5. Black Răspunde

    Jurnaliști de 2 bani, nu lei…..

  6. H&R Răspunde

    “Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.