Ultima actualizare: ieri, 21:46

Locale

Satu Mare, printre cele mai slabe județe la Evaluarea Națională. Rată mică de promovare și un singur zece

Satu Mare se numără printre județele cu cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională 2024. Județul nostru se află sub media națională, cu 70% dintre elevi care au obținut medii peste 5. Potrivit datelor centralizate de la Ministerul Educației, procentul mediilor peste 5 la nivelul întregii țări a fost de 74,4%.

De altfel, conform datelor Ministerului Educației, în acest an s-a înregistrat cel mai mic număr de medii de 10 din istoria evaluării naționale. „65 de absolvenți de gimnaziu au încheiat examenul cu media 10 (zece), față de 429 (anul trecut) și 221 (în anul 2022)”, transmite Ministerul Educației.

Cu referire la numărul total al mediilor de 10, în București sunt cele mai multe medii maxime: 28 candidați au luat media 10 la ambele probe scrise. Pe locul al doilea este județul Iași, cu 7 de medii de 10, iar pe al treilea loc este județul Cluj (6 de medii maxime).

În județul Satu Mare un singur elev a reușit să obțină media 10. La polul opus, cea mai mare contraperformanță din județ s-a înregistrat în localitatea Stâna, acolo unde un elev a obținut nota 1 atât la limba română cât și la matematică. De altfel, toți elevii acestei școli au obținut medii sub 3.
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională:

Rezultatele inițiale înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională (EN VIII) 2024, în județul Satu Mare:

Rata mediilor peste sau egale cu 5 este 70.00% (1711 de elevi). Un elev are media 10.

La proba de Limba și literatura română, rata notelor peste sau egale cu 5 este 70.00% (1728 de elevi). 4 elevi au obținut nota 10.

La Matematică, rata notelor peste 5 este 61,00 % (1497 de elevi). 14 elevi au obținut nota 10.

La proba de Limba și literatura maternă, 668 de candidați au obținut note peste sau egale cu 5 (87.3%). 6 elevi au obținut nota 10.

Rezultatele au fost publicate cu anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR).

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și joi, 04 iulie 2024, în intervalul orar 8:00 – 12:00, la centrele de examen.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie 2024.

10 comentarii

  1. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Cum se zice la știrea cu podul 3 de la ștrand e bine, suntem în grafic. Acuma mai rămâne să aflăm ce zice acel grafic. Avem exact ceea ce se dorește. O țară de slugi, o țară de manele care deja ajunge și la concertul Coldplay, Șoșoacă și toate mizeriile posibile și imposibile. Deja dacă unul este normal și iese din schemă, toată lumea se uită chiorâș la el. Și să nu cumva să credeți că asta este poziția cea mai de jos posibilă. Se poate și mai jos! Adică în momentul în care se dă la română iar Slavici și Moara cu noroc după doar trei ani și pentru unii li se pare greu subiectul, ba chiar nici nu au auzit de Slavici !?!?

    • Gheorghe Răspunde

      Refleta dezinteresul total al copiilor si uneori greselile parintilor,miserupismul si lehamitea generalizata.De multe ori si proasta pregatire a dascalilor,de ce sa nu spunem si asta?…Asta este ,,Romania educata,Romania normala”a lui malai mar,ficusul tacut &guvernul meu.
      Nimic nu ma surprinde.Cine stie carte,pe cel ce-l duce bbilica si invata sa mearga mai departe sa ajunga ce-si doreste cat mai sus si cat mai bine,iar ceilalti,,la coada vacii”vorba mult folosite pe vremea trecuta.Fiecare cum isi asterne asa doarme.Te lupti,inveti,te sacrifici poti sa ajungi undeva dar si ceilalti au locul lor in lume.Nici o societatea nu este formata numai din elite.Haideti sa fim seriosi pana la urma si asta este trierea in viata.

