Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO. Sătmărean acuzat pe nedrept că a furat dintr-un hipermarket. Ce greșeală au făcut angajații

Un sătmărean a fost a acuzat pe nedrept de furt la un hipermarket din Satu Mare, fiind obligat să plătească pentru un produs pe care îl achitase deja o dată.

Concret, marți, 14 mai, după o zi de muncă, sătmăreanul a mers la hipermarket pentru a face cumpărături. La casa de marcat self-scan a plătit pentru toate produsele, inclusiv două baxuri de scutece. La ieșire, a fost abordat de o angajată, care i-a cerut bonul fiscal și a verificat cumpărăturile. Spre șocul clientului, angajata a susținut că un bax de scutece nu era bonificat și a chemat imediat paza.

Deși clientul a negat vehement acuzațiile și a cerut să vadă bonul, paznicul deja confirmase faptul că pe bon se află doar un bax de scutece și i-a cerut acestuia să achite baxul lipsă. Ajuns la mașină, bărbatul a verificat din nou bonul și a observat cu stupoare că ambele baxuri de scutece figurau pe el.

Redăm, mai jos, întreaga mărturie a sătmăreanului:

,,Pe lista aveam trecute, 2 baxuri de scutece pentru băiețelul meu, șervețele umede, etc.. Ajuns la casa de marcat (self scan), îmi scanez produsele, plătesc, îmi iau produsele de pe bandă și pe când sa ies, apare de nicaieri doamna E., îmi cere bonul fiscal și se pune sa îmi verifice cumpărăturile. După aproximativ 20 de secunde, îmi spune ca unul din doua baxuri de scutece nu apar pe bon, chemând automat paza. I-am spus ca nu e posibil, cerând bonul sa verific, dar ea a preferat sa îl înmâneze domnului de la paza. Domnul de la pază, m-a condus într-o încăpere, înspre a verifica și domnia sa bonul și surpriză, același rezultat, 1 bax de scutece, nu apare pe bon spune dânsul. Întrebarea domnului a fost, aveți bani sa plătiți pentru aceste scutece? I-am răspuns ca da, desigur. Le-a luat și m-a condus înapoi la casa de marcat, unde mi-a cerut sa ii spun numele meu, l-a notat pe o foaie, am plătit scutecele, mi-am primit in sfarsit bonurile fiscale inapoi și cu toată rușinea și confuzia, am mers spre mașină.

Odată ajuns la mașină, m-am pus sa verific și eu bonul și ce sa vezi, pe bon apăreau ambele baxuri, motiv pentru care am intrat înapoi sa îmi recuperez banii. Evident doamna a dat vina pe domnul de la pază ca nu a verificat ce scrie pe bon, dar asta nu justifica faptul ca nici ea nu a văzut ca pe bon scrie 2x, ca doar a chemat paza cu un motiv nu? În concluzie, vreau sa va spun ca ma simt dezgustat de felul în care unii angajați, al gigantului lanț de supermarketuri …își exercită activitatea. Un sfat prietenesc managementului, va rog sa va asigurați ca angajații dumneavoastră îndeplinesc unele condiții, cum ar fi cititea corecta a bonurilor fiscale, deoarece eu azi era sa fiu înșelat cu suma de 90 de lei, lăsând deoparte faptul ca am fost acuzat pe nedrept, de furt. Doamna E., domnule paznic, dacă pozițiile pe care le aveți în această companie va depășesc, va propun sa considerați un post care nu implica responsabilități prea mari”.

6 comentarii

  1. Vasile Răspunde

    Nu vă mai lăsați agresați și hărțuiți de agenții de pază cu 8 clase. Dacă au vreo suspiciune, spuneți-le să apeleze poliția. Doar organele de poliție au competența să verifice și controleze persoanele, nicidecum agenții de pază, iar orice sesizare falsă adresată poliție se sancționează, inclusiv fapta de denunțare calomnioasă. Au un tupeu abject aceste magazine și agenții de pază care le populează.

  2. citizen Răspunde

    Deci eu tocmai de aia nu mă duc la self-scan. Mai ales că sunt magazine unde nu pot scana produsele de patiserie luate de acolo că ori îmi dă eroare și nu recunoaște ori zice că lipsește că de parcă self-scan-ul decide că mă apuc brusc de furat. La Lidl am pățit asta și culmea până la urmă era problema că produsul de patiserie cumpărat avea lipsă la gramaj iar cântarul dădea eroare când am introdus numărul de produse cumpărate. Că nu-i așa nu stai să-l cântărești cât are când bagi produsul în punga de hârtie! De fapt nici nu prea ai unde. E penibil rău, ce mai! Așa că stau frumos la coadă și numai de al dracului plătesc în numerar. Apropo, niciodată nu am la mine mărunt ca să ajut la dat rest, chiar și dacă am.

  3. mariana c Răspunde

    Eu va sugerez sa nu va lasati si sa faceti reclamatie la protectia consumatorului , aveti tot dreptul I-as mai da si in judecata pentru calomnie , ca prea se cred superiori cumparatoriilor .

  4. Gelu Răspunde

    Vrem numele hypermarketului sa-l putem evita pe viitor !

  5. Gigel Răspunde

    Da e vorba despre carrefour, e un gunoi de magazin cand ai nevoie de un produs care este inchis sau e imposibil de ajuns, nu gasesti nici un angajat carrefour sa te ajute se ascund ca wally intre randuri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.