Ultima actualizare: ieri, 22:22

Locale

FOTO. ”Măicuța Beatrice”, reținută pentru înșelăciune. A încasat zeci de mii de euro

La data de 28 mai, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Satu Mare, împreună cu polițiștii serviciilor investigații criminale din Prahova și Galați, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile Ploiești și Galați, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

În perioada octombrie 2023 – mai, două persoane cercetate, domiciliate în județele Galați și Prahova, care s-ar fi prezentat în mediul on-line ca tămăduitoare și clarvăzătoare, ar fi indus în eroare mai multe persoane vătămate, efectuând ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică, citire în cărți de tarot și alte servicii, în schimbul unor sume de bani, fiind cauzat un prejudiciu estimat la 95.000 de euro.

În urma cercetărilor efectuate și a punerii în executare a mandatelor de percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat 24.840 de euro, 8.600 de lei, 4 telefoane mobile, un laptop, o macetă, mai multe carduri bancare și obiecte folosite pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate (respectiv cărți de tarot, obiecte de cult, etc.).

Astăzi, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o femeie, de 23 de ani, din municipiul Galați, urmând ca aceasta să fie prezentată instanței, pentru luarea măsurilor legale, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Prahova și Galați. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

11 comentarii

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Răspunde

    Apoi mai dați și numele fraierilor care dau bani la tămăduitoare de astea ca să râdem de ei și noi! Cum se zice, mama proștilor e mereu gravidă. 😲🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. H&R Răspunde

    Dacă nu a sponzorizat niciun partid, asta e.

  3. Vasy Răspunde

    De ce inselaciune? Daca arunca un blestem, nu inseamna ca in minutul urmator se implineste, poate ca la anu’ sau peste doi, trei, 10, 100 ani ! Asta nu-i inselaciune! Cred ca mai degraba nu avea autorizatie, ca de avea un SRL si platea taxe atunci era voie.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Vasy, asta așa de bună e la ghicit în cărți că nu și-a ghicit nici propriul ei viitor apropiat, aia că va fi dusă la poliție. Voi care mai credeți în tâmpeniile astea în ce secol trăiți? Și vedeți să nu aprindeți becul că aia e lucrarea diavolului. Și nici să ascultați sau să vă uitați la cutia aia vorbitoare din casă pentru care plătiți abonamentul Digi! Amin. 🙏🙏🙏😉🤣

      • Vasy Răspunde

        Pai veizi ca tu nu le ai cu astea pentru ca tu tie nu poti sa iti ghicesti, e ca un doctor care nu se poate opera pe el insusi. De aia nu castiga nici la loto si din astea, functioneaza numai la altu. Oricum, veizi ca nu e singura ghicitoare si atunci de ce nu le prinde pe toate? Eu zic ca e vorba de autorizatie, nu de inselaciune pentru ca atunci de ce exista astrologi la TV? Adica ghicit in stele e voie dar dat in carti si citit in cafea nu? Dic hei!

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Deci doar m-ai convins complet că mental trăiești încă în evul mediu. Numai nu știu dacă asta ți se pare normal atunci cum de te poți folosi de interent care este lucrarea diavolului. Amin. Preoții se freacă la mâini când știu că mai au încă o oaie de berbec de om tocmai bun de muls. Nici nu am să încerc să te conving că nu ai dreptate. Țara are nevoie de tine așa berbec cum ești. De aia stăm cum stăm că se duc resursele pe prostii de astea și se cheltuie timp și energie pe așa ceva.

  4. Gheorghe Răspunde

    Dacă ar fi sa aresteze și sa cerceteze pe TOȚI infractorii,șmecherii,hoții,înșelătorii care s-au îmbogățit de pe spinarea noastră ar trebui sa se facă 5 pușcării cât casa poporului și catedrala mântuirii neamului.Ce credeți ca marii milionari,cartierele de țigani din toată tara pline de castele s-au făcut 1% cinstit?….nicidecum.Tot la fel și cu bisnismenii ajunși mari patroni și milionari și care se dau oameni cinstiți,tot asa s-au îmbogățit!Fiecare fura,minte și inseala cum poate.Incepand cu bisericile,parlamentul și toate instituțiile statului,peste tot colcăie hoția,minciuna și corupția.Malaimare ,guvernul meu”și,,romania educata”ne-au adus in aceasta stare deplorabilă.Mâncai-ar …..

  5. H&R Răspunde

    @Vas
    Undeva ai dreptate. De ce nu reține pe politicieni, că anul asta cât au promis și câți oameni au fost păgubiți/înșelați vai de capul meu. Să nu vorbim de acum 4 ani, sau 8 etc.

  6. Guru Răspunde

    Nu cred, nu exista asa ceva 🙂 ! “vindecare energetică”.
    Astea-s ca antrenorii de stil de viata, de pe retelele de socializare.
    Cu desfacatoru de conserve din poza, ce plan avea Măicuța Beatrice ?

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      “Măicuța” zici că se luptă și împotriva încălzirii globale?????? Cineva din afara țării care citește această știre râde de noi în hohote.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.