Ultima actualizare: azi, 18:05

 

Locale

FOTO. Un tânăr din Carei a parcurs 107 km cu scaunul rulant la un maraton din Ungaria

Bogdan Cioltea, un tânăr din municipiul Carei, imobilizat în scaun cu rotile, a parcurs 107 de kilometri la Maratonul ULTRABALTON, care s-a desfășurat în weekend în jurul lacului Balaton din Ungaria, informează opiniedecarei.com.

Bogdan a parcurs 107 kilometri din traseul complet de 210 km ai maratonului, în 14 ore și două minute.

,,În acest weekend am participat la ULTRABALATON, unde am reușit să parcurg o distanță de 107 km din cei 210, până la km 100 nu am simțit nicio durere sau disconfort, dar în ultimii 7 km a venit o rafală de vânt din cauza căreia a trebuit să abandonez cursa”, a declarat Bogdan Cioltea.

Deși s-a născut prematur, cu parapareză spastică, și și-a petrecut toată viața legat de scaunul cu rotile, Bogdan participă în mod frecvent la cursele organizate în diverse orașe ale țării sau în străinătate, iar între ele se antrenează pe străzile Careiului, pe șosea, prin satele și comunele din zona înconjurătoare.


Sursa: opiniedecarei.com

4 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Bravo Bogdane! Le-ai arătat la unguri că se poate.

    • H&R Răspunde

      La români le-a arătat mai bine. În Rromânia nu prea se fac așa concursuri. Deși a abandonat maratonul, felicitări și spor doresc în continuare.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Ce să le arate la unguri? Și cine???? La noi nu este aproape nici o posibilitate de a face sport pentru cei cu dizabilități! La multe instituții nici rampe de acces nu sunt nici acum! Tu știi că sătmăreanul Osvath Richie a fost obligat să se mute în Ungaria ca să poată să concureze??? Că pe ai noștri le-a durit în pix! Și uite că e multiplu medaliat olimpic, european și mondial și merge la olimpiadă iar! Deci cine și cui trebuie să arate și ce????? 🤔😲😲😲😲😲https://ro.wikipedia.org/wiki/Rich%C3%A1rd_Osv%C3%A1th

  2. cetatean_Roca Răspunde

    unde sa faci 107 km in Romania? a aici in SatU Mare nu ai sa cum s intrii in majortitatea incapaerilor nici macar daca este amenajat pentru oameni cu dizabilitati. Posta Roamana, clinica sfatul Anton, pasarela de pe dig…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.