Ultima actualizare: azi, 21:45

Locale

ATENȚIE! Mașini prădate de hoți la aquaparkul din Satu Mare. Victime urmărite și lăsate fără bani și bunuri

Mașini prădate de hoți în parcarea ștrandului Aquastar din municipiul Satu Mare. Un individ a reușit să sustragă din autoturisme bani și diferite bunuri, după ce își urmărea cu atenție victimele. El a fost prins după ce au fost vizionate înregistrările video de pe camerele de supraveghere montate în zonă.

Potrivit informațiilor PortalSM, la data de 30.06.2022, în intervalul orar 17:35-20:35, prin folosirea de chei potrivite, inculpatul a sustras suma de 1300 lei dintr-un autoturism parcat în parcarea parcului acvatic Aquastar din Satu Mare, cauzând un prejudiciu de 3000 lei, nerecuperat. Ulterior, la data de 01.07.2022, în intervalul orar 17:30-20:30, folosind chei potrivite, inculpatul a sustras dintr-un alt autoturism un lănțișor din aur de 17 grame, și două ghiuluri din aur de 5 respectiv 6 grame, cauzând un prejudiciu de 7000 lei, nerecuperat.

Fiind audiată, una dintre persoanele vătămate a declarată că în 30 iunie 2022, în jurul orei 17.00, s-a deplasat cu familia la Aquastar și a parcat în parcarea ștrandului. Ulterior s-au dat jos din mașină, și-au luat bagajele și, din ce ține minte, a închis mașina, dar nu a verificat. ,,Nu am mai pus mâna pe clanță să văd dacă s-a închis”. A ieșit din ștrand în jurul orei 20:00 și a vrut să deschidă mașina de la distanță, însă nu a reacționat: ,,Practic nici semnalizarea nu a reacționat și nici oglinzile nu s-au mișcat”. Atunci a realizat că, practic, mașina nu s-a încuiat. A ajuns la mașină, a observat că mașina este descuiată, iar portbagajul este descuiat. A deschis ușa și a verificat portofelul, care era în buzunarul de la ușă. ,,Toate erau în regulă, însă lipseau banii din el”.

Persoana vătămată a mai declarat că nu a văzut pe cineva în jur când s-a dat jos din mașină, iar întrebat fiind dacă atunci când a plecat a acționat butonul de închidere, a răspuns că ,,da, mai mult ca sigur”, însă din câte știe, mașina are un sistem care în mod normal se închide când se îndepărtează. Nu reține exact să se fi închis oglinzile rabatabile, dar după cum a spus, ,,mașina trebuia să se închidă oricum”, însă nu reține exact dacă s-au închis efectiv.

Hoțul, surprins de camerele de supraveghere

După vizionarea înregistrărilor video surprinse în parcarea Aquastar, pe înregistrări se observă cum la data de 30.06.2022, ora 17.26.21, persoana vătămată parchează autoturismul în parcarea ștrandului, în partea dreaptă a parcării, iar la ora 17.27.23 o persoană se poziționează în apropierea autoturismului, lângă un arbore. La ora 17.30.31, persoana vătămată și membrii săi de familie se îndepărtează de autoturism, iar la ora 17.32.12, persoana poziționată lângă un arbore se deplasează la autoturismul persoanei vătămate și deschide portiera stângă față iar apoi pătrunde în autoturism, unde stă până la ora 17.33.36.

La ora 17.34.09, aceeași persoană urcă la volanul unui autoturism marca Seat Exeo, de culoare albă, cu folie de culoare neagră pe geamul lateral dreapta spate, iar ulterior autoturismul părăsește parcarea. În urma vizionării imaginilor de pe camera de supraveghere denumită „Intrare subsol”, la ora 17.49.57 se observă cum inculpatul parchează autoturismul de culoare albă, cu folie neagră pe geamurile portierelor spate, pe un teren cu vegetație situat în partea din spatele ștrandului, unde staționează până la ora 17.51.00. La ora 17.51.34 se observă că autoturismul trece prin fața accesului în interiorul ștrandului și se îndreaptă spre str. Gorunului, iar la ora 17.51.49 virează spre intrarea în parcarea ștrandului.

Întrebat fiind dacă este posesorul și utilizatorul autoturismului marca Seat Exeo de culoare albă, inculpatul a răspuns că proprietarul autoturismului este mama concubine sale, și că ei utilizează acest autoturism de câte ori au nevoie. Întrebat dacă are reședință în Ungaria și în ce perioade s-a aflat în țară, inculpatul a arătat că locuiește uneori în apartamentul deținut de către concubina sa în Budapesta, iar în lunile iunie-iulie 2022 a fost în România și în această perioadă a stat la părinții săi. La întrebarea dacă poate să clarifice prezența sa, în repetate rânduri, cât și la data de 30.06.2022 și 01.07.2022, în parcarea parcului acvatic Aquastar de pe str. Gorunului, acesta a arătat se prevalează de dreptul la tăcere și nu dorește să răspundă la această întrebare.

Pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, în regim privativ de libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.