Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Kereskényi: ,,Am redus numărul posturilor de conducere din primărie și instituțiile subordonate”

Primarul Kereskényi Gábor spune că numărul posturilor de conducere din primărie și instituțiile subordonate a fost redus, precizând că această nouă organigramă va aduce schimbări pozitive pentru oraș.

,,Am redus cu 42 numărul posturilor de conducere din Primăria Municipiului Satu Mare și instituțiile subordonate. Cu această organigramă mai suplă vom continua cu aceeași determinare să aducem schimbări pozitive și să implementăm proiecte noi pentru oraș. Continuăm să lucrăm pentru dezvoltarea comunității și pentru îmbunătățirea serviciilor publice”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

21 comentarii

  1. citizen Răspunde

    Să nu cumva să credeți că e ceva inițiativă locală. S-a cerut din partea guvernului ca un fel de vopsire în roz a situației. Un fel de economie la cheltuielile cu personalul. În rest toate rămân ca și până acum. Dar trebuie să recunosc că de curiozitate am intrat pe siturile reședințelor vecine. Înainte de reducere organigrama zicea așa – Satu Mare – 339, Baia Mare – 542, Zalău – 293, și atenție mare !!!! mult aplaudata Oradea – 637!!!!!! În schimb de digitalizare se vorbește doar la modul teoretic. Că aia ar ajuta mult. Dar ca să vezi, atunci va scădea vertigionos numărul lipitorilor de afișe necesari!

    • @citizen Răspunde

      Apreciez ca sunteti obiectiv in comparatia cu alte judete.
      Doar ca o precizare inainta ca sa se oftice cativa ca sute de oameni lucreaza la primarie….trebuie sa specificam, ca acesti 339 de oanmeni reprezinta personalul total de la toate institutiile subordonate. Adica pe langa Primarie: DAS, finantele locale, Pol. Locala, ADP, Evid. Populatiei.
      Si da, asa este, reforma administrativa a fost impusa de modificari legislative in urma modificarii codului administrativ.

      • citizen Răspunde

        Nici eu nu am spus altceva. Dar te păcălești singur dacă crezi că așa se face reformă în administrație. Într-o vreme acum 54 ani se făcea mare teorie ă de aia nu merge administrația pentru că au salarii mici. Și atunci de pe o zi la alta practic și fără să se judece dacă există finanțare la asta ori ba brusc s-au ridicat toate salariile din administrație cu vreo 100%. Rezultatul? Au rămas toate la fel. La fel s-a zis și despre sistemul sanitar. Le-au mărit și lor considerabil salariile dar actul medical a rămas la fel. Asta ce se face este un fel de economie la cheltuielile cu personalul. Adică se desființează posturile vacante bugetate și se reduc șefii, adică se dau mai puține sporuri de șef serviciu. Atât. Asta nu e reformă în administrație, este doar o cosmetizare și o mică jonglerie cu un capitol din bugetul UAT-urilor pe anul ăsta. De aiai a ajuns țara asta așa că în loc să facem ceva cap-coadă ne pierdem în asemenea acțiuni fără nici o noimă și cu slabe șanse de finalitate. Dar asta nu e vina primarului. Dar eu de aia am scris că să nu cumva să spună cineva că reducerea asta ar fi meritul sau inițiativa primarului. Că nu e. De fapt la noi s-a și zis că nu avem ce să mai reducem.

    • Vasy Răspunde

      @citizen – Cred ca tu esti SupoziThorr-ul deghizat pentru ca esti tare bine informat in curtea altuia, asta e rautatea specifica PNL.

      • citizen Răspunde

        @Vasy, dragul meu ai produs aici mai sus o prostie de trei ori mai mare chiar și cât tine. Și greșești profund. Știi tu vorba aia că cine moare de grija altuia?????
        Te rog să citești următoarea proproziție scrisă cu majuscule (adică scris la nivel de bebe ca să pricepi și tu).

