Ultima actualizare: azi, 20:00

Naţionale

Un criminal din județul vecin care a ucis 11 oameni urmează să iasă din penitenciar

Statul român nu-l mai poate ține în spatele gratiilor pe cel mai prolific ucigaș în serie. Grigore Bota, supranumit ”Călăul de boschetari”, a omorât 11 oameni, potrivit eMaramures.

Maramureșeanul Grigore Bota, deținutul cu cele mai multe crime la activ, urmează să-și încheie perioada de executare a pedepsei peste doar câteva zile. În urmă cu două decenii și jumătate, Bota a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a ucis 11 oameni ai străzii.

”Călăul de boschetari” urmează să fie eliberat peste câteva zile

”Călăul de boschetari” avea 41 de ani în momentul în care a fost capturat, la scurtă vreme după ce a încercat să ucidă un om cu un bolovan. Acesta a reușit să se ferească, să fugă și să anunțe o patrulă de poliție care se afla în apropiere. Ar fi fost a 12-a victimă a criminalului maramureșean, potrivit aceleași surse.

Între timp, Grigore Bota a împlinit 65 de ani și a solicitat reducerea pedepsei la 25 de ani de închisoare pe motiv de limită de vârstă. În noiembrie 2023, Tribunalul Maramureș a admis cererea de înlocuire a pedepsei detenției pe viață, din care a dedus perioada în care acesta a fost reținut și arestat preventiv. Instanța a emis un nou mandat de executare a pedepsei închisorii, care urmează să expire pe data de 5 aprilie 2024.

În decembrie, Bota a cerut instanței să fie eliberat înainte de termen, arătând că a executat mai mult decât fracția obligatorie dispusă de lege și, în plus, ar trebui să beneficieze de o măsură compensatorie de 504 zile.

”Apărătorul petentului, solicită admiterea cererii de liberare condiţionată având în vedere faptul că acesta se află în executarea unei pedepse de 25 de ani, această pedeapsă a început să fie executată în data de 23.08.2000 şi expiră în data de 05.04.2024”, se arată în dosarul acestuia.

8 comentarii

 1. vadimT Răspunde

  am o lista cu urmatorii 11

 2. H&R Răspunde

  Oare in care partid se va inscrie, sau este asteptat?

  • comentator Răspunde

   Probabil AUR că prin faptele sale a adus serioase economii bugetelor sănătății și de asigurare socială prin eliminarea acestor potențiali beneficiari ai sistemului. Poate îăl fac și cetățean de onoare pe undeva, ceva statuie, mai știi? În țara asta orice se poate.

   • H&R Răspunde

    Itt… cigánypuják is potyoghatnak az égből. Ne fogadj semmire.

    • Potoki Răspunde

     Pleaca ma cu limba cailor napoi visza la mongolia

     • aiai

      Tu păstrează cu grijă limba oilor. Și ai grijă să nu se ardă mămăliga că faci foamea atunci.

    • comentator Răspunde

     👍. Úgy van – “Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”.

     • H&R

      @Potoki
      Ha tudnád honnan származol. Nah de nem menjünk ebbe most bele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.