Ultima actualizare: azi, 11:23

Locale

Sătmărean beat la volan, prins de radar cu 102 km/h! Avea o fetiță de 3 ani în mașină

Un bărbat din Negrești-Oaș, județul Satu Mare, a fost prins de radar conducând cu 102 km/h pe DN19 cu o alcoolemie de peste 0,9 g/l alcool pur în sânge.

Bărbatul a fost oprit de poliție, după ce aparatul radar a înregistrat viteza sa excesivă pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h.

La controlul autoturismului, polițiștii au descoperit că în mașină se aflau și soția șoferului și fiica lor minoră, în vârstă de 3 ani.

Testat cu aparatul etilotest, șoferul a avut o concentrație alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, i-au fost prelevate probe biologice de sânge la Spitalul de Urgență Satu Mare, care au confirmat o alcoolemie de 1,11 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 0,91 g/l alcool pur în sânge la a doua probă.

În declarațiile sale, bărbatul a recunoscut că a consumat alcool în ziua precedentă și în ziua controlului, dar a susținut că alcoolemia ridicată ar fi putut fi cauzată și de oboseală și lipsa de alimentație.

El a declarat faptul că, în data de 02.03.2023, în intervalul orar 21:00-00:00, a consumat la domiciliul său din străinătate o sticlă de Prosecco de 0,750 l, după care nu a servit alimente de niciun fel. Acesta a mai precizat că, a doua zi, în jurul orei 15:00, în timp ce era în avion, cu destinația spre România a mâncat foarte puţin, după care a consumat o sticlă de 0,270 l de ,,Prosecco” și nu a mai consumat alte alimente, iar în jurul orei 16:00 a aterizat în România împreună cu soția sa și cu fiica lor, în vârstă de 3 ani.ț

Cei trei au pornit cu mașina spre Negrești-Oaș.

La data de 19 martie 2024, instanța l-a condamnat pe șofer la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și depășirea vitezei legale.

 

3 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Trebuie omul înțeles. E oșan neaoș, funcționează doar pe băutură. El nu mai mănâncă. Posibil și dinții i s-au atrofiat și de aia consumă doar lichide. Apoi acum să nu aveți așteptare de la el ca să bea apă, aia e otravă curată!

  2. Loop Răspunde

    Dacă nu a comis nici un accident de ce l-au condamnat??? MI se pare exces de zel și abuz din partea politiei!!!!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Pe această cale invit poliția rutieră să-l identifice pe nefericitul ăsta după adresa IP și să-l ia la teste pentru permis că din ce se pare dacă are permis a uitat tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.