Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Ştiri pe surse: Acordul PSD – PNL de la Satu Mare ar fi picat

Acordul de principiu între echipele de negociatori ale PSD și PNL pentru candidaturi comune la șefia consiliilor județene Satu Mare şi Mureş ar fi picat, marți, au relatat surse din coaliția de guvernare pentru Știripesurse.ro.

Echipa social-democrată condusă de Paul Stănescu ar fi susținut că vor exista interpretări politice în urma alianței care vizează direct posturile UDMR și că „e aberant să faci front anti-UDMR în Europa anului 2024”, spun sursele citate. Astfel, PSD a susținut la negocieri că cel mai indicat ar fi pentru partidele din alianța de guvernare ca filialele județene din Satu Mare și Mures să aibă candidați proprii la Consiliile Județene.

„O să se meargă separat în cele două județe”, a transmis PSD către Știripesurse.ro, oficial, marți, solicitat să ofere un punct de vedere.

Urmează ca liderii celor două formaţiuni să se întâlnească în această seară, din nou, şi să anunţe în mod oficial concluziile.

41 comentarii

  1. ... Răspunde

    Fiecare să meargă pe drumul lui. Așa e cel mai corect. Pesediștii oricum nu-l susțin pe Adrian Cozma, peneliștii nu-l susțin pe Roca.

    • Sătmărean Răspunde

      No da mult o durat !

    • Adi Răspunde

      Cel mai interesat că Cozma să fie candidat este țăranul semianalfabet cu bani , doar așa o să se lăfăie în lucrări cu statul . Rareș Bogdan zis și papagalul tickam se ascunde deja de ei prin București la cât de pisalogi și insistenți sunt .

  2. Pordea Răspunde

    Supozitorul nici in al acest moment nu recunoaște adevarul! Nu se face alianță tocmai din cauza lui Cozma, el e singurul vinovat. Nu îl vrea nimeni, nici măcar primarii PNL. A ajuns in lada de gunoi a politicii sătmărene ! Bye bye Supozitorulei !

  3. vadimT Răspunde

    cum e ? 2 prosti se cearta si a harmadik nyer? 🙂

  4. Mae Răspunde

    Govor să te ia dracu tu futi tot meciul ești un trădător corupt penal

    • Sătmărean 1 Răspunde

      E foarte rău acum, turbat, măi rău ca un pitbul în călduri sau pe ringul de luptă !

  5. Mortu Răspunde

    Bravo UDMR ați învins din nou. Ați reusit să-i spargeți.
    Auzi mă „e aberant să faci front anti-UDMR în Europa anului 2024”, bine că nu este aberant să faci front comun împotriva siguranței naționale și a identității românești.

    Baszd meg!

    • @ Răspunde

      Nu trebuie sa sparga UDMR nimic. Doar sa ia popcorn si sa vizioneze scandalul. Mascaricii si-o fac singur fara ajutor. S-apoi astia doi cu sleahta de fomisti se kk pe siguranta nationala de pe varful Fagarasului.

      • 😉 Răspunde

        Vârful Moldoveanu se cheamă – 2544 m deasupra nivelului mării. Vârful Făgărașului nu știu ce înseamnă la tine, dar în principiu ai dreptate. Mai ales la cum dansează csardas cineva cu mama. Foarte frumos din partea lui dar atunci să nu zică ce zice. Valabil și la alți candidați locali. Măi copiii, dacă nu vă respectați mamele de ce vă așteptați ca alții să vi-o respecte???? Nu răspundeți la asta!
        https://ro.wikipedia.org/wiki/V%C3%A2rful_Moldoveanu

  6. Cetățeanul turmentat Răspunde

    În învățământ, în jud. Satu Mare, încă se scot posturi în română-naghiară, în loc să se scoată posturi în română sau maghiară, cu norma la două școli, dacă altfel nu iese. Românii nu prea mai au loc în învățământ dacă sunt asemenea cerințe.
    În Maramureș posturile sunt fie în română, fie în maghiară.
    Asta e, dacă PSD Satu Mare face jocurile UDMR.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Daaaaa. Ungurii sunt de vină și nu românii când nu reușesc să găsească de decenii un candidat care să coaguleze voturile din ambele părți! Auzi tu vorbești prostii, chiar mai mari decât tine. Românii “nu au loc” pentru că a scăzut drastic numărul de elevi, nu ai cui să predai. Mulți au plecat de la noi și copiii lor fac școala afară. Implicit a scăzut constant numărul de clase deci și necesarul de profesori. În ultimul deceniu numărul elevilor a scăzut pe țară de la 4 milioane la 3 milioane! Iar la restul ce ai debitat prefer să nici nu reacționez. Trăiești într-o realitate paralelă. Dacă tot încerci să cauți hiba în altă parte asta în loc să te uiți în oglindă tu tot vei rămâne veșnic faultat. Că de fapt îți și convine chiar dacă nu vrei să recunoști asta. La psiholog când ai fost ultima oară, conspiraționistule?

