Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

PROGRAM | Zilele Culturale Partium vor avea loc în perioada 14 – 18 august 2024

În mai puțin de două săptămâni, debutează la Satu Mare cel mai popular festival cultural al verii, Zilele Culturale Partium. Evenimentul de renume național, care atrage zeci de mii de oameni în fiecare an, va avea loc, anul acesta, pentru a 23-a oară în perioada 14-18 august la reședința de județ.

Evenimentele din cadrul Zilelor Culturale Partium vor fi găzduite, și de data aceasta, la mai multe locații: pe lângă locația tradițională marcată de Grădina Romei, toți cei interesați sunt așteptați în parcul de la Turnul Pompierilor, la Muzeul de Arte, respectiv Teatrul de Nord Satu Mare.

Organizatorii au încercat să transforme această sărbătoare într-o oportunitate de recreere pentru toate vârstele, respectiv o ocazie excelentă de reîntâlnire cu prietenii și cunoștințele îndepărtate, toate acestea la umbra răcoroasă a copacilor din Grădina Romei, unde vor putea fi servite cele mai gustoase tocănițe la ceaun și cele mai bune vinuri din regiune.

La fel ca în anii precedenți, vor avea loc numeroase evenimente culturale și de divertisment, cu artiști maghiari de renume, concerte spectaculoase, spectacole de teatru, proiecții de filme și alte evenimente culturale deosebite. Printre cele aproape o sută de programe, vizitatorii se vor putea bucura, de asemenea, de spectacole de păpuși aduse cu sprijinul Autonet Import SRL, de mult programe permanente din Grădina Romei și de acțiunile caritabile ale Serviciului de Ajutor Maltez.

Iubitorii muzicii ușoare vor putea fi pe deplin mulțumiți și anul acesta. În seara de 15 august, Demjén Ferenc, unul dintre cei mai populari și îndrăgiți cântăreți maghiari, va urca pe scena Tarr Beton din Centrul Nou, pe parcursul serii interpretând cele mai de succes melodii ale sale, nici mai mult, nici mai puțin decât câte pot încăpea într-un concert de 90 de minute.

Pe 16 august, în Curtea Vinului din Grădina Romei va evolua împreună cu formația sa, Pál István Szalonna, laureat al Premiului Patrimoniului Maghiar, după care, tot aici, va cânta și Fanfara Rézeleje. Între timp, pe scena mare Ardealul va concerta Margaret Island, o formație pop pozitivă, provocatoare și energică.

O zi mai târziu, un duo tânăr și energic, Pandora Project și formația Don’t stop the Queen Tribute Band vor încinge atmosfera Curții Vinului, toate acestea înainte de punctul culminant al serii marcat de concertul formației Blahalouisiana sosite din Ungaria.

Pe 18 august, Curtea Vinului va aștepta din nou amatorii, muzic fiind furnizată de formația folk-pop Kacaj din Pécs și sound-ul unic al Gypo Circus.

Concertul care va încheia ediția din acest an a Zilelor Culturale Partium va fi unul pe măsură, trupa Dolly Plusssz promițând un concert spectaculos.

În perioada 14-18 august, Zilele Culturale Partium vor oferi programe de calitate și numeroase experiențe noi transformând evenimentul în cea mai diversificată manifestare sătmăreană a anului! Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul www.partiuminapok.ro, respectiv pagina de Facebook sau aplicația Festiv App.

Programul complet al Zilelor Culturale Partium – ediția 23

14 AUGUST, MIERCURI

Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

17.00 Moment literar în memoria poetului Kovács András Ferenc intitulat: Vei fi bun, puternic, pașnic și liber, organizat de Cercul Literar de tineret Szamos, Asociația Profesorilor de Limba Maghiară LiterArt și Trupa Harag György.

19.00 De la Bach până la … Balcani. Soliști: Ciprian Dancu clarinet, Zeno Apostolache Kiss acordeon, Kostyák Márton contrabas și Iszlai Tamás percuție. În program: J. S. Bach, W.A. Mozart, L. v. Beethoven, G. Enescu, G. Dinicu, V. Monti, Apostolache Zeno Kiss, folclor din balcanic.

