Ultima actualizare: azi, 19:17

Locale

Concurs în centrul Sătmarului: 70 de pompieri din zece județe se întrec pe scările Palatului Administrativ

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare organizează o nouă ediție a Competiției Internaţionale „SCĂRI”, în municipiul Satu Mare. Competiția constă în urcarea a 210 scări, până la etajul 10 al Palatului Administrativ, individual sau în echipă formată din doi servanți, echipați în costumul de protecție tip Nomex, ce cântărește în jur de 35 kg cu accesoriile aferente printre care și aparatul de respirat aflat în funcțiune.

Proba de concurs se va desfășura pe trei grupe de vârstă, atât la individual cât și pe echipe, după cum urmează:- 30 ani; 30 – 40 ani; +40 ani. Anul acesta zece județe cu un număr de 70 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență și-au anunțat participarea la competiție. Concursul SCĂRI are ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte.

În ziua de 26 septembrie, începând cu orele 09.00, publicul sătmărean este invitat să participe la vizionarea acestei competiții, care se va putea urmări de pe platoul din fața Palatului Administrativ. Totodată, pe parcursul întregii zile, se vor organiza în același loc, activități de informare preventivă, lecții de prim ajutor, jocuri de ștafetă, activități sportive și prezentarea tehnicii de intervenție și a accesoriilor de pe autospeciale.

Un alt punct de atracție se va concentra pe amplasarea unui perete de escaladă, unde copiii și tinerii își vor putea proba abilitățile în cățărare. La finalul competiției, vor fi premiați cei mai buni, rezistenți și rapizi pompieri salvatori.

 

Un comentariu

  1. Alma Răspunde

    Voi meritati pe deplin salarii mari ! Bravo voua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.