Ultima actualizare: azi, 18:14

 

Locale

FOTO&VIDEO. S-a deschis oficial pasarela pietonală peste Someș din Satu Mare!

A avut loc inaugurarea oficială a pasarelei pietonale peste Someș din municipiul Satu Mare, în această dimineață. Începând de astăzi, cetățenii pot circula oficial pe pasarela pietonală din oraș și se pot bucura de noua modalitate de a traversa Someșul.

La mult așteptatul moment a participa primarului Gabor Kereskenyi împreună cu oficialități ale orașului și județului Satu Mare, și zeci de sătmăreni care au fost nerăbdători să traverseze această nouă punte care va facilita accesul pietonal peste râul Someș.

„Am încheiat o etapă prin care am reușit să schimbăm fața orașului nostru. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect. […] Această pasarelă este ca structură una dintrele cele mai mari din România”, a transmis primarul Kereskenyi Gabor.

Pasarela pietonală peste Someș are o lungime totală de 214 metri și lungimea suprastructurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130 metri și două deschideri de 25 metri peste albia majoră – spre celor două maluri. Suprafața pasarelei este de 1224 mp, a rampelor de acces de 742 mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp.

PortalSM a transmis momentul LIVE:

 

 

43 comentarii

  1. ANCA Răspunde

    Felicitari! La cat mai multe investitii!

    • Fasz Răspunde

      Felicitări!!! În imagine, în tricou albastru (turcoaz) este chiar Sile Cămătaru, principalul finanțator al lucrării.

  2. Kuka Răspunde

    Băi, dar ce poziție de ghiocel are Gyarfas! 🙂

  3. danciu viorel Răspunde

    Felicitări și multă sănătate . Papagalii invidioși poată să moară de ciudă său să se mută la altă țară…. Alegerea e liberă.
    Mult succes în continuare CJ.

  4. grrr Răspunde

    Foarte tare e din taxele celor care lucreaza platesc taxe. Dar se deschide la 11 cand esti la lucru. :(. Numai pensionari in poze.

    • danciu viorel Răspunde

      Ai grij, că invidia o să te omoară…..

      • grrr Răspunde

        Intradevar vrei sa fi acolo la deschiderea chestiei pentru care ai platit e invidie. Ai dreptate. 🙁

        • Rocawear Răspunde

          @grrr
          Nu te stresa. Ai crezut ca se va imparti la eveniment, gratis, mici ciolan sau fasole.

  5. Viorel Răspunde

    Alții fac pasarele de sticlă pe munți iar noi facem atâta tamtam pentr-u o pasarelă pietonală de 500m. “Multe succesuri”

    • @Viorel Răspunde

      214 m.

    • Vasy Răspunde

      Da normal mai Viorele pentru ca in satmar nu s-a construit nimic de zeci de ani! Abia acuma putem trece peste pod fara sa inhalam fumul de la masini. No nu te bucuri ca nu mai respiri fum? Dic ala!

  6. satmarean Răspunde

    Am spus că dacă va face pasarela o să-l votez,și-o să mă țin de cuvânt.Ne-am săturat de papagali,de 30 de ani nu s-a făcut nimic în Satu Mare iar acum în sfârșit că se mișcă ceva,și nu mă interesează naționalitatea,poate să fie chiar și turc!!

  7. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Gândit cu kurul și culmea exact de aceeași decidenți. Din poze se vede cum nu se va putea folosi chestia aia urcătoare pentru biciclete dinspre centrul nou spre pasarelă pentru că nu e bine amplasat din start. Era greu să se corele cele două lucrări care deserveau același scop???? Așa se pare că da. Și când ziceam că era mai simplu un urcuș metalic pentru biciclete ușor de mișcat și nu din beton pozat fix mi se zicea că sunt cârcotaș și nu apreciez că se investește. Daaaa, ce să mai zic. Urmează mă gândesc ca peste două mandate să ne trezim că hopa ar trebui să folosim și stația de autobuze de pe Fabricii. Care stă de 4 ani nefolosită. Important e că s-a investit, nu? Că nu e folosit de oameni aia nu mai contează.

