Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO. Ministrul Agriculturii la Sâmbra Oilor: Sunt omul dumneavoastră și un prieten pe viață

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost prezent, duminică, 12 mai, pe dealul de la Huta Certeze și Moișeni, participând la cea mai mare serbare câmpenească din județul Satu Mare, Sâmbra Oilor. Ministrul a urcat pe scena amplasată în inima festivalului și le-a transmis un mesaj de mulțumire oamenilor din zona Oașului: ,,Sunt omul dumneavoastră și un prieten pe viață”, a spus Florin Barbu.

,,Mă bucur că sunt astăzi pe dealul Huta și particip la cea mai importantă manifestare, o tradiție foarte mare pe care dumneavoastră o respectați de ani de zile, Sâmbra Oilor. Dumneavoastră sunteți oameni muncitori, ați arătat că puteți duce tradițiile mai departe și vă spun că încă de când pășești în această zonă simți mirosul fânului cosit, simți mirosul brânzei și a cărnii de oaie preparate după vechile rețete străbune și sunt convins că le veți duce mai departe copiilor și nepoților dumneavoastră. Toate aceste lucruri pe care le faceți a făcut ca România să fie clasată în primele două, trei țări din Uniunea Europeană la carne de oaie și vă mai spun un lucru: în momentul de față România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. Vreau să vă mulțumesc foarte mult, vreau să știți că sunt un partener de dialog pentru dumneavoastră, sunt omul dumneavoastră din Guvern și un prieten pe viață”, a declarat ministrul Agricultorii.

El a mai spus că Guvernul României a pregătit diferite programe pentru dezvoltarea fermelor de ovine, precizând că au fost deblocate peste 15 miliarde de euro care vor intra în sectorul agricol.

,,Pot să vă spun că avem programe importante pentru agricultura din România, avem programe de dezvoltare pe fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor de ovine din România, avem subvenții pentru sprijinul cuplat în sectorul ovin, avem subvenții pentru ajutoare naționale tranzitorii. Am reușit să deblocăm 15,9 miliarde de euro, bani care vor intra direct prin subvenții, dar și prin investiții în sectorul agricol din România. Spun acest lucru pentru că în luna iulie 2023, când premierul Marcel Ciolacu a preluat Guvernul României, în anul 2024 a alocat pentru agricultura din România 2% din PIB-ul României”, a mai spus Florin Barbu, ministrul Agriculturii, pe scena de la Sâmbra Oilor.


CITEȘTE ȘI:

3 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Zise asta după câte pahare de omenie????? Cine îl mai crede???? Și toți se trezesc doar în prag de alegeri??? Văd că și senatorul melcilor s-a trezit din coma indusă și a fost acolo. Pfoai tată! Eu v-aș interzice să mai participați și să stricați o sărbătoare câmpenească cu promisiuni sforăitoare pe care toată lumea știe că nu le veți respecta! Cu pensiile speciale anulate în 30 de zile cum stăm d-l Rareș Bogdan? Sau cu reducerea prețului la carburanți d-l deputat Cozma??? Papagali. Iar dacă nu vă vor mai vota oamenii acum că sunt sătui de promisiuni goale sigur veți zice că alții sunt de vină pentru asta și nu voi, 🦜🦜🦜🦜🦜🦜🦜🦜🦜?????????

  2. FSN Răspunde

    No, io zic că Govor, Rouca și PSD asta o s-o muiasca la alegeri. Nu ia vota nimeni, doar hoții și proștii. Da și-or da după alegeri demisia. Și Haurelia, luați-o și pă ia, ca a-ți distrus partidul ani de zile. Au ajuns cur ele și hoții sa conducă partidul în Satmar, în județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.