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        @Gheorghe. Am scris cu altă ocazie tot pe tema învățământului nostru că sunt mândru “posesor” al unui copil CES (copil cu educație specială – autist) care dacă era să mă iau după sistem acum era pe bandă la Drexi sau căra marfă la ceva supermarket. Așa cum eu nu m-am lăsat a luat cu brio bac-ul împreună cu cei sănătoși, media la clasele 9-12 a avut 9,25 și a luat BAC-ul cu media 8 fix. Fără consultații suplimentare, fără ore în plus. Nimic! De fapt a avut orar special în toți acești 4 ani (o oră din fiecare materie și nu 40!!!!) și ca să vezi și-a însușit cu brio materia. Dar recunosc, a învățat. În momentul de față este student anul 3 la istorie la UBB Cluj la învățământ la distanță și cu toate examenele luate din prima, fără emoții. Dar la bac au fost colegi de clasă de-ai lui care de putori ce sunt nici nu s-au prezentat la examen. Și în acest moment ce se predă la școală e funcție de ce poate preda profesorul. Nu este un fenomen general dar se întâlnește foarte des. Nimeni nu se preocupă de ce au nevoie elevii mai încolo. Apoi după festivitate vezi că bravo, aplauze, diplome și felicitări dar săracul copil se uită la viață ca și vițelul la poartă și habar nu are ce să facă, cum să continue. Asta ar fi rostul școlii până la urmă, nu??? Și când te lovești de acest lucru inclusiv în cazul școlilor de elită înseamnă că problema este atât la bază cât și la cap. Noi ne plângem că am avut doar un singur 10 la evaluarea națională. Dar tu știi că și la Timiș care e de vreo 2-3 ori cât noi tot una singură a fost????? Asta e când modelul promovat este Babasha sau alt drogat reinventat ca și artist/manelist. Și am și un copil mai mare, acela sănătos. Dar asta ca să știi toți colegii lui de clasă care s-au realizat și se descurcă absolut toți au plecat definitiv din țară. De rămas au rămas resturile. Dar văd că acest lucru se știe prea bine dar totuși se fac numai reforme care nu au nici început și nici sfârșit. Asta ce a lansat cu chiu cu vai Deca este vai de mama ei. dar nu-i bai vine alt guvern, alt ministru cu alte păsărici în cap. Copiii despre care ar trebui să vorbim sunt doar de decor. Pentru că în momentul în care în cazuri speciale cum am fost și noi se pomenește de noțiunea de home schooling imediat te trezești cu amenințarea că tu ca și părinte care vrei binele copilului tău poți face închisoare. Mi se pare o idioțenie abordarea asta. Dar numai dacă treci la unguri este ceva consacrat și funcționeză.

  2. H&R Răspunde

    Avem loc la sparanghel in GERMANIA urgent! Cei interesati sa ma contacteze.

  3. Păcurar Viorel Răspunde

    Să nu ne miram ca țara este condusa de boschetari si de plagiatori. Cei care ne conduc reflecta educația țării. Iar noi dacă nu punem mana pe carte după 4 ani vom alege lafel incompetenți, mafioții, corupți etc. Suntem o națiune care putem sa dăm dovezi la lume și sa arătăm ca suntem cei mai buni la toate. Peste tot în lume sunt români care pot dovedi ca suntem capabili de o înțelepciune și o inteligența venita de sus care uimește și ne face deosebiți de restul popoarelor.
    Doamne binecuvintează orice român oriunde s-ar afla.

  4. BiziBiz Răspunde

    Și binenteles… ministerul educației, inspectoratul școlar județean, guvernul și legiuitorii (nu merita litera mare niciunul) nu au nicio vina. Noi cei care-i trimitem acolo pentru legi mai bune, nu site pentru cei cu relații și bani, cane trebuie sa votam liste și nu oameni… probabil noi suntem de vina din prisma lor… salariile de merit se dau pe hartii frumoase cu participarea la simpozioane și alte cele, nu pe performante. Aceste examene naționale ar putea fi de fapt măsura după care se dau acele salarii. La predarea limbii române la clasele cu predare în limba maghiară dascălii maghiari câștiga mai bine deoarece au plata cu ora suplimentara pentru ca predau o limba străină (pentru ei, în România)…dar bănuiesc ca nu știați nici asta….

    • BiziBiz Răspunde

      Îmi cer scuze pentru greșelile strecurate,dar nu am ochelarii la mine.

  5. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Avem exact ce se dorește. Analfabeți funcționali manipulabili sau dacă vreti sclavi tocmai buni pentru plantație. De voi depinde să nu vă lăsați și să vă ridicați din mocirlă. Nu altul este de vină ci doar puturoșenia voastră. Așa că nu căutați vina în altă parte. Școala este așa cum este dar de bine de rău poți lua măcar un 5 la evaluare națională. Asta fără consultații sau altele. Ăla care de bășcălie a predat hârtia goală și a luat 1 și-a făcut-o cu mâna lui. Nu de profi sau de școală și-a bătut joc ci de însuși propria persoană. Deci nu-i mai ascultați pe drogații de genul Dorian Popa care alergă drogat în chiloți pe străzi că nici o ceapă degerată nu poți da pe cuvântul lui. Asta vreți și voi??? Că la unul mai merge dar dacă toți începem să facem la fel ce va fi?????

  6. 🤖 Răspunde

    Ăla cu podul, nu se mai face. Se face o pietonală, adică: se impreuneaza brațele de la cele 2 macarale și gata încă o pietonală, trece cine poate! Ultima variantă a lu’ Kecikekeresni Gabor și gașca de la … .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.