Ultima actualizare: ieri, 20:37

 

Locale

PROGRAM Zilele Orașului 2024 | Show de drone și super concerte cu artiști de top

Zilele Orașului Satu Mare vor avea loc la sfârșitul lunii mai, în weekendul 24-26 mai, iar pe scena care va fi amenajată în Centrul Nou al municipiului Satu Mare vor urca artiști de top din România. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, programul și noutățile de la Zilele Orașului 2024.

Marea sărbătoare va începe vineri, 24 mai. În prima seară, pe scena amplasată în Piața 25 Octombrie, de la ora 20.30, va urca AMI, de la 21.30 scena îi va aparține artistului maghiar Dzsúdló, iar seara de vineri se va încheia cu un super concert susținut de una dintre super artistele României, Delia.

Sâmbătă, 25 mai, vor cânta Alina Eremia, de la ora 20.15, The Motans de la ora 21.15, după care, de la ora 22.30, pe scenă va urca Smiley. Seara de sâmbătă va oferi și un altfel de spectacol: de la ora 23.30, sătmărenii vor putea admira un super show de drone.

Duminică, 26 mai, de la ora 19.45, Compact va aduce la Satu Mare mega hituri ale anilor 80 și 90, mai apoi, de la ora 21.00, va cânta trupa maghiară de pop rock, rock alternativ, folk rock și indie folk Bagossy Brothers Company, iar seara de duminică se va încheia cu un concert de zile mari Voltaj, de la ora 22.30.

De asemenea, pe tot parcursul weekendului de 24 – 26 mai, pe scena amplasată în pasajul Corneliu Coposu vor avea loc programe pentru copii, dar și un regal folcloric cu peste 30 de artiști, formații locale și ansambluri.

De menționat că punctele de alimentație vor fi amenajate și în acest an pe bulevardul Transilvania.

Bugetul alocat de Primăria Satu Mare pentru această ediție a Zilelor Orașului este de 800.000 de lei.

Programul prezentat de Primăria Satu Mare:

,,În perioada 24 – 26 mai, orașul nostru îmbracă haine de sărbătoare. An de an, cea mai mare sărbătoare a comunității sătmărene ne aduce împreună pentru a ne bucura de spectacole și activități pentru toate categoriile de vârstă.

La ediția din acest an, vă așteptăm în cele trei locații: la Scena Mare din Piața 25 Octombrie, la Scena dedicată copiilor și tradițiilor populare din Pasajul Coposu și pe Bulevardul Transilvania pentru a vă servi bunătăți culinare, specialități locale, dulciuri și băuturi.

Deschiderea oficială a Zilelor Orașului Satu Mare  are loc vineri, 24 mai, de la ora 18.00, cu un minunat concert susținut de Ad Libitum Voices și Filarmonica de Stat Dinu Lipatti, moment urmat de spectaculoase artificii de zi. Vineri seara evoluează în Piața 25 Octombrie XXL Band și Ami, artista cu peste 80 de milioane de vizualizări pe Youtube. Seara continuă cu Dzsúdló și Delia, încheindu-se cu DJ Parade Satu Mare și DJ Big Junior.

Sâmbătă, 25 mai, deschid spectacolele pe Scena Mare din Piața 25 Octombrie D’Accord Band, Taisa Silaghi&Open Wings și Villia, iar după ora 20.00 intră în scenă mult îndrăgiții Alina Eremia, The Motan’s, Smiley și Suncity Brass, spectacolele fiind încheiate de DJ Parade.

Duminică, 26 mai, cântă la Satu Mare Compact, Bagossy Brothers Company și Voltaj!

La Scena dedicată copiilor și tradițiilor, scena din Pasajul Corneliu Coposu, vineri și sâmbătă evoluează micii artiști sătmăreni, sute de copii de la școlile, grădinițele și cluburile de dans din Satu Mare, iar iubitorii muzicii populare vor avea parte la aceeași scenă de spectacole de zile mari oferite de nume mari ale folclorului românesc: Nicolae Furdui Iancu și Grupul Crai Nou, Sergiu Vitalian Vaida și Nănașii, soții Florentina și Petre Giurgi, Ovidiu Homorodean, Alexandra Chira, Petrică Mureșan, Nicolae Mureșan, Grupul Iza din Maramureș, Ansamblul Cununița și mulți alții.

Sunt în pregătire numeroase programe pentru întreaga comunitate, de la concursuri sportive la expoziții artistice și multe surprize.

De asemenea, de Zilele Orașului Satu Mare, 50 de producători și meșteri populari din Satu Mare și alte județe ale țării, precum și de peste hotare, îi așteaptă pe sătmăreni la standuri cu produse unicat, Târgul Produselor Tradiționale oferindu-le vizitatorilor posibilitatea de a se reconecta cu tradiții și obiceiuri străvechi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.