    • Vasy Răspunde

      Dute amu si culca-te, cred ca tu esti ala care a comentat si cu digu’ ca veizi Doamne de ce l-au taiat ca vine potopul. Hai amu lasa stiinta si bucura-te si tu ca nu mai trec masinile pe langa tine si respiri aer curat… da-o dreaq de analiza.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        1. Nu eu am fost..
        2. Nu te vor calca masinile dar te vor deranja biciclistii. Afla de la mine ca fata de tine care te duci doar pana la piata de vechituri eu sunt umblat mult prin lume dar nicaieri nu am vazut o asa proasta organizare pentru ca nu-mi este clar pe unde si mai ales cum vor circula biciclistii pe pasarela. Normal trebuia pista desemnata vizibil si bagat la cap ca atentie la oameni. Asa se tot vor lovii pietonii de biciclisti. Am vazut destul accidente din astea prin Olanda. Asa ca sezi bland si nu mai incerca sa te gandesti ca te depaseste puiule. Intr-un termen foarte scurt vei vedea ca am avut dreptate dar e prea mult pentru tine ca sa accepti asta. Problema este in orasul asta ca bine ca e face dar nu se face cu cap. E aproape ca si celebrul teren de fotbal in panta de pe vremea lui Boc. Mnoah, ce sa faci daca tu atat ai inteles, nu??? Adica ai pista de biciclete proclamat pe pasarela dar nesemnalizat si biciclistii nu au cum sa ajunga acolo??? E ca si dungile albe trase pe trotuar ca cica ar fi pista dar este parcata cu masini. Dar pe hartie avem piste.

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Vasy, tu oricum votezi UDMR
        Fă bine și nu ne plictisi.

  8. Satmarean Răspunde

    ASTA SE VEDE . ramane de vazut daca era prioritara.

  9. unul Răspunde

    I-mi vine sa vomit. Unde da pasarela si ce continuitate are. Mergi pe golescu de la scoala si esti mai casigat

  10. Altu Răspunde

    La ce folosește pasarela vieții,la nimic. Doar pt putorile la care le era greu să treacă pe Golescu. Atât tam tam pt nimic și bani aruncați aiurea. Când vezi prostimea cum se înghesuie de parcă nu au mai trecut un pod în viața lor. Utilitate 0,doar aspect. La fel și centrul vechi,vreau să-i văd pe lăudători la vară la 30+ în parcul central. La fel, sunt curios câți vor trece pasarela după acest orgasm colectiv.

  11. @ Răspunde

    Pentru voi pesimistilor, nimic nu-i bun? Nu va bucura absolut nimic? Mi scarba de voi!

    • Altu Răspunde

      @,ce să te bucure,o pasarelă pietonală? Ce este așa mare realizare,plus că nu are nici o logică. Dacă era o continuare a pasarelei care se prăbușește (cea peste B-dul Transilvania) și intra-i direct în mall ziceam că are ceva logică, așa e ceva să fie. Și nu e vorba de pesimism,e vorba de realitate. La fel este parcul Cubic,aspect da,utilitate 0. Mai bine un stadion, că cele actuale se prăbușesc.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Cea mai mare inutilitate va fi muzeul industrializării forțate ca să mai îngropăm și acolo niște bani din PNRR absolut degeaba! Eu cred că primăria poate muta condica cu semnături la intrare la Nepi. Că pentru ei este util într-un fel dar pentru restul oamenilor nu văd de ce sunt leșinați unii. Că nici nu are cum să descongestioneze mai nimic că nu are cum. Dar cel mai mult îmi place că primarul care a făcut teoria că la podul 3 trebuie musai soluția hobanată aici e bine și o placă metalică peste râu că stă bine. În paranteză podul clasic și simplu de pe varianta de ocolire funcționează perfect de doi ani! Bine că unii au de aruncat bani pe fereastră că doar nu e al lor! Iar apoi exclamăm că mamă ce de fonduri europene am atras la noi în oraș! Dar ce rost au????

