Ultima actualizare: azi, 21:35

Naţionale

EVENIMENT | Nicolae Steinhardt, comemorat la Mănăstirea Rohia din județul vecin

Părintele Nicolae Steinhardt va fi comemorat luni la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, la împlinirea a 102 ani de la naștere. Manifestările fac parte din cadrul Zilelor Culturii și Spiritualității, organizate de așezământul monahal în perioada 23-29 iulie.

Momentele comemorative vor începe luni, de la ora 10:30, cu slujba Parastasului, oficiată la mormântul Părintelui Nicolae Steinhardt și vor continua cu o manifestare de tipul Masa rotundă, cu tema: „Am intrat în închisoare orb și ies cu ochii deschiși – Lecția închisorii la Nicolae Steinhardt”.

La eveniment vor participa Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului, precum și vicepreședinții Fundației „N. Steinhardt: pr. Ștefan Iloaie, dr. Florian Roatiș, dr. George Ardeleanu, dr. Teodor Ardelean și Kenan Wang-Dionisie.

Ulterior, începând cu ora 12:30, va avea loc lansarea cărții „Craii de Curtea-Veche”, autor Mateiu Caragiale, ediție alcătuită de N. Steinhardt, G. Tomaziu și Dinu Albulescu, apărută la Editura Coresi în 1945, iar de la ora 17:00 va avea loc o dezbatere cu tema: „Experiența detenției, experiența transfigurării creștine. Modelul N. Steinhardt”.

Manifestările sunt organizate de Episcopia Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Mănăstirea „Sfânta Ana” și Fundația „N. Steinhardt”.

3 comentarii

  1. Fodes do Deo Răspunde

    Lingăi de cadavre, adunarea!
    Mergeți la lins falusul stafidit al mult prea sfântului lăbar!

    • Nagasaky Răspunde

      Înteleg măi că te excită și pe tine, inconștient, lingerea unui falus, pentru că altfel, nu ai avea fixatie pe el și nu ai tot repeta ca un frustrat ce ești dar, mă mir că, până la această dată nu ai înțeles că, nu aceasta este esența acestui Dumnezeu si că, mari oameni au fost luminați, au crezut și nu de proști ce sunt, iar tu esti doar un actoraș de duzina pe scena vietii.
      Un cadavru umblator. Hai sictir, drace!

      • Hiroshima Răspunde

        Asta cu cadavru umblător doar te-ai autocaracterizat. Dacă negi evidentul asta nu înseamnă că nu există. Numai uită-te prin preajma ta câte scandaluri sexuale au fost printre ei. Toate, absolut toate cazuri recente. Iar de expiratul de Teodosie să nici nu mai vorbim. Că de fi după el ar expulza toate femeile din biserică și le-ar tratat cam ceva cum se făcea prin secolul 14! Hai sictir idiotul spălat la cap. Aia nu pricepi că trecutul trăit în prezent nu ne poate fi viitorul. Dar la tine există scuza că nu ai cu ce a pricepe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.