Ultima actualizare: azi, 11:07

 

Locale

FOTO/VIDEO. Hristos a Înviat! Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Satu Mare

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, în această seară, 4 mai, în Sâmbăta Mare, pe Aeroportul Internațional Satu Mare, unde a fost așteptată de zeci de preoți și credincioși.

În fiecare an, în ajunul Paștelui, Lumina este aprinsă în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim și este adusă în toată lumea prin intermediul avioanelor, trenurilor sau a mașinilor, până ajunge în mâinile credincioșilor. Lumina Sfântă a fost adusă în România astăzi, în jurul orei 18.30, pe Aeroportul “Henri Coandă”, iar la Satu Mare a ajuns după ora 21.00, pentru a fi împărțită în această noapte credincioșilor sătmăreni.

Lumina Sfântă va fi împărțită în bisericile din Satu Mare, urmând ca miile de credincioși să se bucure de ea în timpul slujbei de Înviere.

Hristos a Înviat!

27 comentarii

  1. c-block Răspunde

    1. Curios este că în primele rânduri vezi doar politicieni buluc-grămadă să ia lumină. Spuneți-mi totuși cum de a trecut Paștele până acum 15 ani când nu ni se aducea lumina luminii, cum de am supraviețuit??????
    2. Unde și-a lăsat Cosma calul? Doar nu a venit la așa eveniment cu mașina?????? Sau o fi zis că e prea întuneric și mai bine nu pune felinarul pe mânz???? 🤔😲😉

  2. Cineva Răspunde

    Aceiasi politicieni scarbosi in primul rand

  3. govor Răspunde

    Aproape toti, govor a sarbatorit la catolici.

  4. Vizionaru Răspunde

    Bă, știe cineva ce se întâmpla dacă lumina se stingea pe drum?E vreo procedura de reaprindere sau trebuie sa meargă îndărăt la sursa?🤣😣🙈

    • Vasy Răspunde

      Atunci conform protocolului ca și soluțe de avarie îți dă careva în cap cu ceva metalic. Deoarece ai țeasta groasă, rezistentă din silice imediat face scântei și problema este ca și rezolvată.

  5. Fasz Răspunde

    Lumina ochilor e Sfântă, lumina soarelui e Sfântă, restul sunt escrocherii ale popilor și politicienilor.

  6. io Răspunde

    Hristos a inviat!

    • io Răspunde

      Adevarat! lumina vine din sufletele celor care o cred.

      • @io Răspunde

        Cunosc eu personaje (atenție nu oameni!) care dau din coate cu astfel de ocazii să fie printre primii (nu mă refer la politiceni ci la oameni de rând), care tot așa își dau ochii pe spate întru megaevlavia lor apoi după ce au plecat de la biserică și checklist este bifat urlă la ceilalți, țipă la copiii că fac gălăgie și îl/o deranjează și îi înjură pe ceilalți ca niște veritabili birjari de ultima speță. Asemenea specimene degeab își iau lumina pentru că pentru ei nu are nici o folosință doar un scop în sine. Astfel de personaje cu toată lumina de pe lume pe interior sunt complet negri, falși.

  7. H&R Răspunde

    Aproape degeaba, ca dupa 2 zile se stinge. Nu ar trebui lasat sa se stinga, sunt care intelege ce am vrut sa scriu.

    • H&R Răspunde

      *care inteleg

      • Driver Răspunde

        Vasy nu se numara printre cei care au inteles ce ai scris 😉 vasy vasy…

    • Vasy Răspunde

      Ce economie s-ar face daca ar griji cineva sa nu se stinga dar nu conteaza, ducem alta ce mare lucru!