      • @ Răspunde

        Sa te bucure ca se intampla ceva, se face ceva.
        Da mai bine ne miorlaim ca “blablabla la ce ne trebe, ca n-are logica, ca nu e direct la mine la usa pe care sa intre postasu` “. Realitatea e cea ce vezi! De fiecare din noi depinde ce vede. Uni vad viata in culori alti doar in alb negru. Pentru uni paharul e pe jumate plin si se bucura de ea, pentru altii pe jumate gol. Da asa-i majoritatea omenirii, incuiat si limitat la minte.

        • saridon Răspunde

          La capitolul ăsta tu ești cel mai încuiat. Când cineva încearcă să-ți spună ceva iiar dacă nu pricepi sari la beregata omului. Așa că hai și mai bine taci că începi să devii penibil. Știu că te-au pus să combați dujmanul de clasă dar gata ajunge. Cu asta nu câștigi voturi în plus, spune asta la cine te-a pus la treabă. Ba din contră.

    • @@ Răspunde

      @, să înțeleagă omul de aici că tu te bucuri că ajungi mai repede de la birou la mall la shopping. Că în rest pietnale duce de niciunde către nicăieri și rampa pe care teoretic ar trebui să urce bicicliștii din centrul nou către dig nu au cum să-l folosească. Știu că tu nu vezi și nu înțelegi asta pntru că pentru asta ar trebui să ai creier și ochi!

      • @ Răspunde

        Tac-tu trebuia sa aiba creier si ochi ca sa vaza unde-i prezervativu. Ce stii tu cum e sa stai 8 ore linga un strung din 1963, labar trist

        • @@ Răspunde

          Eu vorbeam de bujetari. Dacă tu ca și sclav cu strungul te simți vizat află că tu nici nu ai dreptul să calci pe măreața asta realizare pentru că de te prinde ți se taie din salar, lăbar megatrist. Deoarece tu lucrezi pe strung și alții gândesc pentru tine nu mă aștept să mă înțelegi. Alții pe care îi lingi în schimb se freacă pe mâini că așa fac bani serioși pe spinarea ta sclavule. Începând cum rampa in beton făcută degeaba. De exemplu.

          • @

            Ia zic desteptule, parintilor tai nu l-i rusine de esecul genetic creat? Adica de tine?
            Sa te linga asfaltul de prost ce esti!

          • @@

            Eu zic că la problema asta tu să te ocupi freumos strict de problma ta. Eu nu m-am legat de eșecul educațional creat de tine. Bine???? Dacă te mai legi de persoana mea așa fără dovezi și nu mai înrcei să duci discuția în derizoriu voi fi nevoi să apelez la dreptate în altă parte. Eu zic că tu vei ieși șifonat la faza asta dar rău de tot.

    • anticarcotas Răspunde

      daca nu te poti da cu beamweullll ….critici si tu…

  12. Carmen Mihaela Airini Răspunde

    Foarte frumos , in sfarsit incepe sa se misca ceva in orasul Satu Mare. Mult succes in continuare .
    De la mine aveti un vot SIGUR !!!! Multa sanatate !!!

  13. K Răspunde

    Io astept o pasarela sau pasarica de-a lungul peste Somes, sa lege toate podurile existente, in devenire si viitoare intre ele! Pana atunci votez la crasma, sa-mi treaca greata! 😂

  14. Romanca din Satu Marea Răspunde

    Felicitări și la cât mai multe reușite. Cârcotași au fost, sunt și vor fi mereu. Satu Mare devine din ce în ce mai atractiv. Încă o data FELICITĂRI.

