Ultima actualizare: azi, 20:02

 

Locale

FOTO/VIDEO. Kereskényi, după deschiderea pasarelei: ,,Un simbol al municipiului Satu Mare”

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat, vineri, 10 mai, la deschiderea oficială a pasarelei pietonale peste râul Someș că această investiție este, de acum înainte, ,,un simbol al municipiului Satu Mare”.

,,Această pasarelă va fi nu doar o simplă investiție, de acum înainte este și un simbol al municipiului Satu Mare. Mă bucur că toți sătmărenii sunt încântați de această investiție și mă bucur că prin acest calup de investiții, reabilitarea Centrului Nou, reabilitarea Centrului Vechi, respectiv pasarela pietonală și velo peste râul Someș am încheiat o etapă și am reușit să schimbăm fața orașului nostru”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Primarul municipiului Satu Mare a mai spus că ,,această pasarelă este ca structură una dintre cele mai mari din România”.

La deschiderea oficială a noii pasarele, ce a avut loc vineri dimineața, 10 mai, de la ora 11.00, au participat sute de sătmăreni dornici să traverseze această nouă punte care va facilita accesul pietonal peste râul Someș.

Pasarela pietonală peste Someș are o lungime totală de 214 metri și lungimea suprastructurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130 metri și două deschideri de 25 metri peste albia majoră – spre celor două maluri. Suprafața pasarelei este de 1224 mp, a rampelor de acces de 742 mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp.


CITEȘTE ȘI:

17 comentarii

  1. Govor gropar. Cozma papagal.USR SI FORȚA NU exista. Răspunde

    Felicitări sperăm să continuați dezvoltarea orașului în continuare .

  2. Noric Răspunde

    No mai lasane nu fi asa modest !Simbolul este Kirfasu cufuritu.

  3. Xpert86 Răspunde

    Acest edificiu se va numi Pasarela lui Gabor și a fost creat in mod expres funcționarilor publici din cadrul Primăriei SM, Prefecturii SM și CJ SM că să poată în timpul serviciului să meargă la mall la cumpărături, la servitul mesei, la cafea sau una mica!!!
    Adevărul e că cea mai mare realizare e faptul că nu se vor mai deplasa funcționarii publici susmenționați in timpul serviciului cu mașinile personale sau de serviciu la mall și se va face economie de carburant și nu se va mai polua atmosfera!! Un alt avantaj pentru funcționarii publici din cadrul Primăriei, Prefecturii și CJ este că vor scăpa de bătaia de cap cu găsirea unui loc de parcare la mall!! 😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣

    • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

      … și vor putea să se fofileze pe jos mai ușor de acum încolo. Eu zic să mutați și condica de prezență acolo. Sau doriți să vă prezint câteva locații pe unde dispăreau până acum (“sunt pe teren” se zice) pentru rezolvarea unor treburi de-ale lor în timpul zilei???? Felicitări! 😲😮 Numai de asta mai era nevoie că toate merg brici în orașul ăsta! 🤮 Acum să vedem unde îi voi mai găsi dacă am nevoie de ei. 🤔

      • Asu de Trefla Răspunde

        …si acuma, sambata seara, este plina pasarela de oameni obisnuiti, multi copii, care se plimba si se bucura de orasul asta. Surprinzator de plina. Sute. Inclusiv noi, cu cumnata, germanca 100%, care cunoaste orasul asta de vre-o douazeci de ani si este foarte incantata de schimbarile care s-u petrecut. Nu se mai opreste din filmat.
        Cine zicea ca pasarela nu are rost? In cinci minute am fost pe partea aialalta a Somesului fara niciun efort. Doar ne-am plimbat.
        Da ma rog, unii oamenii is rai. Mai rau ii ca is si prosti.

  4. Valahu Răspunde

    @Xpert un comentariu la obiect.Felucitari!

