Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

FOTO/VIDEO. Utilaje în valoare de 150.000 de euro, confiscate de polițiști în județul Satu Mare

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit și indisponibilizat două utilaje în valoare de aproximativ 150.000 de euro care figurează în bazele de date ca fiind căutate de autoritățile din Franța.

În data de 13 august 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești-Oaș au declanșat o acțiune pe linia combaterii traficului de autovehicule furate din străinătate. Astfel, în jurul orei 11.30, polițiștii au identificat în trafic, pe DN 19, în Negrești-Oaș, un autoturism care transporta pe o platformă un utilaj – buldoexcavator – fără număr de înmatriculare. În urma unor verificări specifice, s-a constatat faptul că utilajul de pe platformă figurează în bazele de date cu alerta ,,Bun căutat pentru confiscare”, introdusă de către autoritățile din Franța, în data de 09.08.2024.

În continuarea cercetărilor, câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră au identificat în localitatea Certeze un alt utilaj – mini încărcător frontal – tot fără număr de înmatriculare, care la fel s-a constatat că figurează cu alertă dată de Franța tot în 9 august. Drept urmare, utilajele în valoare de aproximativ 150.000 de euro, au fost transportate și indisponibilizate la sediul instituției până la finalul anchetei.

În cauză, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar în continuare verificările sunt efectuate, sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.


Sursa: Poliția de Frontieră

10 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Jale cu Oșeni ăștia hoți !!!!

  2. vadimT Răspunde

    pana acuma nu s-a observat. Altii au facut deja din ele un milion de euro

  3. Victor Răspunde

    Mergeți și la Petre Halbu !!!!! Ca o să vă puneți mîinile în cap !!!!!

  4. H&R Răspunde

    Vrem Schengen? Noi da…

  5. jean Răspunde

    DIASPORA

  6. H&R Răspunde

    Intrebarea este: Cum au intrat in tara? Din Ucraina?

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Cu mare grijă. 😉 Tu nu ai auzit de faza cu țigările de contrabandă trecute prin vamă ca prin brânză apoi tot același transport să fie oprit în trafic undeva și prezentat de aceeași ca mamă ce captură?????

      • H&R Răspunde

        Deci tot coruptie este la politia de frontiera.

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          @H&R, numai știi ce este foarte curios? Că uite cu tot că nu suntem în Schengen dar uite că totuși l-au trecut peste graniță dacă l-au oprit în trafic în drum spre Negrești! 🤔🤔🤔😲 Și asta recent că alerta de la francezi a fost introdusă în 09.08 a.c.!!!!

  7. Laci Răspunde

    E veche schema. Intrebati de unii de la prefectura ca au cunostinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.