    • @@ Răspunde

      E vorba doar ca daca facem ceva si cheltuim banii cu nemiluita atunci ha sa o facem mai cu cap. Altfel patim ca si cu statia de autobuze intermodala de pe Fabricii care ce bine sta nefolosita de 4 ani! Bani grei bagati si acolo. Aceasta investitie in forma sa finalizata nu era printre prioritatile majore ale urbei. Nici reabilitarea parcului din centrul vechi. Acolo prima data trebuia construite parcarile, reabilitate macar fatadele cladirior ca sa arate cum trebuie si dupa aceea sa se faca parcul. Parcul asa cum era isi indeplinea functia inca ani buni in starea in care era. Asta era ordinea logica, inginereasca. Acum daca se vor trezi in ceasul al 24-lea locuitorii din centrul vechi ca vor sa-si reabiliteze cladirile vor intampina dificultati serioase, chiar incomensurabile. Aia ca au avut timp pana acum nu tine. Cheltuielile cu reabilitarea unei cladiri-monument este infinit mai mare si mai complicata decat la o casa obisnuita.
      PS. Ce am sesizat eu este ca primarul asta este pentru bugetarimea urbei (ca lor le vine manusa pasarela, parca e facuta cu dedicatie), pensionarilor orasului si copiilor de gradinita. Cam tot ce face se adreseaza in mod constant lor. Si se vede de la o posta ca e tata de fete cand organizeaza evenimente. Numai uita-te la spectacole. Atentie, nu am zis ca este rau. Am zis ca alo sunt si altii care stau in oras.

  15. Beny Kira Răspunde

    Felicitări!

    • 😉 Răspunde

      Măcar ai prins și tu ceva filon de bănet de aici că se știe că o duci greu???? 😲😉

  16. Mihaita Piticu' Răspunde

    Fain…..Ai un vot nou de la mine Gabi. Atata sper sa se inteleaga biciclistii cu pietonii pe pasarela.🙂

  17. NAGASAKY Răspunde

    Oare ar merge niste flori gen panseluțe sau alte flori,..etc…in suporturi pe laterala gardurilor podului? Ar fi mai puțin sec și ar fi mai boem.. Numa’ zic. In afară de culoarea verde,nashpa, îmi place pasarela. Utilă chiar dacă unii nu recunosc. Felicitări!

  18. @@ Răspunde

    Din videoul postat de ziarsm se vede foarte clar cu ocazia defilării de azi a donatorilor de organe de pe b-dul Transilvaniei – filmat cu drona – că rampa de urcare a bicicletelor dinspre centru nou spre dig și legătură cu proaspăt inaugurata pasarelă este absolut inutilizabilă. Bine că s-a făcut din structură fixă din beton ca nu cumva să poate fi modificat. Dar așa este cum spuneți vai ce ne bucurăm că se fac fel de fel de lucruri prin oraș. Dar ca să vedeți nu se pot folosi. Uraaaa! Sunt curios când va fi primul accident din cauză că nimeni nu s-a gândit să semnalizeze și să reglementeze circulația pietonală suprapusă peste cea velo mai ales unde se intersectează cea velo de urcare cu cea de pe dig dacă va zice sau va face cineva ceva. Cel care a proiectat acest lucru să-și bage diploma de inginer în kur. Este rușinea meseriei. Vă spune asta un inginer hidrotechnician cu peste 30 de ani de muncă în domeniu.

  19. Pataky Imre Răspunde

    Totul frumos dar se vede că noi etnicii maghiari nu avem partea tehnică când că el ceva. Un cos de gunoi nu exista pe tot parcursul pasarelei la capăt exista unul mic care este plin tot timpul. Macar acum să vedeți minusurile !!!!!

    • @@ Răspunde

      Nu critica măreața realizare că sar pe tine soldații virtuali. Așa cum este este perfect. Până la proba contrarie când ne vom apuca să și folosim pasarela coroborat cu pista velo și atunci vor ieși la iveală minunățiile neobservate. Ca și ditmaia stâlpii electrici de pe varainta de ocolire a municipiului care erau acolo din anii 70 dar proiectanții nu i-au văzut! Coșul de gunoi e nimica toată față de ce se va vedea atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.