Ultima actualizare: azi, 21:45

Locale

Lovitură după lovitură. Cum furau doi sătmăreni motorină din rezervoarele utilajelor și camioanelor

Lovitură după lovitură în județul Satu Mare. Doi sătmăreni și-au făcut un plan și au furat, nopți la rând, motorină din rezervoarele unor utilaje și camioane parcate. Pe lângă combustibil, cei doi au mai sustras și alte obiecte, ce le pica la mână, de la casetofoane și truse cu scule, până la chei și ciocane.

Potrivit informațiilor PortalSM, în perioada 11.10.2021 – 01.11.2021, în timpul nopții, un sătmărean a sustras în mod repetat, prin patru acțiuni distincte, motorină și alte bunuri din vehicule aflate pe raza localităților Medieșu Aurit și Băbășești. La trei dintre aceste fapte a participat și un alt bărbat, prieten cu hoțul, care a asigurat transportul la și de la locul comiterii faptei, de fiecare dată conducând un autoturism marca Volkswagen.

Au rămas fără motorină

Fiind audiat, hoțul a povestit cum a început totul. El a spus că într-o seară, după ce a consumat mai multe sticle de bere și câteva pahare de palincă la un bar, a mers înspre casă, iar pe drum s-a întâlnit cu o persoană ce conducea un autoturism marca Volkswagen. S-au plimbat puțin prin localitate, iar la un moment dat șoferul autoturismului a observat că nu mai au destulă motorină în rezervor și a spus că trebuie să facă rost.

Astfel că cei doi s-au echipat cu opt – zece sticle de cinci litri pentru motorină, în autoturism având deja furtun pentru a o putea scoate, iar apoi s-au îndreptat să facă plinul. De aici a început o întreagă aventură, întrucât cei doi au tot făcut plinul câteva nopți la rând.

Lovitură după lovitură

În perioada 11.10.2021-23.10.2021, în timpul nopții, a sustras din rezervorul unui buldozer de culoare galbenă, care era parcat, o cantitate de aproximativ 40 de litri de motorină. Mai apoi, în noaptea de 26/27.10.2021 a sustras din rezervorul unui tractor o cantitate de aproximativ 50 de litri de motorină precum şi un casetofon marca Pioneer, de culoare neagră, iar dintr- combină a sustras o trusă din lemn care conţinea mai multe scule, respectiv chei tubulare și fixe, un ciocan cu mâner din lemn, un levier din metal, precum și un casetofon.

De asemenea, în noaptea de 31.10.2021/01.11.2021, în jurul orei 00:00, a sustras din rezervorul unui camion o cantitate de aproximativ 60 de litri de motorină, iar în noaptea de 31.10.2021/01.11.2021, în jurul orei 03:30, a sustras din rezervorul unui tractor o cantitate de aproximativ 20 de litri de motorină, iar din cabina acestuia a sustras o trusă metalică care conține multe piese metalice, respectiv șuruburi, piulițe și chei fixe.

Pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat în formă continuată, cei doi au fost condamnați cu suspendare și obligați să presteze muncă în folosul comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.