Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

”Schema” lansată pe Facebook care a făcut mai multe victime. Escrocul livra țepe în locul pieselor auto

”Schema” lansată pe Facebook care a făcut mai multe victime. Escrocul livra țepe în locul pieselor auto, iar oamenii au fost lăsați fără mii de lei. 

O sătmăreancă a relatat că soțul ei a găsit un anunț pe Facebook prin care o persoană de sex masculin, ce se prezenta „Antonio”, oferea spre vânzare diferite piese auto din dezmembrări. Bărbatul s-a înțeles cu vânzătorul să cumpere pentru un autoturism marca Audi A6 două aripi, o capotă, o bară față, farul dreapta, pragul dreapta și airbag volan, toate pentru suma de 4950 lei.

În urma discuțiilor telefonice, „Antonio” a cerut ca prețul convenit să fie achitat în contul său bancar, iar persoana vătămată a efectuat plata în două tranșe, una în 28.11.2022, în valoare de 2250 lei, iar a doua în 29.11.2022, în valoare de 2700 lei. Conform înțelegerii avute „Antonio” trebuia să trimită piesele în zilele următoare însă acesta a invocat diferite motive pentru care nu și-a respectat obligația asumată. După mai multe căutări făcute de persoana vătămată pe Facebook, având în vedere că inculpatul amâna livrarea bunurilor, a descoperit că inculpatul a mai comis astfel de fapte, el fiind cunoscut ca „țepar”.

Din investigațiile făcute de organele de cercetare penală rezultă că a reușit să înșele mai multe persoane folosind același mod de operare, oferind spre vânzare diferite piese auto prin intermediul site-urilor de vânzări și prin intermediul platformei Facebook. El a reușit să convingă diferite persoane să achite sume de bani în avans iar ulterior, inculpatul nu mai trimitea bunurile comandate și achitate de victimele acțiunilor sale.

Pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, Antonio a fost trimis în judecată și urmează să își afle pedeapsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.