Ultima actualizare: azi, 07:54

Locale

FOTO. Premieră la Satu Mare: A fost realizată o intervenție chirurgicală de succes pentru cancer de colon

O intervenție chirurgicală în premieră în specialitatea chirurgie generală, a fost realizată recent la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare de către dr Cioltean Cristian, medic specialist chirurg cu competență în chirurgia oncologică și dr Cioltean Livian, medic primar chirurg.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 54 ani diagnosticată cu neoplasm (cancer) de colon în stadiu incipient (dr. Erdei Gabriela și dr. Mezei Anita), la care s-a practicat rezecție rectosigmoidiană cu anastomoza colorectală mecanică prin abord laparoscopic (indepărtarea colonului prin mici incizii de 1 cm).

„Intervenția chirurgicală a durat 2,5 ore, fiind o provocare pentru întreaga echipă operatorie formată din medicii chirurgi : Dr. Cioltean Cristian, Dr. Cioltean Livian, Dr Braniște Nicolae- medic anestezist, Dr. Vereș Florin – medic anatomie patologică, Dr. Dan Luchian- medic oncolog, dar a fost realizată cu succes, cu o evoluție postoperatorie favorabilă, pacienta fiind externată in ziua 4 postoperator. Laparascopia este o intervenție chirurgicală minim invazivă, cu multiple avantaje pentru pacient: dureri postoperatorii minime, reluarea activității profesionale precoce, rezultat cosmetic mai bun, durată minimă de spitalizare, risc de infecții mai scăzut, putându-se aplica în majoritatea patologiilor chirurgicale. Acest tip de intervenție chirurgicală, minim invazivă, vine in sprijinul pacienților sătmăreni și nu numai, care nu vor mai trebui să se deplaseze în alte spitale din centre universitare”, transmite Spitalul Județean Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.