Ultima actualizare: ieri, 22:22

Locale

FOTO. Încep lucrările la noul spital pentru tratamente oncologice din Satu Mare

Încep lucrările la noul spital dedicat tratamentelor oncologice, în Satu Mare. Noul spital de radioterapie va fi ridicat de Amethyst Radiotherapy, cea mai mare rețea de clinici de radioterapie din Europa.

Noul Spital de Radioterapie Amethyst din Satu Mare va fi dotat cu echipamente de ultimă generație și o echipă de profesioniști cu experiență, pregătit să ofere pacienților tratamente la standarde internaționale.

Spitalul din Satu Mare va fi al cincelea Spital Amethyst din România. Investiția totală se ridică la peste 10 milioane de euro.

”Sperăm ca luna ianuarie 2025 să fie luna în care deja sătmărenii să poată fi tratați în cadrul noului spital, aprope de familiile lor, fără a mai fi nevoiți să facă deplasari consumatoare de timp si resurse în alte orașe (Cluj-Napoca, Bucuresti, Oradea, Baia-Mare, etc)”, menționează primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

În noul spital din Satu Mare, pacienții vor beneficia de cele mai noi tehnici de tratament oncologic atât în ceea ce privește radioterapia, cât și chimioterapia. Costurile tratamentelor vor fi acoperite integral de către Casa Națională de Sănătate si acestea vor fi administrate și supravegheate de către o echipă formată din peste 100 de cadre medicale.

”Suntem încântați să aducem expertiza și resursele noastre la Satu Mare și să contribuim la lupta împotriva cancerului în România. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale pentru a aduce un impact pozitiv în lupta împotriva cancerului. Accesul la rețeaua europeană de autostrăzi, precum şi proiectele de dezvoltare a infrastructurii deruate în ultimii 8 ani, fac din Satu Mare un oraș interesant pentru investitori. Dorim să le mulțumim autorităților locale din Satu Mare pentru sprijinul și colaborarea lor, factori importanți care au făcut posibilă demararea construcției pentru noul spital intr-un termen foarte scurt. Susținerea acestora a fost esențială în construirea unui astfel de spital în Satu Mare”, a declarat dr. Ciprian Casian, CEO Amethyst Romania.

 

 

 

 

 

 

 

9 comentarii

  1. vadimT Răspunde

    Multumim Cosma! Sper sa fi tratat si tu in acest spital. La cate rautate ai in tine . Sa ne spui ce ai facut pt orasul nostru, sau judetul satu Mare. Toot te legi de altii care fac ceva. Asa se face campanie , cu realizari, nu cu rautate.

  2. Ana Răspunde

    Felicitari! Pacat ca cresc cazurile oncologice..dar ne bucuram sa existe si la noi un astfel de centru pentru bolnavi..care s-ar lipsi de drumurile la Cluj. Pacat ca-s costisitoare tratamentele.. Sanatate tuturor!

    • Sâcă Răspunde

      Este lăudabil ….dar esența este ..Ce simte cetățeanul de rând ….??

  3. Haha Răspunde

    Unde se construieste mai exact in SM?

    • Rapido Răspunde

      DA, cam asta era si intrebarea mea ! Meseria de ziarsit, bat-o ….
      La fel cu reclamele de pe posturile locale TV. Se zice toate detaliile tampite , bla bla bla, numai locatiile NU.

    • Kuka Răspunde

      Pe strada Dunării, spre strada Prunilor, Inăului!

  4. comentator Răspunde

    Micro 15 pe strada Dunării.

  5. 🇷🇴 Răspunde

    Business pe axa barta-tarr-udmr? Adevărul e că din păcate boala este cea mai bună afacere în România azi. Bine totuși că se face, fie și în privat. Nu prea înțeleg care este treaba primarului acolo!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      O fi în campanie????? 🤔 Bine că măcar nu inaugurează 10 tomberoane ca și Coica în parcul Soarelui. E ceva și asta. Eu în schimb aș fi curios ce pricepe din desenele alea. Că vă zic eu că nu prea multe. Dar facem pe importantul, pe priceputul. Că asta fac acum cu toții. Toți sunt preocupați de binele urbei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.