Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO. Sătmăreni evacuați dintr-o sală de fitness. Intervenție de urgență a pompierilor (exercițiu)

Astăzi, 25 iulie 2024, începând cu ora 11.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare a desfășurat un exercițiu, pentru gestionarea situațiilor de urgență produse de un incendiu, în vederea antrenării forțelor și perfecționării modului de intervenție, în municipiul Satu Mare.

Prin scenariul exercițiului s-a stabilit următoarea situație tactică:

În jurul orei 11.00, operatorul din cadrul dispeceratului  ISU Satu Mare este anunțat de producerea unui incendiu în interiorul unui magazin de mobilă, aflat la parterul unui complex sportiv. În momentul izbucnirii incendiului în magazin se aflau trei angajați.

Alertate, forțele de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Satu Mare s-au deplasat la locul intervenției cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime cu perna de salvare de la 16 m, o autospecială de primă intervenție și comandă, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipajul de Terapie intensivă mobilă de la nivelul județului, încadrate de 20 de cadre militare.

S-a executat recunoașterea, s-au constituit echipe de căutare-salvare, s-a realizat evacuarea victimelor și s-a asigurat asistența medicală și transportul victimelor la spital. Totodată, s-a procedat și la evacuarea în siguranță a persoanelor aflate în interiorul clubului sportiv, de către personalul propriu.

,,Exercițiile de acest tip sunt absolut necesare și urmăresc modul de acțiune a structurilor de intervenție pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unor situații de urgență, precum și verificarea viabilității planului operativ de intervenție. Toate operațiunile s-au derulat în conformitate cu scenariul exercițiului alături de personal și tehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș””, informează ISU Satu Mare.

Exercițiul are ca obiective:

  • evaluarea stadiului pregătirii personalului cu funcții de decizie și al resurselor de intervenție stabilite în documentele operative existente;
  • eficientizarea fluxului informațional – decizional;
  • dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forțelor de conducere, coordonare și răspuns;
  • verificarea modului de răspuns al tuturor instituțiilor cu atribuțiuni în managementul și gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului;
  • verificarea capacității operaționale a forțelor participante.

,,În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate”, au mai transmis reprezentanții ISU.

3 comentarii

  1. Anca Răspunde

    BRAVO ! Ia mai faceti verificari ISU la aceste sali.. si la sali de dans sau evenimente! Ar trebui un control anual macar..

  2. Gym Răspunde

    Patronul acestui complex are un comportament cel puțin dubios, in zilele trecute a dat afara un antrenor, nu angajat ci plătitor de chirie+ abonamente de către persoanele pe care-i antrena, fara vreun motiv întemeiat, singurul fapt relatat fiind greutatea cu carea își făcea antrenorul exercițiile la presa, 250kg, nimic ieșit din comun la un profesionist.
    Rușine.

  3. Gym Răspunde

    Patronul acestui complex are un comportament cel puțin dubios, in zilele trecute a dat afara un antrenor, nu angajat ci plătitor de chirie+ abonamente de către persoanele pe care-i antrena, fara vreun motiv întemeiat, singurul fapt relatat fiind greutatea cu carea își făcea antrenorul exercițiile la presa, 250kg, nimic ieșit din comun la un profesionist.
    Rușine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.