  5. Don Quijote de Satu Mare Răspunde

    @Asu de Trefla. Pardon? Sincer tu ai citit ce am scris? Că din ce se pare nu prea. Eu am zis că dacă vei avea nevoie de cineva de la primărie de acum încolo știu că unde îl vei găsi. Dar cum tu nu ai astfel de preocupări că alții umblă să-ți rezolve problema pentru tine aceste treburi sunt investiții cruciale. Da, mă rog. Dacă ești sătmărean știi bine că înainte de podul Decebal era podul vechi pe care tot așa traversai Someșul repede. S-a și zis și propus că mai bine ar fi reabilitat și păstrat podul vechi dar numai pentru trafic pietonal la care reacția autorităților din 90 a fost că nu se poate. Uite că se poate! Mulți aveau de povestit legat de acel pod ca să nu mai povestim că a rezistat și la marea inundație din 70. Era ceva de arătat. Acum avem pe ăsta. Și acum sunt mulți. este o lună-două va dispărea farmecul noului și va fi ceva noral și nu o să fie atâția proști care să facă selfie pe pasarelă. Că până la urmă e o pasarelă și atât. Încă multe nu sunt puse la loc legat de aceea pasarelă. Dar cum tu ești preocupat doar de plimbărică și de selfie nu ai cum a pricepe asta. Așa că despre cine este prost discutăm pe îndelete dacă dorești peste o lună-două. Numai urmărește știrile legate de ce se petrece pe pasarelă și poate atunci vei pricepe. Sau poate nu.

    • Vasy Răspunde

      @Don Quijote de Satu Mare – Du-te amu ca ii prea complicat si mult de citit. Nu mai bine ne bagam “ceva” in el de pod si gata? Nu mai trebuie atata filosofie ca doare capu’, dic ala!

      • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

        Pentru mine este o investiție absolut aiurea pe care 99% nici nu îl voi folosi. Este prea mare ocolul, podul Decebal îmi este mai aproape și de acolo coborând pe partea cealaltă ca și până acum mă tot duc în treaba mea pe dig. Pasarela asta pe traseul pe care este pe mine nu mă ajută defel. Poate nu mă crezi dar eu sunt printre puținii care nici acum nu știu cum arată mallul pe dinăuntru. Pur și simplu nu am timp de shopping, familia mai merge și dacă văd ceva mă întreabă dacă am nevoie dar eu nu am timp de prosteală. Cu nevasta odată am făcut greșeala să mă duc la shopping. De atunci îi dau cardul și ducă-se. Că ce la mine înseamnă 15 minute la ea înseamnă 2 ore. Pentru astfel de persoane s-a făcut mallul.

  6. Românurile Răspunde

    Nimic nu va convine.Frustraților.

    • @Românurile Răspunde

      Iar ție îți convine orice dacă vine din direcția bună și dacă pe deasupra ești și remunerat pentru asta ești în extaz deja. Hai plimbă ursul în altă parte că nu suntem curioși de tine.

      • Românurile Răspunde

        @Romanurile.Ești și frustrat și atotștiutor.

        • @Românurile Răspunde

          Habar nu ai ce înseamnă cuvântul. Deocamdată suntem o țară liberă unde fiecare poate avea o opinie. Faptul că poate nu sunt de acord cu tine asta nu înseamnă că îți sunt dușman. Tu folosești cuvântul dar habar nu ai de înțelesul lui. Așa că hai du-te înapoi la școala generală și plimbă odată ursul în altă parte. Ești mai prost decât permite legea. Și pe deasupra mai ești și insistent atotștiutorule. Eu ce spun este acoperit de fapte iar tu ce zici este o părere aproximativă. Citește maijos și învață că se vede că ai mari lipsuri la acest capitol.
          https://dexonline.ro/text/frustrat

          • Românurile

            @Romanurile.Hai sictir.

          • @Românurile

            Auzi tu? Măcar ai citit? Auzi tu acolo, sictir. Știi din ce limbă provine expresia pevecistăpânule????? Idiot desăvârșit. Nu mai provoca că nu mă vei enerva. Degeaba. Ești un prost complet. Mama ta poate fi mândră ce bou a ținut la piept. 🤮 Marș înapoi de unde ai venit.

  7. Românurile Răspunde

    @Românurile . Ești un papagal .Mereu scrii acelasi cuvintele.Hai sictir!

    • @Românurile Răspunde

      Pardon? Tocmai tu zici asta cu sictirul tău? Fratello, ești prost grămadă. Dar cred că știi prea bine asta. Noroc cu internetul că de nu era nici dracu nu era curios de ce zici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.