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Ungure,
        Se poate face un post în română la două-trei școli. Și pt limba maghiară la fel.
        Doar vouă vă convine.

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Ungure. Vorbești pe lângă. Una e limba de predare dar per general scade numărul de copiii deci implicit și scade numărul de catedre. Am zis să te fac și eu pe tine aiurea ungur să văd dacă îți convine. Ce zici fraiere? Lasă tu teoriile tale că totul se reduce la numărul de copiii. Aia ce zici tu nu le convine la profi și îi și înțeleg. Adică să circule prin oraș la 2-3 școli ca să le iasă catedra că așa vrei tu. Aia poate nu știi (că nu vrei să știi) că înainte de 89 în anii ăia Ceușescu a desființat taote clasele de mate-fizică, biologie-chimie și le-a mutat forțat la Eminescu ori Slavici sau Doamna Stanca și i-a forțat pe elevii maghiari să continue brusc studiile complet în română. De acolo vine reacția lor. Așa ceva nu se uită. Peste tot în lumea civilizată minoritarii pot să-și facă studiile în limba lor, ba mai mult în Finlanda unde 7% este doar suedez limba suedeză este limbă oficială. Nimeni nu a cerut asta, doar să fie lăsați în pace. Dar din ce se pare și asta e prea mult pentru unii, ungurule. 😲😢😉 Așa că mai bine și te turmentează în continuare. Că din ce se pare asta e de tine și nu gândirea logică.

          • Cetățeanul turmentat

            În județul Satu Mare drepturile românilor nu sunt respectate.
            Deoarece PSD colaborează mai bine cu UDMR, decât cu românii.
            Rușine, PSD și Govor!

          • 🤔🤔🤔

            Cetățene, parcă ți-a spus cineva recent să stai flexy și mai bine turmentează-te în continuare și lasă treburile astea pe seama celor care poate se pricep mai bine. Că pe tine te depășește. 🤔🤔🤔😉

          • Cetățeanul turmentat

            Prietenii Rusiei dau lecții de morală.
            Ați uitat de 1956?

          • 🤔🤔🤔

            Cine predă aici lecții gratuite ungure, nu tu?

  7. Vizionaru Răspunde

    Din puțul gândirii unui oltean care a coclito ca „e aberant să faci front anti-UDMR în Europa anului 2024”! Dar este perfect normal ca o etnie sub 30% sa conducă o majoritate ! Cum de altfel este ultraeuropean sa fi partid politic înființat pe criterii etnice! Cum este și perfect democratic sa se aleagă primarii dintr-un singur tur! Cât despre faptul ca Orbán și ungurii lui sunt cei mai europeni dintre europeni, crezând cu tărie in valorile europene nu se mai îndoiește nimeni! Bravo Paul Stanescu, ești un dobitoc!Deci cu excepția Mureșului și Satmarului, in Ardeal alinața PSD-PNL nu face front anti UDMR!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Vizionaru, aia ți-a străfulgerat măcar o clipă prin cap că PSD nu vrea o așa alianță că știe că varianta asta nu stă în picioare, este sortit eșecului și asta nu din vina lor ci că cineva este nefrecventabil chiar dacă susține tocmai opusul spre afară? Așa cum nici cu USR nu poți face alianță? Mno, ia mai gândește-te la asta. Apoi nu te supăra dar faza că ăia 70% nu găsesc un candidat care să rupă voturi și de la unguri nu e vina ungurilor ci vina majorității. Atâta timp cât partidele românești nu vor avea mesaj pentru electoratul maghiar atâta vreme UDMR va exista mult și bine. Că deocamdată nu are. Ba din contră cei care se adresează lor sunt catalogați vânzători de neam și de țară. Este un cerc vicios în care românii singuri s-au băgat.

  8. Dr. Pfau Răspunde

    PNL mergem prin noi insine!

