Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Curator bisericesc prins de două ori beat la volan. Mergea să închidă biserica

Un curator bisericesc din zona Oașului şi consilier local a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare după ce a fost prins beat la volan. Sentinţa a fost dată în cursul săptămânii trecute.

Potrivit rechizitoriului, la data de 25 aprilie 2022, în jurul orei 21:11, o patrulă de poliție din cadrul Poliției Orașului Negrești-Oaș a oprit în trafic autoturismul condus de acesta. Polițiștii au constatat că acesta avea dreptul de a conduce suspendat din 25 iunie 2021 iar la testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Permisul i-a fost suspendat tot pentru consum de alcool.

În timpul audierilor, el a recunoscut că în seara respectivă se deplasa cu autoturismul său la biserica ortodoxă din localitate, unde are calitatea de curator, pentru a închide lăcașul de cult, deoarece preotul era plecat din localitate. Inculpatul a regretat fapta și a cooperat cu autoritățile pe parcursul anchetei.

Cu toate că bărbatul, care este şi pensionar, a prezentat caracterizări pozitive din partea autorităților locale și a parohiei ortodoxe, instanța a considerat că acesta nu a conștientizat gravitatea faptelor sale. În ciuda reputației sale de cetățean onest și bine integrat în comunitate, recidiva sa a arătat o lipsă de respect față de lege și siguranța rutieră.

Prin urmare, instanța a decis condamnarea lui la 1 an și 2 luni de închisoare, stabilindu-se un termen de supraveghere de 3 ani.

2 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    1. A considerat că prin fișa postului pe care o îndeplinea cu sârg Domnul este cu el?
    2. Asta este starea naturală la mulți. Încă de dimineața. Dar nu cred că am spus ceva nou.

  2. Vulpea bi-polara Răspunde

    Caracterizari pozitive de la biserica si autoritati? Ce p-la mea is astea? Adica ceri de la primarie o tidula, cum ca esti om de omenie? Si aia o si emit? Cum ca platesti la zi impozitu?
    Noaptea mintii… . Plavanu ala trebuia sa capete cu executie, sa ii treaca mahmureala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.