      • asta este situația reală Răspunde

        Sau poate s-ar gândii popii să se hotărască odată și să se țină Paștele deodată. Ce de economie s-ar face atunci!!! Că e de râsul lumii că socotești Crăciunul după un calendar iar Paștele după altul! Dar numai unii sunt în stare să facă așa ceva, cei purtători ai credinței drepte. Restul sunt toți eretici, nu numai protestanții ci și romano-catolicii. Nu știu cum de se poate să-i mai tolereze Pământul și pe ei? Aia că sunt vreo 5 miliarde pe puțin pe planetă care nici măcar nu sărbătoresc pe astea nici nu observă. În momentul în care ecumenismul este socotit mișcare eretică nici nu mai poate fi vorba de apropiere ori reconciliere. Și cine face asta????

        • Chuck dickson Răspunde

          Da, bai poooli a ce te f8te grija pe tine, ca pe mine nu ma f8te grija ce sarbatoresti tu si cand. Ia vezi de treaba ta.

          • asta este situația reală

            No comment. Ideea ar fi nefericitule ca ma gandesc saracul a inviat doar odata si nu de doua ori. Daca calculezi dupa reguli pseudostiintifico-teologice decretate de tine atunci daca nu aplici aceeasi regula peste tot patesti ca si acum. Adica invierea se petrece la strand. Tu nu sarbatoresti. Tu abia astepti ca sa sari pe drob si pe pasca apoi dupa ce ai ajuns la urgente cu ocluzie intestinala sa aclami ca mama ce Paste fain ai avut anul asta. La tine la atata se rezuma. Da stai lejer, sunteti majoritatea. Ca de fapt nici nu stiti ce sarbatoriti. 😢

          • Chuck dickson

            Da’ ce vrei sa scriu la 4 noaptea dupa o serie de ragaituri si cand ma incearca si o diaree??? Poezii de Eminescu???

  8. Varu Răspunde

    Nu aveți nici o legătură cu ce să întâmplat acum mai bine de două mii de ani,la voi paștele se rezumă doar la ceom be ceom mânca, și câte zile libere plătite ne mai dă statul.

  9. Varu Răspunde

    Scuze de greșelile gramaticale,bine înțeles,intenționate

  10. Varu Răspunde

    Știți câți bani se cheltuiesc in aceste zile libere de la bugetul de stat? adică de la noi .Cu ocazia alegerilor statul român face cadou circumscripțiilor câte minim o sută de euro pe zi inclusiv sâmbătă și duminică membrilor din aceste circumscripții.Fiecare circumscripție are cel puțin cinci membri, în fiecare comună există câte o circumscripție, faceți calcule ,oamenii ăstea sunt plătiți oricum chiar dacă vin sau nu la muncă,mai mult am auzit că președinții și locțiitorii sun magistrați,procurori grefieri etc

  11. Varu Răspunde

    După alegeri o să auziți că nu avem bani de niciunele.Poate este o prostie ce propun eu,dar ar trebui boicotate aceste alegeri, altfel în următorii ani o să patrulăm tot cu acești indivizi.O să vedeți pensii și mă speciale autorități care își fac program in funcție de interesele lor și nu interesele celor care i-au votat.

    • Unul Răspunde

      Si ce crezi varu, ca boicotarea e o solutie, ai lor tot merg la vot. Si uite asa frumos, ne trezim cu un psd la 50% un pnl cu 30% si apoi distractie!

      • c-block Răspunde

        Dacă se prezintă să zicem 30% dintre votanți procesul de vot tot așa va fi valabil. Aduceți-vă aminte toți cei care vă gândiți că nu aveți pe cine vota ce s-a petrecut când Dragnea a luat 50% singur cu PSD după împărțirea mandatelor dar de fapt s-au prezentat doar 33% la vot. Mai țineți minte?

  12. Chuck dickson Răspunde

    Vai de pooola ta, asiatic s1fitic ce esti. Poate te bate Al de Sus, sa nu fie tarziu pentru tine. Esti doar inca un retardat.

  13. Varu Răspunde

    Și așa nu va fi distracție?

  14. romanistan Răspunde

    Pozele de la articol ilustrează grăitor starea mentală reală a nației. Așa ceva puteți vedea doar la est de noi spre vest nu prea. Coroborat asta cu multe alte lucruri explică câteva. Ce mai, spirit de turmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.