Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Panică într-un apartament din Satu Mare, din cauza unei oale uitate pe foc. Au intervenit pompierii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare a fost alertat, miercuri dimineața, să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la un apartament de pe strada Neajlov, municipiul Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă încadrate de zece pompieri. În urma recunoașterii, forțele profesioniste au constatat că proprietarul apartamentului a uitat o oală pe aragaz, fapt care a dus la inundarea acestuia cu fum. S-a acționat cu promptitudine pentru ventilarea spațiului, iar din fericire nu au existat victime.

,,Pregătirea sau încălzirea hranei sunt activități care, deși par de rutină, necesită atenție, iar pericolul de incendiu în bucătărie nu trebuie neglijat. Oboseala sau graba de a face mai multe lucruri în același timp sunt factori ce favorizează producerea unor astfel de evenimente, iar consecințele pot fi grave”, informează ISU Satu Mare.

Pentru înlăturarea unor astfel de riscuri, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Satu Mare vă recomandă să respectați următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

– nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;

– după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;

– curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;

– nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.