21.30 Prezentare film: Hadik. Un lungmetraj de aventură și dinamism, împânzit cu vedete, cu scene spectaculoase și tumultuoase.

15 AUGUST, JOI

Scena CBA – Turnul Pompierilor

10.00 Spectacol teatru de păpuși

18.00 Spectacol teatru de păpuși

Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

16.00 Conferință susținută de istoricul Dr. Hermann Róbert din Budapesta: Despre dispute privind capitularea de la Șiria, organizator Cercul Sfântul Ștefan.

18.00 Deschiderea oficială a Zilelor Culturale Partium – ediția 23 și vernisajul expoziției intitulate Fețele Centrului Vechi. Picturi, fotografii, memorii de epocă despre piața centrală a Sătmarului, din colecția Muzeului Județean Satu Mare.

Teatrul de Nord

19.00 Laczkfi János: Medveles (La pândă de urși). Spectacol de teatru, regie: Őze Áron.

Scena Tarr Beton színpad – Centrul Nou

21.00 Concert Demjén Ferenc, Ki marad majd a barátom? (Cine-mi va rămâne prieten?).

16 AUGUST, VINERI

Scena CBA – Turnul Pompierilor

10.00 Spectacol teatru de păpuși

Grădina Romei, Curtea Vinurilor din Partium – Scena Tarr&Tarr

16.00 Dans popular – pe scenă apar Ansamblul Kukurók din Ser și Ansamblul Popular Terbete din Zalău

19.30 Concert Pál István Szalonna și Orchestra sa

22.30 Concert de fanfare Rézeleje

24.00 DJ Flashboy

Grădina Romei – Scena Ardealul

21.00 Concert Margaret Island

Grădina Romei – programe permanente

10.00-20.00 Limonadă caritativă – organizat de Serviciul de Ajutor Maltez

16.00-20.00 Târgul Produselor Sătmărene organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană.

18:00–02:00 Youthopia Sociallounge

17 AUGUST, SÂMBĂTĂ

Terenul de sport Dinamo

10.00 Turneu de fotbal în memoria lui János Romász. Participă echipele UDMR Satu Mare, Primăria Satu Mare și FC Presa.

Grădina Romei, Curtea Vinurilor din Partium – Scena Tarr&Tarr

10.00 Spectacol teatru de păpuși

11.00 Spectacol teatru de păpuși

15.30 Dans popular – pe scenă apar Ansamblul Szamoshát, Ansamblul Bokréta din Orașu Nou, Ansamblul Röpike din Satu Mare, Ansamblul Pünkösdi Rózsák din Dorolț și Ansamblul Orgonác din Dobra

19.30 Concert Pandora Projekt

22.30 Concert Don’t stop the Queen

01.00 Karaoke organizat de Inițiativa Tineretului Maghiar

Grădina Romei – Scena Ardealul

17.30 Gală de operetă Hungarikum

21.00 Concert Blahalouisiana

Grădina Romei – programe permanente

09.00 Concurs gastronomic „Veress Ádám” – PMN

09.00 Concurs de îndemânare ciclistă în organizarea Asociaţiei Pro Racers şi a Societăţii Carpatine Ardelene – Satu Mare

10.00–20.00 Limonadă caritativă – organizat de Serviciul de Ajutor Maltez

11.00–20.00 Târgul Produselor Sătmărene organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană.

