Ultima actualizare: ieri, 20:37

 

Locale

Percheziții | Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați pentru droguri

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au soluționat în primă instanță dosarul unor tineri (un bărbat și o femeie) trimiși în judecată de procurorii DIICOT Constanța, informează ziuaconstanța.ro. Tânărul, originar din județul Satu Mare, este suspectat de trafic de droguri de mare risc, iar femeia este acuzată de săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu. Anchetatorii au stabilit că bărbatul ar fi cunoscut ca fiind implicat în activitatea infracțională de trafic de droguri de mare risc pe raza județelor Timișoara și Satu Mare, unde vinde angro cantități semnificative de droguri, iar în prezent, pe raza județului Constanța, în stațiunea Mamaia.

Acesta ar procura drogurile din străinătate, unde merge lunar pentru a le cumpăra și intră în posesia lor după ce ajung în țara noastră prin intermediul firmelor de curierat, după cum se arată în documentele anchetatorilor. Tot potrivit oamenilor legii, inculpatul nu posedă antecedente penale, și, deși în cursul urmăririi penale și-a exercitat dreptul de a nu face nicio declarație, în fața instanței de judecată a avut o atitudine sinceră și cooperantă, recunoscând fapta.

În privința inculpatei, magistrații susțin că este educatoare în Regatul Unit al Marii Britanii, nu posedă antecedente penale, iar pe parcursul procesului penale a avut o atitudine sinceră și cooperantă, recunoscând și regretând fapta.

Recent, Tribunalul Constanța a decis condamnarea bărbatului la pedeapsa închisorii de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. De asemenea, judecătorii din Constanța au stabilit inculpatei pedeapsa închisorii de 6 luni cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Tribunalul Constanța a confiscat în cauză un autoturism marca Ford, model Mustang, un telefonul mobil marca iPhone 14 Pro Max, 9.000 lei și 9.000 de euro. Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă.


Sursa: ziuaconstanța.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.