Ultima actualizare: azi, 22:09

Locale

Subvenții mai mari pentru creșterea porcilor și păsărilor de curte și cultivarea legumelor

Schemele de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor de porci și păsări a fost majorat cu 9.2 milioane de euro, la propunerea deputatului UDMR de Satu Mare, spune Lóránd Magyar.

Schema este valabilă până la data de 30 iunie 2024, se acordă pentru a compensa pierderilor generate de creşterea preţurilor la furaje, combustibil și alte costuri.

Ajutorul excepțional vizează circa 250 de potențiali beneficiari în sectorul creșterii porcilor și circa 310 beneficiari în sectorul avicol.

În cadrul Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, UDMR a susținut suplimentarea schemei de ajutor de stat. Astfel, suma de bani alocată pentru creșterea porcilor a fost majorată cu 3,1 milioane de euro, iar suma-cadru pentru creșterea păsărilor de curte cu 6,1 milioane de euro, pentru ca fiecare fermier să poată primi sprijinul pe care îl merită.

Totodată, la propunerea UDMR a fost majorată și suma alocată schemei de stat pentru cultivarea legumelor. APIA a primit peste 157.000 de cereri pentru ajutorul de stat de 100 euro/hectar care poate fi aplicat pentru cultivarea legumelor, astfel că resursele suplimentare adecvate permit satisfacerea tuturor solicitărilor.

Am reușit suplimentarea sumei alocată acestui ajutor de stat. Vedem că există o cerere mare și trebuie să ajutăm toți crescătorii și producătorii. În opinia mea, pe lângă subvențiile UE, fermierii ar trebui să fie ajutați și cu subvenții guvernamentale”, a declarat Lóránd Magyar, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală a Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.