Ultima actualizare: azi, 18:05

 

Locale

FOTOGALERIE. „Danțu’ la șură” la Soconzel: ,,Tradiția merită și trebuie dusă mai departe”

Luni, 6 mai, în a doua zi de Paște, la Soconzel, a fost organizată cea de-a XV-a ediție a festivalului folcloric „Danțu’ la șură”, eveniment la care a participat un număr impresionant de persoane. ,,Tradiția merită și trebuie dusă mai departe”, a spus deputatul Adrian Cozma.

Danțu’ la șură este un obicei specific zonei Codrului organizat de feciorii și chizeșii locului, dar la care participă toată suflarea satului și de prin împrejurimi. În zilele de duminică, sau în zile mari de sărbătoare tinerii se întâlneau în cea mai frumoasă și cea mai mare șură din sat, se cunoșteau și legau prietenii pe viață.

,,Tradiția merită și trebuie dusă mai departe. E una dintre cele mai puternice dintre elementele de identitate a unei comunități. În Codru, românii se adună an de an în număr mare pentru a duce mândria și tradiția locului mai departe”, a declarat Adrian Cozma.

“Danțu’ la sură” este o manifestare a comunității, care pe lângă biserică, a dat naștere unei legăturii puternice în lumea rurală, adesea preferințele comunității sătești, atât sub aspect muzical cât și coregrafic, duc până la cele mai mari exigențe prin însăși puritatea și frumusețea tradiției.

 

3 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Fara bani de la bozgorii din CJ. Au taiat finantarea.

  2. H&R Răspunde

    Din pacate si acest festival a ajuns reclama ieftina marca PNL? Cat de groasa poate fi pielea de pe obraz Adisor?

  3. 123456789 Răspunde

    Ungurii dansau la casa de cultura , rrumani la sura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.