Ultima actualizare: azi, 21:45

Locale

”Schema” folosită de o firmă din Satu Mare. Prejudiciu de sute de mii de lei. Ce spun procurorii

”Schema” folosită de o firmă din Satu Mare: s-a făcut că plătește, iar prejudiciul e unul uriaș. 

Ce spun procurorii:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Satu Mare, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în cursul zilei de 21.10.2024, au luat si aplicat masuri asiguratori în cadrul unui dosar penal din anul 2021 care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscal.

Cercetările efectuate până în prezent au relevat că, în perioada 23.11.2018 – 28.12.2018, reprezentantul legal al S.C.H.G.I. SRL a dispus înregistrarea în contabilitate de cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, constând în achiziții de servicii în construcții în valoare de 2.482.214 lei, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 730.356 lei.

În cauză s-a dispus luarea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale suspecților în scopul garantării confiscării speciale a bunurilor folosite la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală până la concurența sumei în valoare de 730.356 lei. Investigațiile vizează un număr de două persoane fizice si o persoană juridică.


Sursa: Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.