Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO/VIDEO. Tânărul care a sărit în sprijinul victimelor accidentului: „Copiii plângeau, erau șocați”

Tânărul Anton Varga, președintele Asociației Eliezer Satu Mare, a fost cel care a sărit în sprijinul familiei implicată în accidentul de la Supur. Întâmplarea face ca Anton Varga să fi fost în zonă și a sărit în sprijinul acestora chiar după impact. El i-a calmat pe copiii șocați până la sosirea echipajelor de ambulanță.

Familia implicată în accident este din Odessa și nimeni nu vorbește limba română, iar Anton Varga a reușit să traducă. El a învățat puțină ucraineană în timp ce i-a ajutat pe refugiații războiului, găzduind mai multe familii mai mult timp.

,,Eu am ajuns chiar când au ieșit din mașină. Nu era ambulanța ajunsă încă. O doamnă a sunat la 112 și a anunțat evenimentul. Toți erau șocați, copiii plângeau. S-au lovit de capul de pod, l-au rupt, apoi s-au rostogolit de două ori peste cap cu mașina. Cel mai mic și doamna aveau dureri de cap și cervicală. Este o minune că mai sunt în viață. I-am luat pe copii în brațe, i-am liniștit, i-am calmat, am discutat cu ei și le-am explicat ambulanțierilor și polițiștilor ce s-a întâmplat. Am ajutat cu traducerea”, a spus Anton Varga, pentru PortalSM.

Mai mult decât atât, el a discutat cu o firmă de transport pentru recuperarea autoturismului. Toți au fost transportați la spital și rămâne de văzut dacă vor fi internați și pentru cât timp.

Accidentul s-a produs joi după-masa, 2 mai, pe raza localității Supuru de Sus, atunci când un camion a intrat în plin într-o mașină marca Mitsubishi, iar autoturismul s-a rostogolit de mai multe ori pe șosea.

Ce spun pompierii:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs în jurul orei 14.30, în localitatea Supuru de Sus. În incident a fost implicat un autoturism și un autocamion. La fața locului au fost identificate cinci victime, dintre care doi minori.

Acestea au fost evaluate medical la fața locului urmând ca pasagerii autoturismului, doi adulți și doi copii sa fie transportați la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare de către EPA Tășnad și SMURD TIM, șoferul autocamionului refuzând transportul.

La acest incident au fost alocate două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de Lucru Tășnad alături de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și SMURD Sărmășag. Pentru acordarea îngrijirilor medicale în sprijin a fost solicitată o ambulanță SAJ și  elicopterul SMURD.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. Bobo Răspunde

    Un om minunat cu suflet mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.