Ultima actualizare: azi, 14:24

Locale

A încercat o ”schemă”. Și-a falsificat ITP-ul cu pixul și a vrut să intre în țară, prin Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni efectuează cercetări cu privire la un cetățean român care a prezentat la controlul de frontieră un certificat ITP care a fost falsificat.

Ieri, 14 mai, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare s-a prezentat pentru a intra în România un cetățean român, domiciliat în județul Botoșani. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, conducea un autovehicul înmatriculat în România.

Cu ocazia formalităților de control, șoferul a prezentat polițiștilor de frontieră și documentele mașinii, ocazie cu care s-a constatat că pe certificatul de înmatriculare, la rubrica privind inspecția tehnică periodică, data valabilității a fost modificată prin completarea – cu ajutorul unui instrument de scris – a unei noi date în vederea prelungirii valabilității.

Din verificările efectuate ulterior, polițiștii de frontieră au aflat că, de fapt, data de expirare a inspecției mașinii a fost 1 octombrie 2020. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.