        ACEASTĂ REDUCERE NU ARE DE- FACE CU PERSOANA PRIMARULUI. ACEASTĂ REDUCERE S-A PRODUS LA DICTARE DE LA BUCUREȘTI PESTE TOT ÎN ȚARĂ PENTRU CA CHIPURILE SĂ FACEM REDUCERI, ADICĂ CEVA ECONOMIE LA BUGET! DAR REȚINE, NIMENI NU A FOST DAT AFARĂ DIN ARMATA DE TĂIETORI DE FRUNZE!

      • citizen Răspunde

        Află de la mine ca să nu mori prost că lucrez în proiectare și zilnic mă lovesc de păsăricile, balivernele unora din cap. Am treburi și prin alte județe și vreau să-ți spun că ajungi să constați că sistemul bugetar aprobator (ăia cu avizele și autorizațiile) este tare inventiv. Dacă pui unul lângă celălalt două dosare (perfecte – adică întocmite cum vor ei) pe același profil, făcute pentru aceeași hârtie de aprobare dar în alt județ ajungi să întrebi că ăștia doi oare locuiesc în aceeași țară și aplică aceeași lege???? Că dacă stai și le compari nu prea seamănă. Nu a fost nici o răutate, pur și simplu am constatat niște fapte seci. Ce s-a petrecut acum este măsură Patomkin, vor zice în campanie că am redus cheltuielile bugetare cu n RON și am redus posturile de șefi de birou și de servicii cu n procente. Curat murdar și toate rămân în continuare la fel.

      • citizen Răspunde

        @Vasy, pentru că vezi tu în aparatul din administrația publică e plin cu cretini. Nu eu am zis asta ci Nicușor Dan. Dacă ai ceva urgent de rezolvat sau ceva care este foarte important la mulți mai bine nici nu zici asta pentru că în mod intenționat blochează aprobarea și tărăgănează. Au așa o plăcere din asta ciudată unii să vadă că pe tine te pune să înghiți tâmpeniile lor. E foarte mult de lucru la materialul uman. De aceea ar ajuta digitalizarea.
        Primarul general Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, marţi seara, termenul “cretini” pe care l-a folosit în urmă cu câteva zile, într-o postare pe Facebook, precizând că în Primărie există unele persoane care “nu au alt scop în viaţă decât să pună beţe în roate.”Precizările au fost făcute pentru Euronews, în contextul în care edilul a anunţat că Diana Punga şi-a dat demisia din funcţia de administrator public, măsură care va intra în vigoare începând cu data de 1 august. Nicuşor Dan a declarat că regretă plecarea Dianei Punga, cu care a colaborat în ultimii 12 ani, dar că “e frustrant să încerci să construieşti şi alţii să demoleze” şi că “în administraţia publică e mai dificil decât în zona privată”.
        Edilul a fost întrebat la cine s-a referit în postarea sa de pe Facebook, făcută în urmă cu cinci zile, când a spus că în administraţia publică “în loc să construieşti te lupţi cu toţi cretinii pe care în viaţa privată, normală îi ignori fără mari eforturi”.

  2. Satmarean Răspunde

    De ce nu se mai poate face programare on-line la Policlinica ?
    De ce lucruri care au functionat pana acum cateva luni, au mers bine in folosul pacientilor bolnavi, sunt desfiintate ? Au fost evitate nervii prin telefon, stat la cozi de dimineata, oboseala si nervi pentru si asa bolnavii satmarului. Chiar toate lucrurile bune trebuie distruse?

  3. @Norick Răspunde

    ȘI AI ANGAJAT NUMAI MAFIOȚII ȘI HOȚII UDMR CARE FURĂ DE 34 DE ANI FĂRĂ NERUSINARE!!!

  4. wow Răspunde

    Doua intrebari de ce nu sun comentarii la politista pt.victorina rusofina de unde bani pt ……

    • 🤔 Răspunde

      @wow, pentru că redacția a blocat opțiunea de a comenta. Este un fel de reclamă mascată. De fapt mascarea nu le-a prea ieșit.

