Ultima actualizare: azi, 21:35

Locale

Elevii și preșcolarii vor primi fructe, lactate și produse de panificație pe parcursul anului școlar

Elevii și preșcolarii vor primi fructe, lactate și produse de panificație pe parcursul noului an școlar. Hotărârea a fost adoptată de Guvern cu trei săptămâni înainte de începutul școlii.

Peste 1.9 milioane de copii care merg la grădiniţă sau la şcoală ar trebui să primească fructe, legume, produse lactate şi de panificaţie, începând cu 9 septembrie, potrivit unei Hotărâri adoptate miercuri de Guvern, informează digi24.ro.

Preșcolarii din grădinițele de stat și particulare cu program normal de 4 ore, precum și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor primi câte 2 porții de fructe și/sau legume, 3 porții de lapte, 2 porții de produse lactate și 5 produse de panificație, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, la finalul ședinței de miercuri, potrivit News.ro.

Concret, în cazul fructelor și legumelor, se pot distribui mere, pere, struguri de masă, prune, morcovi, țelină, sfeclă, ardei grași și castraveți proaspeți. În cazul produselor lactate, se pot distribui: iaurt, lapte acru, lapte covăsit, chefir, sana „și alte sortimente de lapte fermentate sau acrite”.

La capitolul produse de panificație, Hotărârea adoptată miercuri permite distribuirea de corn sau baton ambalat (din făină integrală/dietetică), covrigi simpli sau biscuiți uscați (din făină integrală/dietetică).

Zilnic, fiecare elev ar trebui să primească fructe și legume în valoare maximă de 70 de bani/porție, lapte în valoare de 1.11 lei/porție și produse de panificație de 65 de bani/porție.

6 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Primele 2 luni. Apoi Dumnezeu cu mila.

  2. Cosmin Răspunde

    Anul acesta oare chiar le primesc? Nu era rea o masa calda

    • sătmărean nedumerit Răspunde

      Și văd că tu din cauza asta nu poți dormi???? Acum tătucă e sezonul promisiunilor, apoi de bugetat măsura va fi bătaia de cap a guvernului care va veni. După noi potopul. Să nu zici că nu ai văzut din astea în țărișoara noastră că nu te cred. Mai trebuie și niște contestații la licitații (că din ce se pare cei care contestă nu au copiii) și gata cu vreo 3-4 luni întârziere cât se judecă este gata și imediat merită să te bagi în biznis. Înțelegi? Câtă vreme este contestat, copiii ciuciu primesc. Se zice răbdări prăjite. Important este ca acum să ne fălim și să ne tragem în poze că mamă ce grijă de purtăm. La ungurii vecini practic la fiecare școală se dă dar acolo majoritatea au bucătărie proprie și nu vine mâncare de catering ca la noi. Dar asta la noi sigur nuar funcționa că doar și bucătăresele trebuie să mănânce de undeva, și familiile lor. Și rudele, neamurile, vecinii etc.😲🤮

  3. Tekei Stefan Răspunde

    Romania din 2025 intra in recesiune poate char faliment .

  4. Darwin Răspunde

    Și la cererea unor părinți unii copiii vor solicita fructe fermentate, de preferință bidistilate?????

  5. Varu Răspunde

    Ar trebui să vă creșteți poruncii,nu să tot cerșiți, când ia-ți făcut n-ați intrebat pe nimeni, așa că la muncă cu voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.