Ultima actualizare: azi, 16:05

Locale

La ce folosește un purificator de aer și de ce e bine să ai unul acasă sau la birou

Având în vedere poluarea din zilele noastre, în special în orașe, probabil că ați auzit despre purificatoarele de aer pentru casă sau birou și chiar vă gândiți să cumpărați unul, fie pentru birou, fie pentru casa dumneavoastră. Dar ce este un purificator de aer, la ce folosește și cum funcționează? Știm, aveți multe întrebări în această privință, așa că vom încerca să răspundem la toate (sau aproape toate).

Ce este un purificator de aer?

Un purificator de aer este un dispozitiv care elimină poluanții, cum ar fi praful, fumul, părul de animale, polenul etc. Acesta captează particulele nocive și creează o atmosferă sănătoasă prin eliminarea mirosurilor și a substanțelor chimice.

Pentru ce este util un purificator de aer?

Eliminarea poluanților din aer ajută persoanele care suferă de astm sau de probleme legate de alergii să respire mai bine, deoarece acest dispozitiv ne permite să respirăm într-un mod mai curat și ne oferă astfel o calitate mai bună a vieții.

Cum funcționează un purificator de aer?

Purificatoarele de aer captează mai întâi aerul ambiental cu ajutorul unui ventilator și, după ce trece printr-un sistem de filtrare în care impuritățile sunt prinse, aerul este returnat în încăpere.

Recomandarea noastră este să căutați modele de purificatoare de aer care au filtre HEPA (High Efficiency Particulate Air). De ce?

Pentru că filtrele HEPA trebuie să îndeplinească anumite standarde. Acestea trebuie să capteze toate particulele cu diametrul egal sau mai mare de 0,3 microni cu o eficiență de 99,97%.

Acest lucru garantează că aerul dvs. este într-adevăr bine purificat.

Care sunt avantajele de a avea un purificator de aer?

După cum am menționat mai sus, aceste dispozitive au multe avantaje pentru cei care suferă de alergii și alte probleme respiratorii cauzate de calitatea aerului. Dar ele nu sunt utile doar acestor persoane, deoarece oricine va aprecia faptul că poate respira un aer mai curat.

Care este diferența dintre un ventilator și un purificator de aer?

În primul rând – și tot pe același concept – trebuie să ne fie clar că un sistem de ventilație și un purificator de aer nu îndeplinesc aceleași funcții. Uneori putem confunda aceste tipuri de tehnologii, dar un dispozitiv nu va fi niciodată un substitut pentru celălalt, deoarece au funcții diferite, chiar dacă e adevărat că, în general., un purificator de aer incorporează și un ventilator.

Răcește un purificator de aer încăperea?

Răspunsul direct este nu, un purificator de aer nu răcește în mod specific o cameră. Totuși, acest lucru nu înseamnă că utilizarea lor nu împrospătează aerul dintr-o cameră. Aceasta se poate întâmpla datorită fluxului de aer care este generat atunci când sunt utilizate.

Cu un purificator de aer veți observa foarte repede îmbunătățiri:

Fumul neplăcut: mirosurile și fumurile enervante de la fumat sau gătit dispar odată cu utilizarea lor.

Alergiile: aceste aparate curăță atmosfera și de polen și favorizează ameliorarea în cazul persoanelor cu alergii și astm.

Ventilație: Este un bun aliat pentru acele încăperi care nu au un sistem de ventilație adecvat, generând un aer mai curat și mai pur, întrucât includ și un ventilator.

Sănătate: Acestea vă vor oferi o atmosferă mai sănătoasă care afectează în mod direct propria noastră bunăstare.

De ce să folosiți un purificator de aer în birou?

Oamenii devin din ce în ce mai conștienți de cât de importante sunt igiena, curățenia și dezinfecția pentru sănătatea noastră. Acesta este motivul pentru care un purificator de aer a devenit un dispozitiv esențial în birouri, săli de clasă și locuri de muncă.

Cu ajutorul acestor dispozitive putem elimina toate elementele care poluează mediul unui spațiu închis împărțit cu un număr mare de persoane.

Deci, vedeți, fie că este vorba de un purificator de aer pentru birou sau pentru casa dvs., mai ales dacă locuiți într-un oraș mare, purificatoarele de aer vă vor ajuta să îmbunătățiți calitatea aerului pe care îl respirați zilnic.