  5. Beny Kira Răspunde

    felicitări!

  6. Lili Răspunde

    1. “Reforma” a fost impusă de sus.
    2. Vedeți cine au fost șefi înainte și cine sunt după “reformă” ca să vedem dacă sunt șovini cei care conduc. Mai gospodari ca românii dar și mai șovini, din păcate.

    • citizen Răspunde

      @Lili, aici nu e vorba de șovinism. Că pe tine te deranjează că sunt maghiari printre ei e problema ta. Au rămas aceeași doar chipurile au desființat niște posturi de conducere. Ca și număr de angajați a rămas totul la fel. Diferenșa mare este că dacă pui un român într-un astfel de post în virtutea obiceiului străbun încep să-și aucă toate neamurile inclusiv cele prin alianță și inundă aparatul bugetar. Asta este diferența. Și mulți cm se văd speciali imediat uită să lucreze. Ungurii de bine-de rău își văd și de treabă. Fac și pentru ei dar fac și pentru toți. Coica sau altul nu a făcut decât învârteli personale și a blocat tot orașul. Și problema e că nu numai Coica procedează așa, este un fel de obicei apoi dacă e groasă treaba iar scoatem placa cu ungurii. Asta este diferența. Și nu uita asta când mai scrii inepții de astea. Că de bine-de rău orașul a început să intre pe făgașul normal. Dar e departe de bine.

  7. Gogu Răspunde

    Cum au ieșit la vot. Cum au ocupat posturile importante de adepti limbi de mama. Și asta nu-i șovinism ori în ce administratie te duci numai pe limba maghiara o auzi mai nou. Sunt 30% in SM, putem sai mulțumim lui Govora de ne conduc iar unguri.

    • Lotica Răspunde

      Cine sa ne conduca dupa tine ? totusi, ai asteptari mari de la hastagistii patrioti ?

  8. Papa Răspunde

    Acuma din nou incepe o afacere domn primar dorește să transforme în Micro 17 terenul situat între dig și Someș, care este lucrat că gradina de locuitori din zona. Sal transforme dorește în zona intravilant și zona de agrement. Sa dus liniștea din zona nu mai vorbesc de podul construit in mijlocul cartierului nu-și are rostul da noi muncim nu gândim suntem în mișcare. Va fi plin de praf in cartier trebuia pus între SM și Păulești undeva.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Mda. Asta ca să știi mulțumește-i lui Anderco și lui Günthner. Că de pe vremea aia s-a modificat proiectul și așa a și rămas. Când s-a plecat cu ideea cu podul 3 locația era undeva la limita dintre Satu Mare și Păulești dar ca să vezi mare minune s-au trezit unii că le va deranja podul afacerea cu imobiliarele. Probabil nu s-a mai dorit modificarea că atunci se putea pierde tot. Și asta nu e nuami vina actualului primar că au fost îniantea lui destui care putea face ceva. Prostia este că podul așa cum este nu va rezolva problema ci din contră. Și va acutiza partea de trafic la zona de coborâre de pe pod în zona Independenței mai ales că de cum va coborâ trafiul va da nas în nas cu complexul de supermarketuri și zone de locuit ce se va face în locul defunctului Unio.

  9. Varu Răspunde

    Cârcotași mai sunteți,de ce nu participați la concursurile care se organizează pentru angajare la bugetari?

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Eu am fost 21 de ani bugetar și mi-a ajuns. Inclusiv am fost și lider de sindicat și cam știu cum se petrec aceste așa-zis reduceri și cum se cântăresc/aleg cei aleși. Așa că prefer să lucrez ca și independent decât să am nopți nedormite pentru lucrurile făcute/semnate pentru că azi ce este bine, mâine este ilegal. Iar concursurile știi și tu prea bine cum se organizează. Aceste măsuri luate sunt de fațadă și valorează puțin mai mult decât zero. dar poți spune în campanie că ai luat măsuri de reducere a cheltuielor? Da. Satisfăcut de răspuns?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.