Ultima actualizare: azi, 20:37

 

Locale

VIDEO. Pasarelele de pe b-dul Transilvania vor fi înlocuite. Când încep lucrările

Pasarelele de pe bulevardul Transilvania vor fi înlocuite, a anunțat, miercuri, 8 mai, primarul Kereskenyi Gabor, în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul municipiului Satu Mare a spus că aceste pasarele ,,vor fi schimbate complet”: ,,Nu se reabilitează pentru că nu mai ai ce să reabilitezi pe ele. Vor fi grinzi imense de beton, dintr-o bucată, care vor fi transportate și montate la fața locului”, a spus edilul.

El a mai precizat că lucrărilor vor începe în această vară, iar bulevardul Transilvania va fi închis parțial.

,,Este o operațiune care necesită o perioadă de două săptămâni cel puțin în care va trebui să închidem cel puțin parțial bulevardul Transilvania și am considerat că acest lucru trebuie  făcut în vacanța mare. (…) Se va face probabil în a doua jumătate a lunii iunie sau la începutul lunii iulie. Licitația s-a făcut, contractul s-a semnat”, a declarat Kereskenyi Gabor.

9 comentarii

  1. Govor gropar. Cozma papagal.USR SI FORȚA NU exista. Răspunde

    Pentru asta votez UDMR. Nici macar neamuri nu am maghiare. Daca altceva mai bun nu exista ața este.

  2. 🤔 Opa! 🤔 Răspunde

    MERSI UDMR!

  3. H&R Răspunde

    Sper sa fie cu ceva structura mult mai usoara. Grandomania asta are tone de beton si fier beton in plus.

    • părerea mea Răspunde

      Așa trebuia pentru un trafic ușor pietonal. Dar ca să vezi se montează ceva betoane prefabricate. Ceea ce omite cu bună știință primarul să zică este că din cauza greutății și din cauza structurii vechi distruse prima dată dată trebuie venit și degajat spațiul, demolat betonul și pasarela veche după care terenul trebuie tasat și pregătit. Trebuie pe coronamentul digului făcut și un fel de fundație pe care să stea viitoare structură. După care va trebui aduse utilaje grele care să le pună în loc pentru ambele viitoare supratraversări. Deci în varianta optimistă estimez că deranjul va ține minim două luni. Asta nu se spune. Ca să-l citez pe primar din articol …. “Vor fi grinzi imense de beton, dintr-o bucată, care vor fi transportate și montate la fața locului”, a spus edilul. Părerea mea este că o structură ușoară era mult mai binevenită, era și mai ușor de pus în operă, de întreținut și se asorta infinit mai bine cu pasarela aproape inaugurată. Dar ce să faci dacă pretinul are firmă de betoane și nu de fer????? Așa s-a făcut și urcușul din beton pentru pista de biciclete care acum trebuie cuplat obligatoriu la pasarelă că altfel nu are sens toată lucarea făcută anterior. Oare de ce nu se pomenește de asta deloc acum?????

  4. Karolyi Răspunde

    Unde ești Cozma?
    Trebuia să reabilitezi demult pasarela
    Și cei dinaintea ta de ce nu au făcut-o?

  5. Ha Răspunde

    Nici podetu nou nu s-a deschis, care-i in grafic. Va dati seama ca anul asta ciuciu pasarele, dar promisiunile sunt si ele in grafic!

  6. @Ovidiu Răspunde

    Iar după aceea se va închide repede din cauza că se va lucra și se vor ridica mizeriile alea de beton după care se va pregăti tyerenul pentru noua structură după care se va bloca accesul pentru că vine macaraua cu ditamai betonul nou. Se va bloca pentru că totuși e șantier și e pericol de accidente. Pe cât pariu? Dar această blocare se va produce după ziua de 9 iunie. Pe cât pariu???? Atâta ne kk pe noi pentru o parodie de pasarelă că zici că cine știe ce megainvestiție este. Deja începe se semene la cât tamtam se face ca și pubelele lui Coica din Soarelui care demult au și dispărut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.