11.00–17.00 Activități meșteșugărești pentru toate vârstele, jocuri tradiționale, demonstrații de meșteșuguri tradiționale – în organizarea Asociației Borókagyökér

11.00–18.00 Ia acasă un cățeluș! – organizat de Asociația Freelife

11.00–16.00 Workshop vopsit mobilier mic cu vopselele cretoase Annie Sloan în organizarea Inițiativei Tineretului Maghiar şi a Cochet Home Decor

11.00–18.00 Insula tineretului. Programe pentru tineri și nu numai

14.00–18.00 Concurs de şah – pentru juniori (categoria de vârstă 10-14 ani)

15.00–19.00 Cortul stilului de viață sănătos

16.00 Slam poetry Open mic PMN

16.00 Spectacolul Școlii de dresaj canin Doxity

18:00–02:00 Youthopia Sociallounge

18 AUGUST, DUMINICĂ

Restaurant Poiana Codrului, malul Someșului

08.00 Semimaraton PMN în organizarea Inițiativei Tineretului Maghiar. Inițiativa Tineretului Maghiar oferă a treia oară, în cadrul Zilelor Culturale Partium, posibilitatea de a alerga distanța de semimaraton (21,1 km) în condiții organizate. Se pot parcurge și alte distanțe: 5, 10 sau 15 kilometri. Participanții vor alerga pe dig, spre Vetiș, respectiv înapoi. Se asigură câte un checkpoint la fiecare 2,5 km, unde participanții primesc apă și se pot odihni. Înscrierea se face prin completarea formularului de pe pagina Facebook a evenimentului.

Startul se dă din parcarea Restaurantului Poiana Codrului (Bd. Lalelei), întâlnire la 07:30.

Grădina Romei, Curtea Vinurilor din Partium – Scena Tarr&Tarr

10.00 Spectacol teatru de păpuși

11.00 Salto Mortale – spectacol cu picioroange

14.00 Șpriț cu politicieni

16.00 Concert Trandafiri negri

18.00 Defilare cu picioroange cu trupa Salto Mortale

19.30 Concert Kacaj

22.30 Concert Gypo circus

Grădina Romei – Scena Ardealul

17.30 Concert Simó Annamária

21.00 Concert Dolly Plussz

Cortul MCC

14.00–15.00. Campanie preventivă împotriva fumatului, consumului de alcool și droguri, organizată de Organizația Pontis pentru Sănătate.

15.00–16.30. Dezbatere, masă rotundă cu titlul „Nu-ți rata cariera”

16.30–17.30. Campanie preventivă împotriva fumatului, consumului de alcool și droguri, organizată de Organizația Pontis pentru Sănătate.

Grădina Romei – programe permanente

10.00–20.00 Limonadă caritativă – organizat de Serviciul de Ajutor Maltez

11.00–20.00 Târgul Produselor Sătmărene organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană.

11.00–17.00 Activități meșteșugărești pentru toate vârstele, jocuri tradiționale, demonstrații de meșteșuguri tradiționale – în organizarea Asociației Borókagyökér

11.00–18.00 Ia acasă un cățeluș! – organizat de Asociația Freelife

11.00–18.00 Insula tineretului. Programe pentru tineri și nu numai

14.00–18.00 Concurs de şah – pentru seniori (de 14 la 99 de ani)

18:00–23:30 Youthopia Sociallounge

Orgnizatori principal

UDMR și Fundația Identitas

Co-organizatori

Clubul de Pensionari Prietenie, Asociația Borókagyökér, Cochet Home Decor, Filarmonica Dinu Lipatti, Doxity, Societatea Carpatină Ardeleană, Teatrul de Nord – Trupa Harag György, Inițiativa Tineretului Maghiar, Colegiul Mathias Corvinus – centrul Satu Mare, UDMR – organizația de femei, Serviciul Maltez Satu Mare, Asociația de Dezvoltare Rurală Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare, Cercul Sfântul Ștefan, Asociația Freelife

3 comentarii

  1. @Norick Răspunde

    TÂMPENIE MARCA UDMR!!!

    • Vasy Răspunde

      @Norick – Stai acasa si pune pe ETNO TV poate canta Ansamblul Ciocarlia sau baga pe Taraf ca acolo-i mai misto si poti sa bagi ciuda in dusmani (muzica tipic romaneasca mancatzas mo)

  2. io Răspunde

    păsulă cu ciolan for free?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.