Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Fost polițist, trimis în judecată după ce ar fi incendiat o mașină. Percheziții și în Satu Mare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a dispus trimiterea în judecată a unui fost polițist de frontieră, în vârstă de 28 de ani, acuzat că ar fi incendiat o mașină parcată pe o stradă din municipiul Oradea, informează bihon.ro. Au avut însă loc percheziții și în județul Satu Mare.

,,Din cercetările efectuate a rezultat că, la data de 15 aprilie, în jurul orei 4:20, acesta ar fi spart geamul unui autoturism, parcat pe o stradă din Oradea și, prin aruncarea unei substanțe inflamabile în interior, ar fi incendiat autoturismul care a fost distrus total în urma incendiului”, se arăta într-o informare din luna mai a Poliției Bihor.

Mașina era parcată pe strada Radu Enescu, din Oradea, unde pompierii au intervenit de urgență și au aflat că, cel mai probabil, focul a fost pus intenționat.

„Incendiul a fost stins în mai puțin de 10 minute, pompierii salvând din calea flăcărilor un alt autoturism parcat în imediata proximitate”, a transmis, la acel moment, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, locotenent-colonelul Camelia Roșca.

Tânărul a fost reținut pe 23 mai, după ce polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Oradea, au făcut trei percheziții în Oradea, Livada și în județul Satu Mare. În urma descinderilor, anchetatorii au descoperit atât autoturismul pe care ex-agentul de poliție de frontieră l-ar fi folosit la comiterea faptei, cât și alte probe. Bărbatul a fost acuzat de distrugere, iar o zi mai târziu, a fost arestat, măsura fiind prelungită la jumătatea lunii iunie.

Originar din Maramureș, dar locuind în Oradea, tânărul a fost polițist de frontieră în județul natal, după care, timp de trei ani, până în 2022, a lucrat la punctul de trecere a frontierei Diosig.

Potrivit portalului instanțelor, acesta este inculpat într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Reghin, în care este acuzat de deținere de bunuri accizabile în afara antrepozitului fiscal, conducerea unui vehicul cu permisul suspendat și evadare.


Sursa: bihon.ro

Un comentariu

  1. Vasy Răspunde

    Apucaturi de mafiot, dar ma mir cum a trecut asta trestele psihologice ca e dus cu pluta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.