Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Odihnă veșnică! Mirel Govor, ctitor al Mănăstirii din Scărișoara Nouă, a fost înmormântat

Odihnă veșnică! Mirel Govor, ctitor al Mănăstirii din Scărișoara Nouă, a fost înmormântat joi, 8 august. În anul 2019, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, i-a conferit distincția „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului:

,,Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a oficiat, joi, 8 august 2024, Slujba Înmormântării dreptcredinciosului Govor Inocențiu Mirel – ctitor al Mănăstirii „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare, care a trecut la Domnul în urma unei îndelungate suferințe.

Slujba de prohodire a fost săvârșită la mănăstirea pe care a iubit-o cel mai mult, Scărișoara Nouă, de către un numeros sobor de preoți sub protia PS Timotei Sătmăreanul. În soborul slujitor a fost prezent și părintele profesor dr. Stelian Tofana , care a rostit un cuvânt de învățătură și de mângâiere sufletească!

Domnul Mirel Govor, a fost unul dintre cei șase frați ai părinților Vasile și Elisabeta, iubitori de Dumnezeu, iar căsnicia alături de soția Simona a fost binecuvântată cu o fiică, Lavinia căsătorită cu Ionuț Andronache, care au adus pe lume din darul Lui Dumnezeu un nepoțel – Tudor Ioan, lumina ochilor bunicilor! A trecut la Domnul la vârsta de 61 de ani, după o suferință provocată de boala cancerului, care a fost diagnosticată cu 18 ani în urmă.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam!”

Un comentariu

  1. goga Răspunde

    Lăsati-o mai moale cu ctitorul! Că nu e totuși Tutankamon! Manastirea Scarisoara Noua este o cladirea cu paraclis, construită de satenii locali, moti colonizati, in anul 1924, care in anul 1940, dupa Dictatul de la Viena (30 august 1940), au fost alungati dar reveniti in anul 1948 au refăcut locașul cu ajutorul satenilor din alte sate, sub indrumarea staretilor ierom. Veniamin Pop si protos. Teofil Pop. Nu mergeți pe fenta lui Govor. El va fi ctitorul Sătmarului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.