  9. Unu Răspunde

    Până la urmă govor în parșivenia lui ,ca nu cred ca e un secret pt nimeni ca omu își urmărește strict interesul lui financiar,face un bine orașului și județului ca nu-l lasă pe Cozma sa ajungă președinte de cj.La cum e ăsta pus pe scandal ar urma 4 ani de de certuri și scandaluri și nu s-ar construi nimic.Asa de bine de rău, ungurii tot mai fac câte ceva

  10. c-block Răspunde

    Faci alianță în momentul în care ai cu cine. Notați acolo cu toții că acum 4 ani PNL a luat cam 18000 de voturi pe județ și aproape 5900 de voturi la municipiu. PSD a luat cam 4500 de voturi. Când se va termina numărătoare comparați asta cu rezultatele din 2024 apoi trebuie trasă linia. Și mai aduceți-vă aminte cine făceau marea gălăgie alături de Cîțu și unde am ajuns cu asta. Atât.

  11. Opincarul Răspunde

    Dinastia UDMR va conduce judetul din nou. Toți îs rude între ei. Ăla de la Carei îi lasă primăria la ficăsa, Kereskenyi deputatul soțul lui noemi candidata la Senat și fiul lui Kereskenyi senatorul etc. Mulțumim lui Govor pentru că ne păstrează în colbul noilor grofi sătmăreni.

  12. Românurile Răspunde

    Mda,nu am știut că Satu Mare ,are așa de mulți politologi, care comentează mereu și le știu pe toate.

  13. Uau Răspunde

    Prea multe partide “românești”, ciolanul ar trebui să fie de dinozaur.

  14. Darwin Răspunde

    Măi, eu așa știu că dacă mireasa sau mirele nu vrea nunta atunci nu se ține. Ce tot amețiți oamenii cu fantasme de astea? Lansați fumigene fără nici un substrat de adevăr? 😲

  15. Im him Răspunde

    Propun sa-i votam pe toti pana ce vor prezenta un candidat fara antecedente penale si care sa apartina de alti sclavi mai mari unde sunt independentii ? Avem nevoie de un partid care sa urmareasca binele cetateniilor si nu interesele finaciare ale unor sobolani . PSD PNL AUR UDMR nu sunt solutia ! Propun boicotarea alegerilor locale europarlamentare si prezidentiale .

    • c-block Răspunde

      Din pacate nu tine pentru ca vor fi destui idioti care vor merge si votul va fi valabil. Eu as reintroduce mai degraba ca votarea e valabila numai daca se prezinta 50% + 1 dintre cetateni, ca deja s-a ajuns la batjocura. Vezi cazul cu PSD pe vremea lui Dragnea cand s-au prezentat doar 33% la vot dar s-a votat la greu PSD si au avut majoritate simpla in parlament. Mai degraba sa fie trasi la raspundere daca promit cai verzi pe pereti, ceva de genul anularea pesniilor speciale in 30 de zile a la Rares Bogdan, papagalul de serviciu. Dar pentru asta trebuie modificata legea electorala. Care lege se modifica in parlament. 🤮

  16. Marius Groza Răspunde

    PNL va câștiga Primăria Satu Mare prin Victor Cernea!

    • Beny Kira Răspunde

      Și Adrian cozma va fi preș la CJ!

      • c-block Răspunde

        Că bine zici. Preș. 👍 Unde-i cel mai tare liberal pe care l-a susținut până-n pânzele albe chiar cu riscul să rupă partidul, pe nume Cîțu? No zi! Așa că va fi după munca sa exact ce i se potrivește mănușă.

  17. S Răspunde

    V-ati cramponat pe romani versus unguri.
    Stirea este urmatoarea : Tipul del PNL care de-abia a reusit sa dea BAC-ul la Liceul Forestier, cu IQ de 70, dar destul de destept sa faca trafic de tigari , nu se aliaza cu smecherul de la PSD , proprietar de striptiz bar care a ruinat clubul Olimpia si are si el tot felul de afaceri dubioase.

    • S Răspunde

      Iar scriu prostii. Ca Govor s-ar alia cu el dar nu are nici o garantie ca dupa intelegere nu se razgandeste brusc și o da inapoi intr-un mod tipic liberal. De cate ori au rupt aliante PNL numai in ultimii 4 ani dar niciodata nu au recunoscut ca de fapt de la ei a plecat problema dar vesnic au dat vina pe altii?

  18. Varu Răspunde

    Văd că sunteți buni la comentarii!! ieșiți la vot și schimbați situația politică din județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.